Обсъждат възможност за самолетна линия София-Скопие

Ще сближи ли тази идея двата народа?
18 яну 2022 18:16, Петя Славова
87
Обсъждат възможност за самолетна линия София-Скопие
Снимка: БГНЕС


Откриването на нова въздушна линия София – Скопие ще допринесе за сближаването на двата народа, както и за развитието на икономическите отношения и на туризма. През следващия период до провеждането на съвместното междуправителствено заседание между България и РС Македония в края на месеца ще бъдат договорени подробностите около откриването на въздушната линия. За това се споразумяха министрите на транспорта на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски по време на днешното официално посещение на българския премиер Кирил Петков в Скопие, предава БГНЕС.

По време на разговорите министър Бочварски постави въпроса за либерализацията на превоза на стоки за и от трети държави. Двамата министри се договориха за сътрудничество на смесените комисии за транспорт, които трябва да работата върху условията за пълна либерализация на превозването на стоки.

Още по темата

Коментиран е и въпросът за модернизацията на граничните пунктове, както и отварянето на новия пункт Клепало край Берово.

Във връзка с Коридор № 8 е обсъдено изграждането на общ граничен тунел, който ще свърже двете държави като част от проекта за железопътната връзка между тях. Министър Бочварски информира, че целият проект ще струва около 600 млн. евро. Участъкът от Куманово до Крива Паланка ще започне да се строи през пролетта, а този от Крива Паланка до границата с България – следващата година.

РС Македония е инвестирала в пътна инфраструктура над 200 млн. евро за модернизацията на пътната мрежа към България. До средата на 2023 г. с изграждането на магистралата Ранковце – Крива Паланка ще има два модерни и безопасни пътни участъка от Скопие до граничния пункт Деве баир.

Двамата министри на транспорта са се договорили за интензивни срещи с цел по-бърза регионална свързаност и осъществяване на проектите от взаимен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тоя нашия премиер,който май само е минал покрай Харвардя,май се окаже по-т*ъ*п и от пожарникаря.Къде е икономическата логика да пускаш самолет за разстояние от 240км между София и Скопие,което един самолет изминава за има-няма 15мин.Колко трябва да струва билетът за да бъде подобен полет рентабилен?И времето няма да се пести кой знае колко-чекиране,багажа,излитане,кацане,паспортен контрол.Ето ти 2 часа-колкото и с колата пътуване.Киро-ментата е популист от най-евтините.
46
0
 
11
 
! Отговори
Кирото преди 2 години
Не е самолетна линия а.въртолетна линийка!
45
0
 
13
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Абе станахме ли вече провинция Македония на Република Северна Македония.Македонския цар Борис е покръстил Македонците и въвел черковането.Честито на всички Македонци от провинция Македония.
44
1
 
16
 
! Отговори
Просто КИРО преди 2 години
подготвят нещо много лошо, щом надават такъв зор за бърз и безпроблемен достъп на макетата до софия, не знам какво е, но такъв зор не е на хубаво.
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно да открият полети -Хасково -Узунджово !
42
0
 
21
 
! Отговори
От Бай Пешо преди 2 години
Самолетна линия за 200 километра? Това е виц бе!
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма патници и ще го закрият.
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, по-тъпо, Кире Харварда. 199 км. И самолетна линия?! А дк Пловдив кога? Докато се мотате по летищата отдавна ще сте в област Скопие.
39
1
 
16
 
! Отговори
Тоест преди 2 години
Самолетът ще излита от България и ще каца в България! Само така!
38
0
 
10
 
! Отговори
България преди 2 години
БЪЛГАРИНЪТ Е ОЦЕЛЯЛ ЗАЩОТО СЕ Е СМЯЛ!!
37
0
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
И за какво по- точно трябва да ни боли? Българите сме с неустоимо и неунищожимо чувство за хумор!!! ОчевАдно.
36
1
 
12
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
Далеч по- оправдано е самолетна линия Пловсив - Александруполис. Ходим и на Черно и на Бяло море! Повече пътникопоток.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е тоя зор да ни ,,сближават''? Какво толкова ще спечелим ние от всички тия глупости ? Какво толкова има в тоя пущинак наречен Северна Македония където много скоро албанците ще бъдат мнозинство ? Канадския лъжец и измамник просто изпълнява заповедите заради които го поставиха .
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, браво КИРЕ, ний не сме и мечтали, че некой ден, че литнеме до Скопие! Вече може да живеем по-спокойни и радостни, още повече, че след тежки преговори най-после убедихме македонците да нямат териториални претенции и даже, да пратят тази вест до ООН!В Благоевградско си отдъхнаха и ще спят спокойни, без да се стресират, при мисълта, че някоя нощ на джама им ще се озъби с нож между зъбите, некой македонски комита от РСМто.
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кико каза, че историческата комисия ще гледа само бъдещата "история", а миналото (баш историята) да загърбим.
32
0
 
14
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Самолета може и да го преглътнем, ама какво стана с бълвоча в учебниците, по които си учат децата? И как тези деца после ще работят за общите бизнеси???
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Банско е по-далече, значи трябва и на нас да ни пуснат редовни самолетни линии!
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от Ловеч искаме редовни самолетни линии до София!
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разстоянието до Пловдив е същото. Искаме и до Пловдив редовни самолетни линии. Ще закъсняваме за работа, понеже с чакането на самолета ще ни трябват по 4 часа, а сега с кола за един час сме в София, ама щом за Скопие за нема и 200 километра ще пускат, трябва и за нас.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами! По убава е Севлиево - Сунгурларе!