Десетдневни жеги в Гърция - очакват се до 44 градуса

Зачестили случаи на приети в болница деца след стоене на слънце
27 юли 2021 09:50, Елка Василева
10
Десетдневни жеги в Гърция - очакват се до 44 градуса
Снимка: архив, БГНЕС

Тежки и продължителни жеги очакват в Гърция. Заради горещините движението на камиони ще бъде спирано в обедните часове.

Гражданска защита в Гърция предупреждава, че от днес започват поне десет дни с много високи температури, които се очаква да достигнат до 44 градуса. От Съюза на лекарите приканват всички да са изключително внимателни, защото в последните дни са зачестили случаите на хоспитализирани деца с тежки реакции от продължително стоене на слънце, предаде БНР.

Още по темата

Собственици на фирми, които не могат да осигурят на работниците безопасни температури на работното място, ги пускат в отпуск, за да не бъдат глобени от проверяващите екипи на синдикати и министерството по труда.

Пътна полиция приканва да не се пътува в обедните часове на деня. Спират товарните автомобили при рискови температури.

Туристическите агенции съобщават, че българи и румънци са основните туристи в Северна Гърция. По-рядко се насочват към островите поради изискванията за здравни сертификати при пътуване с фериботи.

Разпространението на Делта варианта на коронавируса по островите пренасочва туристите към континенталната част на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: жегатуристиГърциядеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
сестрите преди 2 години
ми аз ти пепеля6ка само глупости с тия
6
2
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Аз понеже съм хитър си ходя на "нашето" море... голяма работа, че една баничка ми е 5 лв., таксито от Влас до Слънчака 50 лв., бирата на плажа 12 лв., а шезлонга с чадър на Смокиня ми е 25 лв... е да и качеството не е много високо - по-скоро като за нашенци така "народно", салатата домати ми е 10 лв., като доматите са с колците, рибата е "прясна" от това десетилетие... но нали съм на далавера, че няма да дам 20 лв. за бърз тест на границата... Спокоен съм, че не съм се минал...
5
2
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
ех тази лоша гърция..то не са жеги потопи граници гадни със сертификати и кю ар кодове то не е пек и слънце лятно време.. много лоша гърция. айде на лайноЛозенец всички тогава
4
2
 
5
 
! Отговори
ACAB преди 2 години
От около месец тази медия обяснява колко е зле в Гърция, как там е пълно с КОБИТО и как не трябва да се ходи там... докато в същото време се обяснява колко е хубаво на бетономорието и как по бетона няма КОБИТО. Случаеност? Не мисла...
3
2
 
6
 
! Отговори
Серго преди 2 години
Ей, не се спрехте да се чудите какво да напишете барем некой ви се върже да не ходи там :D Голяма изтривалка сте на "бизнеса". Бизнеса който гонеше БГ клиентите за да има място а англи1ани, германци и т.н. Сега ща си яде каквото си е сготвил.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е измама! Трийте ме колкото искате, и на вас ви се плаща да лъжете и насаждате страх!!!
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магъров скъса ли дипломата? Сръбският му колега, който пееше как при 26 градуса коронавирусът умира без изобщо да го е виждал в лаборатория, се покри в дън земя от срам, поиска прошка и повече не чухме и не видяхме нищо от него. А нашият какво ще каже- как вирее този коронавирус при 44 градуса?!