Северна Македония твърда пред България

Страната няма да промени конституцията преди началото на преговорите с ЕС
29 апр 2022 09:30, Росен Стойчев
129
Северна Македония твърда пред България
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Северна Македония няма да включи българите в конституцията на страната преди започването на преговорите за европейско присъединяване.

Още по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Северна Македония и България продължават разговорите по темата. Македонският външен министър обяви, че се надява преговорите с ЕС скоро да започнат.

Той обаче призна, че не може да даде точна дата за споразумение с българското правителство. Османи добави, че в момента решението е в полето на България.

Очаква се през следващите седмици да се работи интензивно за намирането на решение. Преди дни българският премиер Кирил Петков говори по темата.

Той обясни, че ако правата на българите в Северна Македония са гарантирани в Конституцията, то това означава промяна на Основния закон. Това може да стане с ясно обявени критерии. Двете държави ще продължат преговорите по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МакеЛандия да бъде анексиране. Българска земя насилствено отнета
86
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора просто игнор на всички нива към макетата. Изцяло спираме каквито и да било преговори, договорки, разправии итн и просто като дойде въпроса за обсъждане в ЕС казваме вето и си продължаваме по дневния ред натам. Макетата нека си седят извън ЕС и да мислят по въпроса какво трябва да направят. Отказваме да се срещаме повече с тях. Ако някой техен лидер иска да дойде да си резервира хотел и да посети София негова си работа. Нашите политици са заети да се срещат. Така докато не се сетят защо сами
85
5
 
40
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Разбира се че не ни трябват втори "украинци",съжалявам хората които са на тариторията на Македония,но на този етап не заслужават да ги подкрепяме....то не че ще почустват по добре в Европата....и те нещо са им замрежили погледа за ЕС.След време може да се окажат,че са ни благодарни.
84
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изнудвачи и лицемери. Няма как да влезете в ЕС без гаранции за правата на гражданите си. И да, българското население в Македония е важно, защото сте БЪЛГАРИ. По-*** народ от така наречените македонци с промити мозъци няма. Същите сте като измислените украинци - изкуствено създадени държавици с огрооомни претенции и самочувствие.
83
1
 
58
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Не ни трябва територия населена с антибългари!
82
0
 
20
 
! Отговори
Дани преди 2 години
Поздрави за Буяр, САЩ и Германия и Австрия.
81
3
 
52
 
! Отговори
киро преди 2 години
Ахаа да да, веднъж докопате ли се до преговори край с договорките. Тарикати се барате ааа. Никакви преговори. Ще си стойте там до майка Сърбия...т.е извън ЕС.
80
2
 
62
 
! Отговори
Перничанин преди 2 години
Никой не ви кара на сила да променяте каквото и да е. То според вас има повече египтяни от българи в страната, няма лошо. Защо въобще си губим времето не знам. Давате им листа с условията и когато са готови ни викат. А така да четем за някакви с явна липса на мозъчна дейност е безсмислено.
79
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на България няма да започне преговорите за европейско присъединяване, преди Северна Македония да включи българите в конституцията на страната си.
78
1
 
54
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Смях в залата - до1945г. Българи, днес Българите малцинство. Откъде са внесли мнозинството????
77
8
 
41
 
! Отговори
Ебтер преди 2 години
Абе тези макита много нахални, точно като украинците!!!? Абе то бива бива, ама чак пък толкова!!!? Като че ли те ще ни пускат в Европата, а не ние тях!? Ама като ни пращат америката разни ***, които са учили в Харвард сигурно за птиците и слоновете, защото са като слонове във стъкларски магазин!? А украинците все едно се намират в Украйна и псуват президента ни!? Аз също не харесвам Радев-все пак е натовски генерал, значи масон и ...служител на сащ!? Генерал Янев го харесвам, ама и той е нат
76
2
 
29
 
! Отговори
сс преди 2 години
Довииждане!
75
2
 
23
 
! Отговори
сс преди 2 години
Довииждане!
74
1
 
39
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Ние ли зависим от вашето решение или вие от нашето ? Ние поставяме условията, а не вие. Като не можете да осигурите правата на българите там, ще гледате ЕС само на снимки.Гърция 20 години ви държа и накрая пак стана тяхното, ние също можем.
73
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е пред разпад те напъват. И тия ли война искат?
72
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Много добре....... Ние сме си ги поставили изискванията, ама Киро май още не го е разбрал.
71
2
 
39
 
! Отговори
Гневен българин преди 2 години
Нищо де...ние не бързаме за никъде. Макетата ще си седят в клоаката и ще гледат ЕС по снимки само.
70
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите в Северна Македония да престанат да се правят на всичко друго но не и българи защото времето им изтича и Албания ще ги погълне. Тогава няма кой да ги спасява и ще свършат като сърбите в Косово.
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като нашите, уж приятели, от ЕС го подкрепят така силно да не е луд да се договаря с нас...
68
2
 
42
 
! Отговори
българин преди 2 години
Аз съм от пиринска македониния,но ви казвам г-да кирчовци:Престанете с тези отродили се българи.Никакво разрешение,никакво"зелено светло".Докато им дойде акъла в главата.