В РСМ готвят блокади на пътя за Скопие срещу "българските неонацисти"

Протестът ще започне на 4 февруари в 8:00 часа
27 яну 2023 11:00, Елка Василева
376
 В РСМ готвят блокади на пътя за Скопие срещу "българските неонацисти"
Снимка: БНТ

Блокади на пътя за Скопие против "българските неонацисти" се организират в социалните мрежи в Република Северна Македония, цитирани от “Инфомакс”.

Още по темата
Според публикациите се готвят блокади на пътищата към Скопие след граничните пунктове при Деве баир и Делчево.

Призовават се "всички родолюбиви хора да дойдат с камиони, трактори, автомобили и друга техника за участие в протеста". Протестът ще започне на 4 февруари в 8:00 часа местно време. Призовават се хората от Куманово да блокират пътя до столицата, предаде БНТ.

Премиерът на съседната ни държава Димитър Ковачевски заяви в Събранието, че ще бъдат взети мерки за осигуряване на реда и обществения ред на 4 февруари, когато се отбелязва рождението на българския революционер Гоце Делчев, чиито тленни останки се намират в църквата “Свети Спас” в Скопие, пренесени там от българския комунистически режим приз 1947 г.

Външното министерство на страната призова службите за сигурност да забранят достъпа на евродепутата Ангел Джамбазки до територията на РСМ, а преди това президентът Стево Пендаровски заяви, че един български евродепутат и други български граждани трябва да попаднат в забранителен списък. Фондации от България организират автобуси с желаещи да отидат до Скопие, за да почетат паметта на Гоце Делчев.

Развитията са на фона на жестокия побой над секретаря на българския културен клуб “Цар Борис Трети” в Охрид Християн Пендиков. Този инцидент Република Северна Македония смята за затворен пред ЕС с посещението на Буяр Османи в София, обясни самият той вчера пред депутатите в Събранието.

Българската страна далеч не смята така, като спря международните проекти със Скопие, извика посланика ни за консултации и информира европейските партньори. Президентът Румен Радев настоя пред комисаря по разширяването Оливер Вархеи ЕС да прояви инициатива за защита на правата на македонските българи в същата степен, в каквато настояваше за бързата интеграция на РСМ в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито българите нито македонците си управляват собствените държави , а тръгнали да си ги мерят.
293
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ...за жените е така...Жените са жени навсякъде,някои са по-хитри,други са по-отрудени или обгрижени,красотата е понятие субективно,цената на женското самоуважение винаги висока.
292
3
 
15
 
! Отговори
русский мир преди 1 година
фиромите се отнасят така с нас, защото рубладжиите като винету и резидента им го позволяват. Никой фиром не смее да гъкне против албанците, достатъчно е агитките на "Левски", ЦСКА и "Ботев" да повилнеят и фиромите повече няма да посмеят да вдигнат глава когато минава българин.
291
2
 
6
 
! Отговори
Сашо Македонски преди 1 година
Докарайте Буцефал, ще има война
290
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е да ги финтираме и никой да не дойде от българите, да видим как ще си празнуват сами Гоце Делчев - един българин.
289
1
 
19
 
! Отговори
русский мир преди 1 година
Никоя друга държава няма свое посолство на собствената си територия, само ние сме изключение.
288
2
 
17
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
У Северна македония:Баща се кара на сина си щото получил двойка по История.Айде ако беше двойка по математика както и да е, има много да се учи, смята ит.нт. Ама двойка по История дето учебника е само 2 страници това немога да го разбера.
287
1
 
24
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Анулирайте им паспортите, те без тях са голи и боси, само той е истинската им гордост. Хем го плюят хем го тачат, проссс народ, малко омешан и незнаен ама проссс
286
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде затваряйте този Джурасик парк, че ни писна от тях,
285
7
 
3
 
! Отговори
Джамбаски преди 1 година
Раздавам покани на колегите си Евродепутати!Който желае да заповяда в София!Оттам на 4.02.2023 рано сутринат на СевероМакедонската граница и към Скопие,за да се отдаде почит на един човек разбирал света само "като поле за мирно съревнование на народите"
284
14
 
8
 
! Отговори
За жените е така преди 1 година
Така е, добре, че дойдоха украинките покрай войната. Да види българинът, дето се хвали с най-хубавите си жени, че просто не е виждал други. И тези киборги с килограми грим и метър на декар неговите не са жени. На ганьовцците им изпадаха ченетата по украинките.
283
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае затваряй границата и прекъсвайте дипломатическите отношения с СМ. Спирайте тока има де да го продаваме, и да приключват и албанците да ги вземат и без това всичко на запад е албанци.
282
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вето за тебе, селянин продънен.
281
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вето за северномакедонскитепримати!
280
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На северномакедонските слуги, на руските и сръбските неофашисти, трябва да се обявят българските им паспорти за невалидни. Всички северномакедонци, доказали ненавистта си към България да бъдат изгонени от българската държава, без право да влизат в нея.
279
7
 
19
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Ами така, като Киру Канадчето пусна макетата в ЕС, сега ще ни пердашат, ще ни блокират и прочие. На всички им е зле, само на Кирето като си вземе обещаното няма да му чаак толкова зле. Национален ПРЕДАТЕЛ!!!
278
3
 
16
 
! Отговори
затваряй границата преди 1 година
и никакво швъкане напред назад към и от сърбо-албания. македонци там има колкото тракийци у тракия. Изолация и тва е, който е българин да се прибира в България, място бол
277
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ПП доброжелателно им даде зелена светлина за ЕС! Странно за кой са барикадите, за доброжелателите им ли?!
276
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не схванахте ли че патриотизмОт се разпространява от братята свободни зидари дето строят само стени от хаос и кръв,качествен хоросан за бъдни проблеми.
275
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите и евреите трябва с нещо да зомбират северомакедонските *** и затова си пеят една и съща песен за неонацизма. От това да си ариец в исторически смисъл, до това да си неонацист , разликата е от небето до земята. Силите, които ни завиждат за първото , ни обвиняват във второто.