Управляващите в Скопие подкрепиха френското предложение

Заседанието се проведе късно тази нощ
12 юли 2022 07:00, Петя Славова
137
Управляващите в Скопие подкрепиха френското предложение
Снимка: БГНЕС

Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ в РС Македония единодушно подкрепи френското предложение за започване на преговори на страната за членство в ЕС, предаде БГНЕС.

Заседанието се проведе късно тази нощ. В съобщението от партията се казва, че "решението е взето в полза на държавните и национални интереси, както и на стратегическите цели за членство в ЕС". С това си решение на практика партията на премиера Димитър Ковачевски одобрява започването на преговори за пълноправно членство в ЕС съгласно предложената Преговорна рамка от 30-ти юни от страна на Франция, която по това време бе председател на Европейския съвет.

Още по темата

Според СДСМ "партията категорично застава зад безусловното зачитане на езика, идентичността, както и на историческите и културни специфики на македонския народ, за които не се преговоря с ЕС по никакъв начин". От партията на Ковачевски очакват тези принципи да бъдат подкрепени "от всички политически формации в Народното събрание съгласно парламентарните процедури"

"По време на преговорния процес правителството и всички останали институции трябва да спазват Резолюцията на парламента относно македонските червени линии", се казва още в съобщението от СДСМ, което бе разпространено малко след полунощ българско време.

"Страната ни е изправена пред много важно решение за нейното бъдеще и постигането на още една стратегическа цел - започване на преговори за ЕС със защитен македонски език. Това означава и окончателното затваряне на въпросите за идентичността. Получихме предложение, което ни гарантира, чист македонски език. Двустранните и историческите въпроси са извън Преговорната рамка. Всички политически партии трябва да действат отговорно, държавнически и рационално. Всички заедно трябва да вземем дългоочакваното държавно решение за продължаване на евроинтеграцията на страната", подчертават още от СДСМ.

БГНЕС припомня, че основният коалиционен партньор в правителството на СДСМ Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети категорично подкрепи френското предложение. В парламента само депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и крайнолявата проруска "Левица" са против предложението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>> Ние в настоящее си съчинение изложихме в доста голяма обширност сички тия върху наший предмет, т.е. върху българското най-старо битие, а най-необходимо е, че доказахме единството на име Агуас = Арии, с името Болгари.
94
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Тия са познатите преселения българо-словенскаго рода от Хиндистана в Европа, кой не могат има никоги никакво си опровергание: защото се основават на общите одобрени изследвания и начала от сичките учени индианисти, езикоизпитатели и любословници на новата наука сравнителнаго любословия. А тия начала са: а)пренесеното земеописание на старите народи от първите им жилища в новите им: пренесеното вероизповедание б) единството днешнаго им езика със стараго им арианскаго.
93
4
 
5
 
! Отговори
ФАКТИ преди 1 година
Само Управляващи десни партии имат изгода от членство в ЕС .КРАДАТ СЕ МНОГО ПАРИ ПРЕЗ ЕВРО ФОНДОВЕ ,А ЗА НАРОДА НЯМА. Това е да си бедна д-ва в ЕС ! ЗАВИСИМОСТ
92
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>>Третие познато преселение е кимерийското, кое не друго, освен познатото име на гебрите (зандите), правите потомци тоже на ариитр. То голямо отделение, както другаде казахме, дошло седемстотин години преди Христа от страните на Каспийското море и населило се по разни предели Европи, а именно в Стара Тракия. една 1аст же от него минала в Мала Азия. >>>>
91
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>> Кимерите, посвидетелството Еродота, минали от тях места Дунава седемстотин години преди Христа и първоначално се заселили в Тракия, а после минали в Мала Азия и населили се около Синап. - Тоест в 7 ми век преди Христа Кимерите се заселват около град Синопе в Мала Азия. Ето и автентичното заключение на Раковски върху Зогравската история, и как той отнася кимерите към "Хиндустан", въпреки че за това не е писано в атонския летопис: >>>>
90
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24.06.2022 ДЕН НА ПОЗОРА И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС !!!
89
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонският език се признава като самостоятелен, а не като норма на българският. Историческите въпроси са извън преговорната рамка и нищо не може да принуди техните историчари да признаят истинската история. КАК СА ЗАЩИТЕНИ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ?
88
2
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
В труда си"НАРОДНИ БЪЛГАРСКИ ПОВЕСТВУВАТЕЛНИ ПАМЕТНИЦИ< ПОТВЪРДЕЮЩИ< ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ДРЕВЛЕ НОСИЛИ И ИМЕТО КИМБРИ ИЛИ КИМЕРИИ И ЧЕ БРЕМ И БОЛГ БИЛИ БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ: , той пише: Кимбрите же, както е познато, са един и исти народ с кимериите, които живели около северните крайбрежия Чернаго моря, Каспийскаго моря, между Истера(Дунава) и Дона реки и в полуострова, който отпосле е назван от тях Къръм, Крим (Кимерически Възпор) >>>>
87
0
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Къде отиде оня македоноид со наденицата и суджукот? Модерраторът май го нахрани со собствената му гозба
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИНФЛАЦИЯ САЩ ЗА МАЙ 2022Г 8% НЕ ВИЖДАНА ОТ 1981Г- ТУК 16%, В РУСИЯ 18.7%
85
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците не са глупави.Да приемат това предложение и да действат.Когато станат член на ЕС всичко ще е различно.Дано да направят необходимите реформи и да не усвояват Европейски средства ,а да работят за държаяата и народа с тези средства.Тогава тази тема ще им бъде смешна.Дано да не се вързват вече на нашите политици,защото ние им се вързваме и вижще какво правят в последните 14 години.Нещо не виждам за нас да работят.
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам нашия зелен чорап каква инфлация ние направил , но изкуфелия чорапотвъд океана каква инфлация им направи на говедарчетата....не е истина.
83
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Георги Раковски ползва Зографската история, за която пише: Мене е дадена (в Белград, 1856) от покойного Хаджи Найдена книгопродавеца, кой ми каза, че е найшал в Атонская гора в някой манастир. Ние не щем вхожда тук в обширни разборни разсъждения върху цялото съдържание на тоя ръкопис, защото не ние по предмета, но щем съобрази от наведеного отломка само онова което вхожда в наший предмет, който ни занимава сега....
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано в Македония да разберат ,че в България няма политици ,а продажници.Да приемат предложението и да се приключва с тази простотия.Защото отидоха доста в неправилна посока.Всичко което постигнаха нашите политици е близо до война.Аковместо Македония беше Сърбия или Гърция и недай си боже Турция сега щяхме да си търсим остатъците от нашите имоти и да се занимаваме с погребения,ако беше възможно това.
81
3
 
10
 
! Отговори
Югохунзите преди 1 година
Лаяха, лаяха, па клекнаха на френското предложение. Сега ще продължат да лаят на френски със сирене в устите. Хахаха.
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
66- КАКВО ГИ ЧАКА- ТЕ ДА СИ НАПРАВЯТ ДОБРЕ СМЕТКАТА АКО ПЛАНА НА КРЕМЪЛ СЕ ОСЪЩЕСТВИ БАЛКАНИТЕ В ЕВРАЗИЯ КАКВО НИ ЧАКА ВСИЧКИ НАС- НАЙ ВИСОКАТА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ЕВРАЗИЯ Е 120ЕВРО - В РУСИЯ, А ТУК КОЛКО ЩЕ СТАНЕ- ТИ НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЗЕЛЕН ЧОРАП КРЕМЛЬОВ КАКВА ИНФЛАЦИЯ НАПРАВИ САМО ЗА 6 МЕСЕЦА., НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КОЙ МУ ГОВОРИ- СЪЗДАТЕЛИТЕ НА МУТРЕНСКИТЕ ГРУПИРОВКИ...ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ СА ВЕЧЕ КАТО В ГЕРМАНИЯ ВИЖ KAUFLAND.de, НО ТАМ МИН ЗАПЛАТА ОТ АПРИЛ 1680? А ОТ ОКТ МИНАВА 2000?
79
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
И Колад пожела да бъде Бог и да му се покланят като Бог, а не като крал. И роди два сина: името на първия бе Болг или Бог: и когато се роди първият му син Болг заповяда на народа си по цялата негова земя да тържествува, да празнуя в месец декември, 24 ден - да ядат и да пият и песни да пеят. Болг беше брат Бремов и завоюва Тракия, Македония, Далмация, даже до Бяло море и до Рим. И той заповяда на народа да се нарича на негово име Болгари, а не както някой си мислят, че от реката Волга иде името.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казали СДСМ от позицията им на управляващи на РСМ и с парламентарно представено мнозинство за крайното решение прието от Парламента на РСМ по предоставеното им предложение на преговорна рамка по договор за кандидатстване на нови кандидати за разширяване на ЕС поканени за целта от френска страна като Предсдателстваща на ротационен принцип на управление за водещи позиции на тоз орган на институцията с варианти на решения за приемане на кандидати по френско предложение за преговори с тях на условия
77
0
 
4
 
! Отговори
Али Агджа преди 1 година
А ти къде го чете? Щото го няма в публичното пространство
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато са разделени на натовци и сърбомани нищо добро не я чака македония , както сме ви създали държавата сигурно е че в един момент ще ви правим и революциятя . Къде са били българите се крепости и държава