Руски политик: Русия може да се насочи към Балканите

Според Пьотр Толстой Украйна не е оследна цел на агресията
22 юли 2023 19:30, Стела Стоянова
427
Руски политик: Русия може да се насочи към Балканите
Снимка БГНЕС

Водещ руски политик призна в телевизионно предаване, че Украйна не е последната цел на военната агресия на страната му и че тя може да се разпростре на Балканите.

Пьотр Толстой, зам.-председател на долната камара на руския парламент, Думата, спомена изрично България и Румъния като евентуални цели на бъдеща руска военна експанзия. Но подчерта, че за да стигне до тях, Русия първо трябва да свърши с Украйна.

"България и Румъния са само бази на НАТО", каза Толстой в предаване на руската проправителствена пропагандистка Олга Скабеева. "В България по цялото крайбрежие са наши граждани. Те ... ще започнат да демонстрират. Не се вълнувайте".

"В този смисъл няма никакви проблеми. Това не са тези държави, с които има смисъл да се играят игрички", добави той, цитиран от клуб Z.

Участниците в предаването обсъждат, че Черно море е руско и Москва трябва да установи пълен контрол над него.

Още по темата

Толстой казва, че "с Турция ние няма да воюваме", защото Русия, която е под задушаващи международни санкции, внася оттам домати. Турция не прилага санкциите спрямо Русия и се опитва да играе посредническа роля за прекратяване на войната и в износа на зърно от Русия и от Украйна през Черно море. В същото време, членката на НАТО Турция, изнася военни дронове за Украйна и нейна компания строи завод за такива дронове там.

Пьотр Толстой - далечен потомък на писателя Лев Толстой, бе избран за депутат на парламентарните избори в Русия на 18 септември 2016 г. Същата вечер той даде интервю за БНТ. На въпроса какви са намеренията му в политиката към България той отговори така:

"Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме.“

Три дни по-късно той нарече изказването си "хумористично" и увери, че не е искал да обиди България и нейните граждани. Но изтъкна, че няма да се извини.

В периода 2005-2016 г. Толстой бе водещ по Първи канал на руската държавна телевизия - едно от главните оръдия на кремълската пропаганда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците готвят бунтове в България, а Продажниците си продадоха бетеерите. Много са простти "Продажниците". Чакат друг да ги пази, който ще ги опази, както опази Украйна или Грузия или Чечения. Бетеерите не се ползвали и затова не трябвали на смешните "Продажници". И АЕЦ Белене не им трябва, щели да ги продават, защото било руско, а те искали американско. И при енергетиката "Продажниците" ще направят като с бетеерите. Ще искат ток от чужбина, когато спре тока.
276
14
 
8
 
! Отговори
"Продажниците&q преди 9 месеца
Руснаците ще протестират, а "Продажниците" нямат бетеери за потушаване на бунтове. Бетеерите не се използвали. Ще почнат да се молят на Запада да им даде бетеери, за да потушат руските бунтове в България. Запада ще закъснее, "Продажниците" ще чакат Запада и Путин през времето на чакането на "Продажниците" ще окупира руската сфера на влияние. Когато пристигнат бетеерите от Запада, "Продажниците" ще започнат контраофанзивата към "Черноморска народна република" и ще повторят украинската глуппост.
275
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'' Русия може да се насочи към Балканите '' ...................................... това което е най-смешно е, че при подобно развитие ще се радват единствено най-бедните 10% неграмотни, безработни аутсайдери ... а Копейкин и Радев ще треперят за парите си.
274
1
 
14
 
! Отговори
дo 311 преди 9 месеца
Е те и сега който говори против Путин и режима му,го вкарват в затвора с измислени обвинения.Не е КПСС,но нищо не се е променило.Даже си търсят старото до 1991 все повече.
273
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето бе,ето!Казаха ли ви го от Русия,че ще дойдат в България?!А вие не вявахте,както не вярваха и украинците.Утре ще дойде Путин и тук ще го посрещнат с хляб и сол!Иначееее ще срути всичко!
272
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Генерал Иван Колев 305 Какъв пъкъл бе ненормалник? Не се репчи на по-големите държави, не сме едно време когато нещата са се решавали в мъжка битка. Сега има технологии с които не разполагаме и то е заради такива като тебе дето са се мислели за по-голяма работа от колкото са и са ни докарали до тук.
271
7
 
1
 
! Отговори
Незнаете,а? преди 9 месеца
Руската Империя съществува до 1917 и никога не се е смятала за Византия а за абсолютно нов Трети Рим че даже Руски Православни искали Римския Папа за Вожд като Чадаев примерно........от 1917-1991 е СССР.............от 1991 е Президентска Република наречена Русия............разбра ли?
270
1
 
5
 
! Отговори
Скопеното преди 9 месеца
Чувашко племе от хунзи в мънкедолна,а приори е бързото 7зстребвване е приоритет за всеки християнин да пази православна България от македолното племе без история.
269
0
 
4
 
! Отговори
Мънкеаналната преди 9 месеца
Прекръстена кумано-татарско паразитно племе е вредно за християните и требва да изсели при Мохамед като Чаушеску.
268
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Демонстрации на руснаци в България не виждам смисъл да правят, след като никой не ги закача. Но започнат ли да правят проблеми на България ще бъдат изгонени.
267
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до Български войн на американски слугинаж -- ще получиш ножа забит до дръжката в черното си неблагодарно сърце -- ха-ха, хи-хи !
266
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 291 Не беше Миг а Су, толкова ти разбира празната глава. Като не разбираш си трай и не се излагай.
265
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
?
264
4
 
21
 
! Отговори
Български войн преди 9 месеца
Малии къв бой ще ядете...само се опитайте да нападнете родината ми, ще ви направим за смях.
263
10
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Поредното доказателство,че падне ли Украйна,руският противен ботуш ще продължи да гази.Трябва да помогнем на Украйна с оръжие и горещо да се молим да смаже Злото.
262
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви са тея глупости за доматите - или това е просто поредният руски пияндурник който не знае какво говори !?!? Нали ги видяхме в Сирия само доближиха Турция и един Миг веднага бе свален - въобще не се церемониха турците тогава от тогава Путин е повече от внимателен какво прави и какво говори по отношение на Турция .
261
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези лунатици вече вярват на собствените си глупости, пропаганда и блянове за величие .Ако продължават с игричките си на края ще се срещнат с истинското НАТО , тогава ще ги видим каква песен ще запеят , ако разбира се останат достатъчно мъже след украинската авантюра. За сравнение - в Ирак на САЩ и съюзниците им трябваха до колкото помня около 40 дена за да влязат в Багдад ,да арестуват Садам и да свалят режима - и това без удобството на сухопътна граница откъдето да вкарват войски .
260
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой виждал ли е монета на "държавата" Руска Федерация от преди 1991 г?
259
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски,
258
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)