Над 5 300 здравни работници в Гърция в принудителен отпуск

Причината – отказали да се ваксинират
10 сеп 2021 20:30, Красимир Ангелов
68
Над 5 300 здравни работници в Гърция в принудителен отпуск
Снимка: БГНЕС

Решения за принудителен неплатен отпуск досега са получили 5 305 неваксинирани здравни работници в Гърция, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага.

Лекарите в болниците са 447 от общо 21 000, медицинските сестри са 2 700 от общо 40 000, а от административния персонал – 879 от общо 11 960, каза Гага.

Още по темата
Решенията засягат 5,8% от общия брой служители в системата на здравеопазването, което по думите на зам.-министъра не е много. Министерството е в постоянен контакт с всички болници, за да се решат евентуалните проблеми с недостиг на персонала, съобщава БГНЕС.

От 1 септември в Гърция влезе в сила решение за задължителна ваксинация на здравните работници и за всички служители в държавните и частните болници. Ако някой от тях откаже да се ваксинира, ще бъде принуден да излезе в неплатен отпуск за неопределено време.

Министерството на здравеопазването внесе изменение, което вече е одобрено от парламента, с което се дава възможност на неваксинираните здравни работници да се върнат на работа, ако имат първа доза ваксина, при условие, че ще завършат имунизацията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
22
 
5
 
! Отговори
хиперконспиратор преди 2 години
на балканските ориенталски субекти все им се привиждат рептили които искат да ги направят послушни слуги с които да имат постоянна 5G връзка .
21
22
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Stoyanov ама да не забравиш да стискаш палци. :D
20
5
 
22
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До 20 До Stoyanov Благодаря за разяснението господин управлващ 1000+ , знаем че си васксниран и това ти пречи да мислиш нормално. Спокойно то сега се започва , след някоя и друга година съвсем ще се бъгнеш.
19
28
 
2
 
! Отговори
До Stoyanov преди 2 години
Мисля, че ти обясних доста добре, но математиката ти куца и те можеш да пресметнеш, че дали 10% или 12% ще са отсъстващи всеки ден е все едно и също. Сметнато, че от тези 400 лекаря 50 постоянно няма да ги има заради отпуски, болнични или почивни дни, процентът дори спада до 11%. Като почнеш да управляваш 1000+ човека, ще разбереш, че 16% са ти постоянно в отпуска, болничен или почивен ден, а всичко си върви перфектно. Дори ще има възможност, лекари, които искат да правят пари да взимат екстра.
18
20
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"447 от общо 21 000" малииии :D
17
3
 
39
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Който се инжектира с неодобрени инжекции без официална информация за съдържанието, заради "вирус" с 0.2% смъртност, може да се сърди само на себе си ...е, и на жената от телевизора :))
16
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно в Израел, новата столица на ковигрипа, им казаха да се готвят за четвърти боц.
15
2
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До До 6Ма ти си помисли че след като тия дето са в отпуск за дето не са се ваксинирали, на другите ще им спрат отпуските или почивните дни ли? Почивни дни и отпуски пак ще има , но сложи и тези който вече не са на работа и пак сметни ако обичш.
14
8
 
37
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Който се инжектира с военизираните коктейли, на практика се модифицира. Генномодифицирания индивид не може да претендира за наследство или да оставя такова, защото не е същия човек който е бил при раждането си. Сертификатите са временни (важат по 6 месеца), и след като отпаднат, модифицираните ще имат специални ГМО паспорти. Общо взето, това ще е всичко което притежават - ГМО паспорт. Радвайте се на това което имате, до нова година. Реално, никой не ви е карал на сила да се бодете, блъфираха ви.
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е от загриженост за зравето на гърците.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат много доктори явно.
11
27
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Не се притеснявай. Както виждаш лекарите са 400 от 21 хиляди или с други думи около 2%. Имайки предвид, че всеки ден близо 10% от лекарите са отпуска или болнични или почивен ден, това няма да има никакво влияние върху здравната система. Ако искат тези 400 лекари могат да отидат в Англия да работят, но трябва да са ваксинирани. Могат да отидат обаче ако в Казахстан срещу 180 евро месечна заплата, но се съмнявам, че ще им стига само да си купят тениските, които носят.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иман много доктори явно. В България са кът докторите и сестрите. За това не им пука дали ще ги уволнят или съкратят. Просто няма да се случи защото има липса и няма кой да лекува болните. А при 6 000 постъпили в болница в България здравната система ще си счупи гръбнака и ще получи шок.
9
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, тея официално са по кухи и от нас!
8
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
- Умирам, помощ, има ли доктор? - Съжаляваме, но докторите са опасни за вас, но ни е останала една ваксинирана санитарка, Кунчитакис елате
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А напусналите колко са?
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега принудете и граничарите да излязат в отпуск, преди миграндската вълна. Или пък охраната по затворите.....и после, някои се питат "Как изчезват империите?"
5
5
 
30
 
! Отговори
Останалите имат преди 2 години
Фалшиво свидетелство.
4
8
 
44
 
! Отговори
Малоумие!!! преди 2 години
Ееее, сега вече болните са наистина в безопасност! Браво!
3
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за масови протести навсякъде срещу принудителната ваксинация. Един рептил като падне от власт ще стане ефекта на доминото и ще приключи агитацията и пропагандата за ваксиниране.