Управляващите в Скопие подкрепиха френското предложение

Заседанието се проведе късно тази нощ
12 юли 2022 07:00, Петя Славова
137
Управляващите в Скопие подкрепиха френското предложение
Снимка: БГНЕС

Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ в РС Македония единодушно подкрепи френското предложение за започване на преговори на страната за членство в ЕС, предаде БГНЕС.

Заседанието се проведе късно тази нощ. В съобщението от партията се казва, че "решението е взето в полза на държавните и национални интереси, както и на стратегическите цели за членство в ЕС". С това си решение на практика партията на премиера Димитър Ковачевски одобрява започването на преговори за пълноправно членство в ЕС съгласно предложената Преговорна рамка от 30-ти юни от страна на Франция, която по това време бе председател на Европейския съвет.

Още по темата

Според СДСМ "партията категорично застава зад безусловното зачитане на езика, идентичността, както и на историческите и културни специфики на македонския народ, за които не се преговоря с ЕС по никакъв начин". От партията на Ковачевски очакват тези принципи да бъдат подкрепени "от всички политически формации в Народното събрание съгласно парламентарните процедури"

"По време на преговорния процес правителството и всички останали институции трябва да спазват Резолюцията на парламента относно македонските червени линии", се казва още в съобщението от СДСМ, което бе разпространено малко след полунощ българско време.

"Страната ни е изправена пред много важно решение за нейното бъдеще и постигането на още една стратегическа цел - започване на преговори за ЕС със защитен македонски език. Това означава и окончателното затваряне на въпросите за идентичността. Получихме предложение, което ни гарантира, чист македонски език. Двустранните и историческите въпроси са извън Преговорната рамка. Всички политически партии трябва да действат отговорно, държавнически и рационално. Всички заедно трябва да вземем дългоочакваното държавно решение за продължаване на евроинтеграцията на страната", подчертават още от СДСМ.

БГНЕС припомня, че основният коалиционен партньор в правителството на СДСМ Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети категорично подкрепи френското предложение. В парламента само депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и крайнолявата проруска "Левица" са против предложението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
6
 
! Отговори
Маке преди 1 година
И македонци и блгари се од ист дол дренки. Позициата уште сега планира како да ги украде парите од фондовите, ако не паднат од власт во мегувреме, па Мицко да си оближе прстите. Не за кои е речено, туку за кои е печено.
114
2
 
13
 
! Отговори
Тодор Войвода преди 1 година
Македония е в патова ситуация-ако тази нощ парламента приеме предложението,войните на Мицковски ще полудеят,ако не го приеме е възможна гражданска война!Но Мицковски доказа,че е един *** и не е никакъв лидер-абсолютен лъжец!
113
5
 
8
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До коректив - Хитлер не "уважаваше" българите а искаше сигурен тил без особени проблеми. Стигаше му Гърция /непрекъснато подтиквана от англичаните/ и Сърбия - склонна да се гушне със Сталин. Затова предпочете българите да контролират областта, за което ще си плащаме още дълго. И търпеше /до време/ Борис.
112
1
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Спрете тоя с "Вселената", че осмърдя всичко.
111
2
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Не е тайна също, че Ескалибур е латински вариант на името Коледвулх (Колед-Болг) - мъжът на нашия праотец цар Колед и неговия син Болг (което означава и Вълк), чието име българите носим и до днес. Родът на крак Артур произхожда от планинските области на Шотландия, където в предисторическо време се е заселила една част от народа Болг - келтокимерийските племена, описани и от Раковски, А старото име на Шотландия е ввсъщност Каледония наречена на праотеца ни Колед,
110
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Интересното е, че около хилядолетие по-късно, по време на келтските завоевания в Европа, в земите на Централна Европа отново зарува Колед. Синовете му отново носят имената Брем и Болг. Те създават ново царство в Тракия, със столица Тиле (Туле). Традицията е спазена и митът за раждането на Болг отново е свързан със зимното слънцестоене.
109
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е "най-доброто" за тях, затова са го приели. Още се чудя дали наистина сме спечелили "добрини" от него или не. Всичко се обръща, все ще сме бедни и корумпирани и на ЕС това им харесва. Бок-лу-ците да горим в БГ - няма проблем. Да се откажем от газта и да си съсипем икономиката - няма проблем. За семейните ценности да не говорим.
108
4
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Според Раковски Болг се възцарява през 1823г пр Хр. В този период е писана и най-старата история на Ирландия, в която подробно е описано присъствието на народа Болг - Фир Болг. По същото време е изградено древното келтско светилище Стоуххендж.
107
5
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"Болг се роди, Коледо!" - пеем и до днес в България, без да имаме историческа памет за този период от историята ни. В учебниците ни също няма, за да не се наруши московскта теория за създаването на България от Аспарух хилядолетия по-късно.
106
4
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Чрез българския фолклор и до днес е запазена песента на този наш цар Болг , дал името на народа ни - Българи. В негова чест коледарите и днес пеят: "Коладе, Коладе ле" Със своите песни коледари отправят молитви за здраве и плодородие през новата година, На този празник по традиция момчетата правят ритуал - за пръв път запасват пояс, обличат ергенско облекло и отиват да коледуват. За да отпразнуваме рождебието на Коледовия син - Болг >>>>
105
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Вижда се , че раждането на Христос според Библията през есента не е променило това народно поверие. Не е променено и в другите европейски държави, както и в празниците в цял свят.
104
3
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Минали си хилядолетия, но българският народ е съхранил спомена за своя цар Колед или Колад според различни преводи. Като носители на слънчевата духовна енергия, различна от лунната на други древни народи българите почитат като най - светъл празник именно Рождество. Празникът е почитан далеч преди навлизането на Християнството по земите ни и се спазва отбелязването на най-късия ден в годината като раждане на новото начало >>>>
103
4
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>> - Чуй народе волята на нашия Бог Загрея (Слънцето), което ни изпрати в дар Болг! По неговата воля, името на Болг и народа, на който ще е Велик цар. ще просъществува за веки веков! По волята на Болг, от днес нататък за вечни времена, от този ден ще започва отброяването на новата година! Това ще е новият най-точен календар за всички времена и народи! - и вдигнал жезъла си към Загрея (Слънцето). >>>>>
102
0
 
3
 
! Отговори
до ''От Вс преди 1 година
Не разбирам защо цензурирате
101
0
 
7
 
! Отговори
до ''От Вс преди 1 година
Най-чистосърдечно те умолявам, спести малко пари и се прегледай при психотерапевт
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С две думи - Ние ще говорим едно на Брюксел , те ще кимат и ще казват - " да , така е " . РСМ ще говорят точно обратното , от Брюксел ще кимат и ще казват - " да , така е " . Това е то политиката
99
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Същият ден, когато слънцето се изкачило високо на небето, Колад, жреците и мъжете се завърнали от светилището, Излязла царската жена с новородения си син, последвана от мало и голямо за да ги посрещнат. Всички пеели: "Болг се роди, Коладе, Болг се роди!..." Зарадвал се много Колад и от щастие се разплакал. Жрецът, застанал до него, се провикнал: >>>>>>
98
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
На 24 вечерта болките предизвестили канската жена за предстоящото раждане, Всички възрастни жени и мъже, стояли край огнището и се молели да се збъдне предсазанието на жреците. Цяла нощ повтаряли: "Нека бъде мъжко чедо, нека бъде...." НА 25 декември, рано сутрината, точно когато изгряло слънцето тя родила своя син Болг. Зарадвали се всички, защото ще има кой да наследи царството, то ще остане цяло, а няма след смърта на Колад, да се раздели на 5 части и да премине в ръцете на алчните му зетьове.
97
4
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>> Ето и легендата за раждането на цар Болг, дал името на БолгАриите: Три дни преди 22 декември цар Колад, заедно с жреците и мъжете се отправили към светилището в Небесната планина, за да се поклоняят на своя Бог Слънцето, На тръгване, Колад казал на жена си: - Докато отцъствам, ако дойде часът да родиш, от сега да знаеш - родили се момче, както жреците предсказаха, ще носи името Болг, което ще рече велик, силен, безсмъртен! -Тъй да е Царю мой, ако е момче ще бъде Болг! - съгласила се жена му.
96
9
 
9
 
! Отговори
msm преди 1 година
Браво! Поздрави за силното Евроатлантическа позиция на управляващите в Скопие! България и българския народ са най-близки братя и приятели на Македония! Заедно напред към лагодентттвие на нашите народи!