Заев пита: Как всички произхождат от маймуните, а ние от българите?

Европеизираното на РСМ продължавало, но било друго с преговори
382
Заев пита: Как всички произхождат от маймуните, а ние от българите?
Снимка: БГНЕС

В опит да посочи на бившия си български колега Бойко Борисов цялата абсурдност на позицията на София по отношение на македонската идентичност, премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев го попита как е възможно само македонците да произхождат от българите, пише "Фокус" като цитира белградската "Политика".

Още по темата

"Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички произхождаме от Адам и Ева. Как само македонците произхождат от българите", е казал Заев в разговор с Борисов.

Заев отново е повторил, че "проблемът с България е смешен".

"Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените", отбеляза македонският премиер. Той добави, че историко-образователната комисия трябва да разработи всички възможни аспекти и да намери решение за всички исторически личности и по този начин да ни направи приятели, а не да ни разделя.

"Не се отказвам, защото Европейският съюз няма алтернатива. Продължаваме европеизирането у дома, но това не е същото като европеизирането чрез преговорния процес, чрез глави. Чрез глави и клъстери идват милиони за подкрепа, за да ви мотивират и да ви насърчат наистина да покажете ценностите и ефектите от реформите в страната", посочи лидерът на югозападната ни съседка.

Той оцени, че българският народ е показал на предишните избори, че иска европейско ръководство, което решава проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: македонияЕСЗоран Заев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИзвадкаСкъпи, този сайт е български Ако не можеш да пишеш на този език просто не пиши.
204
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Господин Заев. нямяа нищо лошо да се смятате че сте произлезли от маймуните, а не от българите, само че и африцанците се обиждат от това. Чувствайте се Македонец или Албанец или ***, но оставете македонските граждани които се чувстват с български произход да са свободни в своя избор. Ние Българите не сме произлезли от маймуните, ние сме пришълци от друг свят да облагородим Земята!!!
203
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия татари! Българите нямат нищо общо с тях. Кой ги измисля тия глупости направо не знам. може ли такава простотия бе, ще ми каже ли някой? и как може изобщо някой да го слуша това? Малеее, какво нещо сътвори Съветския съюз на Балканите създавайки Югославия! Тя се оказа нещо много уродливо на което сега сърбаме попарата. Само вижте уродливия манталитет на псевдо македонците и повече не ви трябва
202
2
 
6
 
! Отговори
До 228 преди 2 години
Абе овньо,нали затова побързахме да признаем Македонията,и тя по този начин стана независима държава и бандитите на Милошевич не посмяха и там да влязат.Иначе ставаше мазало.
201
1
 
10
 
! Отговори
В тоя ред на мисли преди 2 години
Абе,не ви,ли прави впечатление,че националист номер едно на България Волен Сидеров/по известен като Бялата Златка/,дето 15,20 години се мандахерца из парламента не обели и една дума за Македония?Каракаанов,Винкела ,Джамбаза имаха някаква позиция и мнение.А тоя-мълчи като сом.П.п.Въпросът е риторичен.
200
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
222 Ако великите сили бяха спряли кървавата Сърбизавия на населената с болшинство българи,в област Македония, нямаше да има кървава милошевичева Велика Сърбия, сръбски диктат, който доведе до кървавия разпад на квазидържавата Югославия и нейното бомбардиране, от тези, които я създадоха. Нямаше да има Сребреница и война, запалена от сърбите, с геноцид и стотици хиляди жертви, в 20 век, в света, Европа.
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заю,оти се пенявиш всички знаят че произхождате от лявата дисага на Сашот Македонскиот.Споко.
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
222 Ооо, свещена протеста! НАТО в 1913-1918? Създал бил Югославия? Знаеш ли, кога и защо е създаден Алиансът? НАТО е военен, отбранителен блок, създаден след Втората световна война 1945. Югославия е създадена,т.е.Кралството на сърби и словени, за да се въдворен мир на Балканите. Но, сърбите се осират и превръщат изкуствената квазидържава във Велика Сърбия, маскирана, като Югославия. Великите сили затварят очи пред зверствата над българите и прочистването в Македония.
197
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците не са произлезли от маймуни от златен прашец са създадени. Разбрахме че сте богопомазани аре сега ако обичате у лево и ЕС през крив макарон да гледате
196
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко щеше да бъде много просто ако се бяхме разбрали като бели хора.Ама това комунистическо възпитатие не прощава. То е като тумор и трябва да се изреже, за да не умре организма.
195
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
192 Ха,ха,ха, татарите били...руските завоеватели в Азия, са високи, със сини очи, може би, не всички. Русия, тюрма народов. /Русия, тъмница за народите.
194
0
 
9
 
! Отговори
А бре зорлията преди 2 години
От маймуните не е сигурно,ама от зайците е сигурно!
193
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 221Югославия е направена от НАТО и ЕС тогавашните в 1919 г. и в 1945г. Престани да лъжеш за коминтерна. Гръцка Македоня и Тракия са подарени на Гърция пак от ЕС и НАТО и няма никакъв коминтерн а западни империалисти.
192
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
214 Сам знаеш, че не са половината, ние в България не се страхуваме от преброяване, какъвто страх бере върха на РСМ, та все отлага преброяването. В сръбския език има много повече турцизми, отколкото в българския. Македонският език т.н. ,е създаден след инженеринг на български диалект, през 1945, по нареждане на Коминтерта. Това и котките го знаят в РСМ, а албанците открито го казват, когато са в друга държава.
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,заю Баю,ти знаеш,ли че Каракачанов може и да не влезе в парламента и ще видите пасоши на кукуво лято.
190
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
194 Никой не скърби, задето живеещите на югозапад от нас, са се самоопределили, като македонци и нарекли езика си македонски. Довчера се самоопределя а, като ангички, наследници на гръка Ал.Македонски, пък се отрекоха от него, с Преспанския договор.България първа призна РСМ в1992,или както се казваше тогава тази нова държава. България не оспорва идентичността на РСМ, призна реалността, северомакедонците, трябва, да признаят миналото.
189
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев, успокой се, ти не произхождаш от българите, а от югославската УДБА.
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние знаем наше Баце какво е чело.Тоя тип не е стигнал по далеч без съмнение.Голяма кафа взе да ни става от тия.Журналята няма какво да драскат и въртят старата плоча пак да скърца.
187
14
 
4
 
! Отговори
Трол преди 2 години
Значи македонците може да произлязат от българите, а българите не може да са произлези от турците, въпреки че половината българи са турски фамилии.
186
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъсваме всякакви дипломатически отношения с тези,ЕС ще видят през крив макарон,ни един северномакедонец не искам тука,да им анулират и българските паспорти къде им ги продаде Каракачанов.