Косово: Руско-украинската война може да се разпространи на Балканите

Сърбия може да бъде окуражена да предприеме военни действия
11 май 2022 08:10, Елка Василева
44
Косово: Руско-украинската война може да се разпространи на Балканите
Снимка: архив, БГНЕС

"Нямаме никакви илюзии за това, което руският президент Владимир Путин иска да постигне в Украйна", заяви при приключване на посещението си в Израел външният министър на Косово Доника Гервала, цитирана от в. "Джерусалем пост".

Още по темата
Войната на Русия срещу Украйна може да окуражи Сърбия да предприеме военни действия срещу Косово, заяви Гервала пред "Джерусалем пост", когато завърши тридневното си пътуване в Израел, по време на което тя призова неговите официални представители да използват влиянието си, за да помогнат за неутрализиране на ситуацията.

"Държави като Израел могат да помогнат за стабилизирането на региона /Балканите/, каза Гервала.

"Ние сме загрижени, че Балканите могат да бъдат следващата гореща точка", допълва тя.

"От самото начало Косово проявява солидарност и възхищение към смелата борба на украинците в защита на страната им", каза Гeрвала. "Нямаме никакви илюзии относно това, което /руският президент Владимир/ Путин иска да постигне в Украйна. Можете да видите някои прилики между начина, по който Русия действа в Украйна, и начина, по който Сърбия действа в нашия регион", каза тя.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
12
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#17Няма нужда да гии разбираш.Парите нямат мирис.Иначе Израел е окупатор на палестинската държава от 1948 г.
14
4
 
11
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Живела Югославия!
13
11
 
21
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#9Не се признават от Украйна.След като в Косово може,звачи и в Донецк и Луганск може.След като Америка може да бомбандира Сърбия и да признава сепаратиста Косово,значи и Русия може да бомби Украйна и да прознава сепаратистите Донецк и Луганск.След като Америка може да си намира поводи за "военни операции" в Ирак,Сирия,Афганистан,Виетнам,Камбоджа и много още,то и Русия може да направи такава с държава,която застрашава граничната й сигурност.Русия не е дошла на границата на Америка и Нато,Нато е дошло на нейната граница.
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Израел приема министър от Косово. Тази държава Израел не мога да ги разбера нито какво искат нито каква политика водят. Те са яки лицемери. Уж са тормозени от нацистите но сега и те тормозят палестинците и когото сварят. Приятели на укронацистите. Не мога да ги разбера ционистите.
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се,че ще поддържат Украйна,Косово е най-големият дистрибутор на наркотици а ония другите са Слава Кокаина
10
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора прочетете поне заглавието. Косоварите са говорители на краварите.
9
8
 
12
 
! Отговори
mm преди 2 години
Тия резанчета имат право само да си мълчат в измислената територия , иначе пак стават чергари .
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази логика може да я растягаме и за България и Македония, Словакия Чехия и така нататък около 100 такива случай имаме без да коментираме Китай и Тайван където са една държава с две различни структури вътрешен Китай са пазарен социализъм, докато Тайланд е капитализъм, нещо като китайски експеримент какво представлява западната система.
7
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сръбски квартал кога стана държава, кога взе да разбира от международна обстановка.
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Референдум имаше ли Донбас референдум имаше. И то под мониторинга на международни организации. Кажи кога се е провел този референдум и откъде са лири тези наблюдатели. И двата референдума в Донецк и Луганск са незаконни според миждународната общност и не се признават.
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да ви калиброват сърбите, нищо не се знае. Ще се нарушат доставките на едни жизнено важни артикули за Запада.
4
8
 
26
 
! Отговори
Референдум имаше ли преди 2 години
В Крим, Донбас референдум имаше. И то под мониторинга на международни организации. А в Косово имаше ли, нещо не си спомням. Аа да, тогава дойде един голям брат избомби западните башкани и каза че тук ще правим нова държава. Май така се случиха нещата.
3
8
 
23
 
! Отговори
Вие от Косово точно преди 2 години
съществувате в резултат от подобна война и то с доста повече разрушения и жертви. Само че за тази война никой на никого не търси сметка. А убеднения уран ние си го изядохме като бонус, че даже си и платихме после сметката.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Косоварите вече го играят дипломатически фактор. Търсят под вола теле.
1
6
 
26
 
! Отговори
българина преди 2 години
точно косово сте примера как с рвшениена съда в ХАГА се отделихте законно от Сърбия, точно като Крим Днр и Лнр..... ако сте на страната на украйна, няма да се сърдите на сърбите като дойдат с танковете... лицемери нешастни