Обсъждат възможност за самолетна линия София-Скопие

Ще сближи ли тази идея двата народа?
18 яну 2022 18:16, Петя Славова
87
Обсъждат възможност за самолетна линия София-Скопие
Снимка: БГНЕС


Откриването на нова въздушна линия София – Скопие ще допринесе за сближаването на двата народа, както и за развитието на икономическите отношения и на туризма. През следващия период до провеждането на съвместното междуправителствено заседание между България и РС Македония в края на месеца ще бъдат договорени подробностите около откриването на въздушната линия. За това се споразумяха министрите на транспорта на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски по време на днешното официално посещение на българския премиер Кирил Петков в Скопие, предава БГНЕС.

По време на разговорите министър Бочварски постави въпроса за либерализацията на превоза на стоки за и от трети държави. Двамата министри се договориха за сътрудничество на смесените комисии за транспорт, които трябва да работата върху условията за пълна либерализация на превозването на стоки.

Още по темата

Коментиран е и въпросът за модернизацията на граничните пунктове, както и отварянето на новия пункт Клепало край Берово.

Във връзка с Коридор № 8 е обсъдено изграждането на общ граничен тунел, който ще свърже двете държави като част от проекта за железопътната връзка между тях. Министър Бочварски информира, че целият проект ще струва около 600 млн. евро. Участъкът от Куманово до Крива Паланка ще започне да се строи през пролетта, а този от Крива Паланка до границата с България – следващата година.

РС Македония е инвестирала в пътна инфраструктура над 200 млн. евро за модернизацията на пътната мрежа към България. До средата на 2023 г. с изграждането на магистралата Ранковце – Крива Паланка ще има два модерни и безопасни пътни участъка от Скопие до граничния пункт Деве баир.

Двамата министри на транспорта са се договорили за интензивни срещи с цел по-бърза регионална свързаност и осъществяване на проектите от взаимен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
14
 
! Отговори
Брр преди 2 години
Македония обещала да няма териториални претенции към нас. А сега да целуваме ръка за това ли???
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също се обсъжда възможността да пратим маке на Луната, смех в залата :)))
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МДА, КИРИЛ ПЕТКОВ Е ОТКРОВЕН КУКУВЕЦ. *** КАТО МАЙМУНСКИ ***.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има магистрала и влак за кво е самолет.Махнете и граничния пункт.Не ни трябва да ни отнемат от времето на границата.Също махнете правилата за престой и спешната нужда от регистрация в полицията.Като дойдат приятели от Македония трябва незабавно в полицията да ги регистрирам и да чакаме с часове на опашки.А ковида на опашки не се ли предава?
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно това ни е проблема в момента, наистина мечтите са безплатни, но дори и на 8 годишно му е предлно ясно, че Киро е просто един голям *** който ще бъде изигран дори и от хората които го създадоха.
2
1
 
26
 
! Отговори
...? преди 2 години
Аз ли не разбрах? Кирето вече построи четири моста над Дунава , три тунела под Стара планина, а сега построи и тунел към... Скопие! А и самолетната линия за какво е , като с кола ще стигнеш за същото време?
1
1
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 2 години
ТОВА Е ДЕМО ВЕРСИЯТА НА МАКЕДОНСКИЯ КОСМОНАВТ НА СЛАВЧО. А ЧУВАЛИ ЛИ СА ЗА АВТОБУС?