Заев пита: Как всички произхождат от маймуните, а ние от българите?

Европеизираното на РСМ продължавало, но било друго с преговори
382
Заев пита: Как всички произхождат от маймуните, а ние от българите?
Снимка: БГНЕС

В опит да посочи на бившия си български колега Бойко Борисов цялата абсурдност на позицията на София по отношение на македонската идентичност, премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев го попита как е възможно само македонците да произхождат от българите, пише "Фокус" като цитира белградската "Политика".

Още по темата

"Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички произхождаме от Адам и Ева. Как само македонците произхождат от българите", е казал Заев в разговор с Борисов.

Заев отново е повторил, че "проблемът с България е смешен".

"Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените", отбеляза македонският премиер. Той добави, че историко-образователната комисия трябва да разработи всички възможни аспекти и да намери решение за всички исторически личности и по този начин да ни направи приятели, а не да ни разделя.

"Не се отказвам, защото Европейският съюз няма алтернатива. Продължаваме европеизирането у дома, но това не е същото като европеизирането чрез преговорния процес, чрез глави. Чрез глави и клъстери идват милиони за подкрепа, за да ви мотивират и да ви насърчат наистина да покажете ценностите и ефектите от реформите в страната", посочи лидерът на югозападната ни съседка.

Той оцени, че българският народ е показал на предишните избори, че иска европейско ръководство, което решава проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: МакедонияЕСЗоран Заев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Заеффф,все повече се...отдалечава от положителна българска позиция към желаното македонско...присъединяване.Причината е...единствена;нахалитет и...наглост,утвърдил през годините кражбите на българска история и култура,пришити към македонската...такава.Ами няма как да стане...господин Заефф,ако ще да се оплачеш и на...арменския поп.
164
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дивите татарски орди", българите, са имали тогава конница, от която е "почернявала далеч земята", както описват византийските хронисти, от която са треперили дори в Констангинопол. Имали са толкова голяма държава, каквато сръбските слуги в РСМ, никога няма да видят. Много пъти визангийските императори, са ги молили, за военна помощ, срещу неприятели.
163
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятели, шегата настрана, но докато ние тука се дърляме във вътрешнополитически разпри, северномакедоноидите правят агресивна външна политика и клепат България навсякъде по света. Докато нашата позиция няма кой да защити. Накрая България ще излезе лошата и тия ще постигнат своето, а ние пак ще сме с пръст в уста и ще се питаме как стана така.
162
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хищническото поведение на Нацистка България и жестоката политика на българските нацисти в окупираните територии на Гърция и Македония е нещо, което Русия позволи на българите да забравят, а те с радост са забравили. Те просто не се чувстват виновни за случващото се в онези години: те казват, че са живели спокойно, а след това е дошъл руски нашественик, който по някаква причина е увековечен в Пловдив.
161
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 години са им промивали мозъка сърбите,какво да очакваме,това е цяло едно поколение.За съжаление България губи не само териториална а и кръвна връзка с македония 44 година,заради продажниците комунисти!
160
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филип и Александър Македонски са гърци, баща и син, нямат нищо общо със сърбоманите в РСМ. Нали, Скопие се отрече от античкия си произход, с Преспанския договор? Идва ред на другата корекция, изпълнение на Договора за добросъседство от 2017, с България. След това, ще си живеем мирно, като добри съседи и в ЕС.
159
9
 
4
 
! Отговори
Българско манки преди 2 години
От българите произхождат маймуните! АААААА ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХААААААХАХАХАХА ЦАР
158
1
 
4
 
! Отговори
Кума Лиса преди 2 години
Господ е Българин!!!
157
2
 
10
 
! Отговори
интелект преди 2 години
Интелектът на северномакедонския министър председател е обида за целия северномакедонски народ!
156
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филип и Александър Македонски са говорили същия този език който сега го говори Зайко,айде бе,тия не са сериозни!
155
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изказването на Заев е като от един виц. То бива падение, ама все не ми се вярваше, че политик може да говори такива неща.
154
1
 
11
 
! Отговори
еии преди 2 години
РСМ ще стане член на ЕС на 33 април :)
153
0
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Язе съм задаал тоа вапрос преди време на тоа сайт ? Сигур са чете и у Македония !.
152
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев подписва нов санстефански дговор, влизат в България и се решава спора с България.
151
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северномакедонците произхождат от живели в български зоопарк май муни
150
0
 
3
 
! Отговори
ответен удар преди 2 години
Стана вече дума тук - реални проблеми за РСМакедония не са на източната граница , а в обратната посока.......Ще го осъзнаят - дори и късно !
149
0
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Много е просто: Еволюцията от мaймуна до човек е продължила десетки и стотици хилядолетия и повече... Как очаква Заев да минат по този еволюционен път за 76 години?!
148
14
 
3
 
! Отговори
Маке преди 2 години
Блгариа не сака никакво добрососедство. Затоа и поставува еден куп услови. Од друга страна Македониа не сака ништо од Блгариа и се залага со сите сили за добрососедство. асно им е на сите во ЕУ ко е тука добриот а ко лошиот.
147
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
168 Българският народ не е приел християнството с насилие, а по волята на българския цар Борис I Покръстител. Имал е подкрепата на болшинството българи, само няколко издигнати фамилии, които не са искали, да заличат старите религиозни традиции, са се съпротивили и са били екзекутирани, според историческите извори. Същите извори, на византийските хронисти, твърдят, че самият Кубрат е бил покръстен при престоя си във Византия. Погребан е в днешна Украйна, защото държавата му се е простирала до там
146
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Трудно е за разбиране Заев,пък и да ти се обяснява,няма да го разбереш!НЯКОИ СА ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ МАЙМУНИТЕ,НО НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ОТ ПЪРВИТЕ,НЕ САМО НА БАЛКАНИТЕ,НЕ САМО В ЕВРОПА,НО И СРЕД ПЪРВИТЕ В СВЕТА!ТАКА,ЧЕ С ГОРДОСТ СЕ ПИШЕТЕ ДО НАС!Като гледам в Скопие,лани,от много паметници,култура,древни измислици,цапаници и най-вече гигантско безличие,ВИЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО НЕ ЗНАЕТЕ КЪДЕ СТЕ,КОИ СТЕ,НАКЪДЕ ОТИВАТЕ И НАЙ-ТОЧНО ЗА...КАКВО СЕ БОРИТЕ!ДРУГИ ВИ ПРЕЧАТ ЗАЕВ,ДРУГИ И ТЕ СА ДО ВАС, И НАЙ-ВЕЧЕ ВЪВ ВАС!