Броят на загиналите при земетресенията в Турция нарасна на 42 310

Над 448 хиляди са били евакуирани от района на бедствието
6
Броят на загиналите при земетресенията в Турция нарасна на 42 310
Снимка: БГНЕС

Броят на загиналите при земетресенията в Турция нарасна на 42 310 души, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, позовавайки се на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Общо 7184 вторични труса са регистрирани след двете земетресения на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6.

Над 448 хиляди граждани са били евакуирани от района на бедствието.

За настаняването на засегнатите от земетресенията хора са издигнати 301 289 палатки и са монтирани 6375 контейнера, съобщи още АФАД.

Близо 700 хиляди души са получили психологическа и социална подкрепа след трусовете. /БТА, Мина Димитрова/


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Турцияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не чухме какво стана с тировете на дпс закараха даренията на пазара в одрин ипосле какво продадоха ли ги вече парите се върнаха обратно в българия къщисе строят в бояна пари трябват
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ да им помага на хората там, това е някакъв Ад. Нагледно виждаме до какво води безхаберието и алчността. Всеки ламти за пари и не се интересува за сигурноста на хората. Ако строителството е извършвано качествено и по изискванията за земетресения, нямаше да е такова чудо, Япония е пример за това. Тъжно е, че страдат обикновените хора, а властта си живее живота, нищо че те са виновни.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
турки-Никаква загуба
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам на всички турци без изключение да си купят фургони и да се изнесат от катакоммбите си. При подобно земетресение в истамбул и анкара жертвите ще са милиони.
2
0
 
6
 
! Отговори
Загиналите хора преди 1 година
са много повече. Достатъчно е да се видят купищата отломки, които са останали на мястото на разрушените сгради. Но официалната статистика никога няма да съобщи точния им брой. Една от причините е "амнистията" след земетресението през 1999 г., с която Ердоган позволи много от неотговарящите на строителните норми сгради да останат в експлоатация. Точно те се срутиха сега, плюс новопостроените, при строежа на които пак не бяха изпълнени тези изисквания. Диктатура и пари, кво да се прави.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майко мила... Бог да пази България.