Сърбия няма да се присъедини към антируската истерия

Това обяви сръбският вътрешен министър
Обновена: 22 мар 2022 16:04 | 22 мар 2022 15:38, Росен Стойчев
132
Сърбия няма да се присъедини към антируската истерия
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия никога няма да се присъедини към антируската истерия и да забрани руски медии. Това обяви сръбският вътрешен министър Александър - Боцан Харченко, цитиран от ТАСС.

"Сърбия няма да стане част от тази истерия, в която се отнема имуществото на руски граждани. Няма да забраняваме руски медии или да спираме изучаването на руски автори. Някои искат да приемем живот в цивилизация, отказала се от целия принос на Русия, но това ще е една бедна цивилизация. Сърбия е самостоятелна държава, която сама избира своите приятели", обяви Харченко.
Сръбският държавен глава Александър Вучич вече коментира предложенията за забрана на руски автори в някои западни държави. Той определи подобни предложения като безумие, обхванало целия свят.
 
Сърбия е една от малкото европейски държави, които така и не въведоха санкции срещу Русия. Двете страни имат близко партньорство и взаимодействат по множество въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО !!!
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия без България е като муха без глава,за какво воюват,за руски територии които сега са украйнски,а историческата истина е, че преди всичко това е било българско, историята никога не се повтаря, няма майка Русия и Украйна има Велика България,но ние сме трезвени за тази истина,за разлика от тях.
87
3
 
7
 
! Отговори
FerFucks преди 2 години
Сърбите не може да са ни критерий за нищо. Сърбите са на подаяния от Русия с векове,нормално е да ги подкрепят. Руснаците им подариха и нашата Македония..създадоха им Югославия.... снаражаваха ги за да воюват с Хърватия Босна Косово... не ми хвалете разпаднала се страна отговорна за геноцида на хиляди невинни души.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руската истерия" е временна мярка, целяща руският агресор Путин, да спре кръвопролитията и разрушенията в суверенна Украйна. Но за сърбите, да бомбардираш градове, да избиваш невинни граждани, сред които жени, деца...да изнасилваш, да мароделстваш, е в реда на нещата. Като е независима, Сърбия, защо взема пари от ЕС и достъп до европейските пазари?
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
102 Руската класика и архитектура, са от времето на царете, която е копие на западната цивилизация. Руските класици са западни възпитаници. СССР не е създал нищо, само смърт, безрравие, отнемане на частната собственост и национализиравето й, кражба на западни технологии. Обир и безправие за половината Европа.
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руската истерия" е временна мярка, целяща руският агресор Путин, да спре кръвопролитията и разрушенията в суверенна Украйна. Но за сърбите, да бомбардираш градове, да избиваш невинни граждани, сред които жени, деца...да изнасилваш, да мароделстваш, е в реда на нещата. Като е независима, Сърбия, защо взема пари от ЕС и достъп до европейските държави?
83
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои искат да приемем живот в цивилизация, отказала се от целия принос на Русия, но това ще е една бедна цивилизация.))))))))Русия и цивилизация, айде стига бе! Освен проsтитутки и бандити, нищо друго не е дала на цивилизацията.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите не са руснаци!
81
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия фалшиви думи анти-руска русофобска у-а. Кажете си истерията на расистите. Тия дето плюят Руснаците, ще кажат същото и за Турците и за Братята от малцинствата, че и за Македонците. Никакви русофоби няма в България, всички са някакви поплюнчовци родени 70те и 80те. Расисти озлобени, дребни, невзрачни, зализани, натокани и въпреки това с празни глави. Оповават се спомен за празни магазини е от 90-94та когато вече сме демокрация. Празно в магазина било преди 88ма ама друг път.
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не смее да се присъедини, защото Путин бомбардира много лошо.
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не е новина само да не решат като 1885 по разпореждане от Москва да предприемат спасителни операции спрямо съседите си че тогава ще ядат големия.
78
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам че на много няма да им хареса , но такива са ФАКТИТЕ - Сърбите ВИНАГИ са били по-ПРАГМАТИЧНИ и УМНИ от нас , за това винаги са били и по-добре , както по времето на СОЦ-а така и след това , както е факт и това че и сега ходите ядете по-хубава и ЧИСТА скара , защото ние сме меко казано НАИВНИЦИ да си унищожим държавата и производството за едни кирливи Кауфланд , Била и Лидл и да ядем отпадъците на Европа !
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Minuva42 - Минавай и продължавай без да спираш - НИКОГА не сме били окупирвани от Русия ! Минали са когато са гонели Германците , както и Американците са минали през Италия и Гърция - И те ли са били окупирани ? Попадаме под тяхно влияние НЕ по наше желание , а в следствие на подялбата м/у великите сили след войната ?! НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ , особено когато си НЕВЕЖ !!!!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ... - Както и *** , винаги си остава Г...ПАК ! ------- Да да - за теб става дума !
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ЕСТЕСТВЕНО - Който е ял Американски "демократични " бомбардировки веднъж ЗНАЕ кое е ИСТИНАТА ! Ние си смъкнахме набързо г...те да пуснем да ги нападнат през нашето небе , така че НЕ се чудете защо не ни обичали , и когато всичко свърши , ние пак ще го ядем мазен !
74
8
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Русофил е идентично с българи-предатели фенове на сръбският турбо-фолк, непознаващи българската история! Тоест без образование!
73
10
 
5
 
! Отговори
Дин Дзън преди 2 години
Цайсатия бухал май пак иска стелтовете да го бомбят и да свърши като Милошевич.
72
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия е доказателство,че малка държава може да води относително независима политика,като гледа интересите на народа ,и държавата си. Не се уплашиха от натовските бомби,не се уплашиха ,и от нацистите. Браво Сърбия.
71
4
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
За коя Сърбия става въпрос?За наследниците на Тито и Милошевич ли?Ами ако питате наследниците на Тодор Живков и те са за Русия.Комунистите козината си менят но нрава не...
70
8
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
До ПрофесораТака е София е била бомбандирана от Съюзниците ВСВ. Но също така е била окупирана от СССР без да има нужда! Това някак много удобно го премълчаваш! Хайде сметни кой е нанесъл по-голяма щета на България!