Ковачевски: В България въпросът РСМ стана точка на вътрешнополитическата борба

Той не е получил френското предложение за вдигане на ветото
Обновена: 17 юни 2022 14:26 | 17 юни 2022 14:20, Нели Христова
67
Ковачевски: В България въпросът РСМ стана точка на вътрешнополитическата борба
Снимка: БГНЕС

"Към момента не сме получили френско предложение, което да е хармонизирано на ниво всички страни-членки на Европейския съюз". Това каза премиерът на РСМ Димитър Ковачевски от Охрид, където участва в Преспанския форум за диалог.

Още по темата
"Ако страните членки, включително Република България, се споразумеят за предложение относно разширяването на следващата среща на върха, то ще ни бъде изпратено и ние ще го разгледаме и ще дадем своите забележки", каза премиерът.

Ковачевски подчерта отново, че РСМ има много ясни позиции, че македонският език и идентичност не се обсъждат и че Преговорната рамка е многостранен документ, който ще трябва да бъде одобрен от всички държави-членки и ще позволи приключване на всички отворени въпроси в процеса на присъединяване към ЕС.

Той допулни, че решението трябва да бъде цялостно и да гарантира, че с него няма да има други изисквания относно по-нататъшния напредък на РСМ в евроинтеграцията.

"Ние като държава оценяваме усилията на европредседателството и френския президент Макрон, който в навечерието на срещата има инициатива за намиране на решение. Както съобщават медиите, има предложение, което очевидно е изпратено до Република България и ще трябва да се разгледа чрез нейните институции", каза Ковачевски.

По отношение на вътрешната динамика на политическите отношения в България Ковачевски смята, че в България този процес е "инструментализиран и политизиран и се е превърнал в една от точките на вътрешнополитическата борба".

Франция обяви, че ще внесе официално предложение до всички страни-членки за премахване на ветото върху Северна Македония, а след това министър-председателят на България Кирил Петков ще изпрати френското предложение до Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е толкова нелепо и смешно. До 1945 каква нация са били тия? По тая логика аз съм наследник на Спартак и на древните траки. А Варненци са поляци?!? (Владислав Варненчик). Луд умора нема. Ама, макета, сами си го набутахте - имате си за втори официален език АЛБАНСКИ. И доста развален шопски диалект. Дърво без корен сте. Все едно гледам селяндурковци на събор. Не разбрахте ли, че няма да стане вашето? Сашо Макето е грък, бе! Все едно да вдигнем статуя на Чингиз Хан. Нали сме бесни татари, а?
61
0
 
1
 
! Отговори
СЕРЕСЕТАТА преди 1 година
Дошъл СЕМИТСКИЯ ислямски БОГАТАШ да преговаря с гърка от Константинопол и вероятно директно му заявил:"Изтребиха ги вече древните римляни......какво още чакате а се отказвайте доброволно от тази лузърска бедняшка Християнска религия и си възстановете АНТИЧНАТА гръцка религия......няма ние азиатци и африканци да Ви храниме с нашите пари бедния просяк,крадец и клошар населяващ континента Европа....с религия БОГАТАШКА Ислям на нас мургавелци Вери гуд.....Ваш Юстиниан ГЕРМАНЕЦ и СЛАВЯНИН да знайте
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С омраза срещу нас не се постига абсолютно нищо Ковачевски :)) Колкото повече мразиш българина, толкова повече се нахъсва, питай твойте "братя" сърбетата по този въпрос :))
59
1
 
1
 
! Отговори
Веуик друг побой преди 1 година
КИР ВЕЛИКИ чрез ФРАМ Афрам създал Талмуда и Юдеизма гласят легендарните митове.................По късни митове сочат нещо като АЛАН АКБАР със аланска автономна столица ВЛАДИКАВКАЗ и трябващия да бъде монголоиден отбор на жълтата раса "АЛАНИЯСПОР" тъй като АЛАНИТЕ са доказани ПЕРСИ а не тюрки..........ИСЛЯМСКИЯ джихад на тези дето изнасилили западните кръстоносци срещу Чингиз Хан се състоял в Хорезъм и даже ЮДЕОХАЗАРИТЕ дошли да помагат на ИСЛЯМСКИТЕ ДЖИХАДИСТИ но ИРАН загубил войната....е нищо..
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Димо, Димо, стягайте се и преговаряйте с България, защото идва Коце фашиста и тогава ще видите кон боб яде ли и споровете за езика ще са най-малкия въпрос, защото Коцето ще иска да си върнем цялата Македония, без никакви преговори.
57
0
 
1
 
! Отговори
ТАКА СЕ ПУСКА преди 1 година
Персийското племе АЛАНИ били водачите на НАГЛИТЕ но нямали абсолютно нищо общо с Великото Преселение на Народите защото като европерси от Кавказ разбойничествали и грабили от Римската империя цели ВЕКОВЕ по от рано и нито един западен римски войник не им пречил като при Хуните по късно че даже Алани се били на страната на АЕЦИЙ които ченгеджийски ги разработвал и заключението било че Алани са невинни а ИРАН им е кукловод виновни но по късно с религия АЛАН АКБАР прекалили
56
2
 
1
 
! Отговори
ВАЛПУРГИЕВАТА БИТКА преди 1 година
ЧЕНГЕТО АЕЦИЙ повел Християнските фенове защото го дължал на Константинопол и спретнал двубоя срещу буквата "А" защото сметнал че Хуните ги разгадали.....Фаворита Атила тръгнал към Каталунското поле да види за първи път в живота си западен римски войник преди да е избягал в панически страх....Атила бил изненадан че имало изобщо битка с Аеций и то многодневна в ТЪМНИНА с ОГНЕНИ светлини.....Империята на ХУНИТЕ загинала начело с детенцето християнофобче на ХУНИТЕ Ромул Авгостул РЕВАНШИСТКИ
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония е част от България!!! ВСИЧКО ДРУГО Е ПРЕДАТЕЛСТВО!!!
54
0
 
1
 
! Отговори
Спомен от ВОЙНАТА преди 1 година
Горкият ХРИСТИЯНИН нарекъл Хуните "Бич Божии" тъй като писмения древноримски документ завършва с нещо от сорта:"Къде е армията на западния Рим и защо няма нито един западнорим военен да се бие срещу Хуните?Абе същия картбланш за грабеж като на онея персоетнос Алани;........Ако ГЕРМАНЕЦА светил си в ТЪМНОТО нощно поле на Каталунското поле с "Валпургиеви огънчета ни избиваше щеше да се появят западните римски легиони а срещу Хуните и Алан Акбар ги НЯМА
53
4
 
7
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Алоуу българския премиер на югозападна България, стягайте се или да връщате паспортите или приемете истината.
52
3
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Явно искат да им подарил и Т72 ките. За да ги препродадат на рамките, които са в дефицит напоследък;)
51
2
 
1
 
! Отговори
ЧЪРЧ УЕЛСА преди 1 година
РИМЛЯНИТЕ твърдяли че КАРТАГЕН чиято собственост били Португалия и Испания са ДЕТЕУБИЙЦИ...............ИСЛЯМА изтребвал ЮДЕОЕВРЕИТЕ в Испания и Португалия а те горките вместо да емигрират в Тунис,Алжир и прочие дочакали Християнските си освободители на Торквемада от мюсюлманската кървава Холокоста над богоизбрания юдеоевреин.........1947 Уинстън ФОРУЕЛ предупредил че на персийския FRAM то ест АФРАМ вяра нулева трябва
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две трети от македонците са днес в българия и са част от нашата нация. Да, територията е останала в Сърбия някога, но населението е гласувало с краката си какво е по националност! 1/3 от довоенна София са македонски българи! Най- ценното- хората са си тук! Това, което е останало е горено с огън и сърбизирано и облъчено с омраза- жесток комунистически експеримент. Единственият начин да ги привличаме е да се развиваме и забогатяваме по- бързо!
49
1
 
1
 
! Отговори
ТАКА се ПОЧНАЛО преди 1 година
ОТОН ВЕЛИКИ предупредил исляма че е номер ДВЕ кореняк СЕВЕРНОАФРИКАНСКИ и насилствено ще го съюзят с кореняк номер 1 в Северна Африка РИМЛЯНИТЕ а после ГЕРМАНЦИТЕ тръгнали да освобождават ГЕРМАНЦИТЕ в "детеубийските Португалия и Испания на Ромул Авгостул" и като ги освободили нямало германци а имало над милион юдеоевреи които твърдяли че в Португалия и Испания МЮСЮЛМАНИТЕ са ровели кървава холокоста над евреите и Исляма дължи много пари за компенсации на юдеите в Португалия и Испания!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те са се определили като македонци заради името на държавата си и от тук следва че всики които са се борили за тази държава са именно техни герои, независимо от оригиналната и националност. Не е болка за нас да твърдят че Гоце е македонец защото за нас македонците са оригинално българи. Не е коректно да се спори чии легенди са верни защото това е единствено въпрос на научни и литературни интерпретации, без отношение към сегашната реалност!
47
3
 
12
 
! Отговори
до 46 преди 1 година
Никой не иска да прави българи от изпраните мозъци в Македония. Твърдиш че не са българи, но не са и македонци. До 1945г такава нация е нямало. В техен интерес е да се определят сърби ли са , гърци ли са или некакви други ако не са българи. Но нас това не ни интересува. Признали сме ги като нова нация, но не искаме да ни крадат историята. Така че проблема никога не е бил каква земя е Македония и какъв народ живее там, а че този народ краде с пълни шепи българска история и я обявява за своя.
46
1
 
1
 
! Отговори
ОДИСЕЯ без ОДИСЕЙ преди 1 година
Хитлеровия план ОДЕСА е вдъхновен от НАЙ последния истински древен римлянин германеца ОДОАКЪР!Западния ужРим Император издал заповед нито един западен римски армеец да не се бие срещу хуните докато издивателстват над собствения му народ!НЕМЕЦЪТ ОДОАКЪР свалил последния вожд на хунската империя Ромул Авгостул пречуквайки реваншистките му хунски кукловоди и се признал за подчинен на Константинопол а детенцето Ромул Авгостул го изпратил в "детеубийска Испания" изплащайки му ПЕНСИЯ от спестявания си
45
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония не е българска земя, престанете с тази наци глупост. Била е населена с със смесено население голяма част от което през 1879 има българско самосъзнание, после това население последователно 1913, 1918 и 1944 е принудено от Сърбия и Югославия да емигрира в България (м/у 1 и 2 млн) след което малкото останали българи са били асимилирани. В днешно време там има друга националнст, която не признава български корени и това трябва да е ясно за да няма повече пишман историци, поклонници на ***
44
5
 
10
 
! Отговори
Додо преди 1 година
С каквито и сквернословия да ни залива този пореден югославянин, истината е една - Македония е Българска земя и там живеят Българи! Всичко друго е лъжа.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв ЕС за тези мишоци. Да ходят при просия.