РСМ дарява хеликоптери Ми-24 на Киев

Те са закупени през 2001 г. от Украйна и са модернизирани
30 мар 2023 22:27, Йоана Цонева
48
РСМ дарява хеликоптери Ми-24 на Киев
Снимка: БГНЕС

На заседание на правителството на Република Северна Македония късно снощи е било прието решение да бъдат дарени хеликоптери на Украйна и да бъде приет хармонизираният текст на Протокола за дарение на между Министерството на отбраната на Република Северна Македония и Министерството на отбраната на Украйна, съобщиха от правителствената пресслужба в Скопие.

Още по темата
Хеликоптерите Ми-24, които ще бъдат дарени, са руско производство и са закупени от Украйна през 2001 г., но ресурсът им е изчерпан преди осем години и не се използват поради липса на резервни части.

В интервю за телевизия Алсат преди дни министърът на отбраната на Република Северна Македония Славянка Петровска каза, че два от 12 –те хеликоптери, които ще бъдат дарени, са модернизирани, но тази модернизация е била съобразена с тогавашните условия и не отговаря на сегашната необходимост на армията, докато Украйна има капацитет да ги въведе в експлоатация и да бъдат използвани за нуждите на украинската армия предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
засрамени трябва да признаем позора който ни нанесоха доган-борисов,резидентО-нинова...болни...костя,ами евала на макетата...ако спрете русифилски да мразите в полза сърбия...имате шанс,умната ако путин вземе и минимален превес...сърбите ще ви пойзбият!!!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха , Ха . Еvaтe блгарчина вечито на погрешна страна. Ви ги читам коментарчета и пукнувам од смеа. Деде арно викаше ако пукне воина и незнеш коиа страна да иа фатиш , прво види каи се блгарчета и *** на другата страна ....хохохоохххххооооооо...
37
2
 
2
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
До скоро се наричаха фиромци, а сега-северни македоци - злоба и простотия лъхат.
36
2
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Проверка на лидери - ще бъдеш интересен случай за Карлуково!
35
0
 
1
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
До СТОП ВОЙНА Ти май скоро не си ходил на преглед. Вземи да си пиеш редовно хапчетата, че почваш да изтрещяваш.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стоп война. Нищо не ти разбрах, приятелю. Текстовете ти са пълни с граматически и стилистични грешки.
33
1
 
2
 
! Отговори
Проверка на лидери преди 1 година
Експерти да проверят съобщения за НАРОЧНО ПОДСТАВЕНИ НА ВЛАСТ В МОСКВА<КИЕВ<БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН ПОТОМЦИ НА ЕДНА И СЪЩА ПЛЕМЕННА ГРУПИРОВКА..ТАка наречените ПСЕВДО ЕВРЕИ.. Вижте и произхода на масовия убиец Адолф с терористичен псевдоним ХИТлер и на окупаторите на Руската империя от 1917 - 1921.. ДА се ползват автоматизирани системи за разпознаване .. Ако имат доказани експерти д анаредят проучвания и при тях..В миналото обсебени от *** са ползвани за масови убииства.
32
4
 
1
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
Окупаторите на Киев И Украйна без Крим 2014 година се кефеха на съобщението че подставени незаконно на власт в Москва 1999 се правят на олиМпиици в Сочи..По заповед пратиха 60 000 армия да убива рекламно десетки хиляди в Донбас..Същите терористи наредиха на предателите в Кремъл да почнат жесток терор пак срещу Источна Украйна.. Службите за сигурност трябва да арестуват терористие вкл в САЩ.Окупатори на САЩ 2020 обявиха че почват терор срещу Европа.. преди 6 януари..
31
1
 
2
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
В Москва службите за сигурност имат задача да арестуват доказания терорист Владимир Владимиров роден 1952 .. За съжаление всички са упоени със спец наркотици..НАпомня се че Кремъл е окупиран от 1991 след показно представление имитиращо военен преврат срещу предателите около Горбачев.. НА власт са подставени наркоманизирани.. Подставените на власт 1999 в момента се ползват за нанасяне на особенно жестоки вреди на Руските републики в СССР вкл Украйна <Беларусия и Руската федерация
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да натоварят и рибата Рибентроп да го пуснат и него на фронта без парашут.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тоя форум няма нужда да си хабим времето не си струва усилието да пишем.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво украинците заслужават защото и те са взели азбуката и писмеността си от мачкедонските земи.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ги прави мишена голям кеф.Сами се набутват между шашарите голям кеф .
26
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Браво ! А не като нашия руски мишо радеФ
25
0
 
8
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Я тия по-паметливите да си припомнят че тогава Украйна ПОДАРИ хеликоптери на макетата а ние им подарихме танкове , за да си имат и те някакво въоръжение за армията . Доколкото знам и Сърбия им подари нещо - автомати ... униформи ... И днес , след толкова години от които ОСЕМ години след бракуването им макетата ги подаряват ОБРАТНО на Украйна .... за да не харчат ппари за унищожаването им като бракувана техника и да се покажат и те на света как са съпричастни на Украйна ... Ахахаха ЖАЛКА РАБОТА.
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май ние сме последните комунисти на Балкански ,а може би на континентите Азия и Европа....и да знаеш Минков, последния комунист ще омре в България...
23
18
 
8
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Може ли докато летят за Украйна да минат през нас и да натоварят жабока Митрофанова да си я закарав в московското блато.
22
0
 
5
 
! Отговори
славянин преди 1 година
На снимката са два хеликоптера Ми-26, най-товароподемните в света, могат да носят по 20 тона товар!
21
6
 
7
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Българските македонци няма да оставят в беда руските македонци! Ид.отите винаги се подкрепят!
20
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука поздравявам макетата, не са като нашия руски агент.