Руски политик: Русия може да се насочи към Балканите

Според Пьотр Толстой Украйна не е оследна цел на агресията
22 юли 2023 19:30, Стела Стоянова
427
Руски политик: Русия може да се насочи към Балканите
Снимка БГНЕС

Водещ руски политик призна в телевизионно предаване, че Украйна не е последната цел на военната агресия на страната му и че тя може да се разпростре на Балканите.

Пьотр Толстой, зам.-председател на долната камара на руския парламент, Думата, спомена изрично България и Румъния като евентуални цели на бъдеща руска военна експанзия. Но подчерта, че за да стигне до тях, Русия първо трябва да свърши с Украйна.

"България и Румъния са само бази на НАТО", каза Толстой в предаване на руската проправителствена пропагандистка Олга Скабеева. "В България по цялото крайбрежие са наши граждани. Те ... ще започнат да демонстрират. Не се вълнувайте".

"В този смисъл няма никакви проблеми. Това не са тези държави, с които има смисъл да се играят игрички", добави той, цитиран от клуб Z.

Участниците в предаването обсъждат, че Черно море е руско и Москва трябва да установи пълен контрол над него.

Още по темата

Толстой казва, че "с Турция ние няма да воюваме", защото Русия, която е под задушаващи международни санкции, внася оттам домати. Турция не прилага санкциите спрямо Русия и се опитва да играе посредническа роля за прекратяване на войната и в износа на зърно от Русия и от Украйна през Черно море. В същото време, членката на НАТО Турция, изнася военни дронове за Украйна и нейна компания строи завод за такива дронове там.

Пьотр Толстой - далечен потомък на писателя Лев Толстой, бе избран за депутат на парламентарните избори в Русия на 18 септември 2016 г. Същата вечер той даде интервю за БНТ. На въпроса какви са намеренията му в политиката към България той отговори така:

"Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме.“

Три дни по-късно той нарече изказването си "хумористично" и увери, че не е искал да обиди България и нейните граждани. Но изтъкна, че няма да се извини.

В периода 2005-2016 г. Толстой бе водещ по Първи канал на руската държавна телевизия - едно от главните оръдия на кремълската пропаганда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
256
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
255
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
254
3
 
14
 
! Отговори
Пълен упадък преди 9 месеца
Това не са хора. Който не го е разбрал досега, вече трябва да го е разбрал! Ако не, жолсо за него
253
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нямало да воюват с Турция, заради доматитеХаХаХа.!!! Неее Ако Турция им е противник ще изядат такъв бой, че Само воюване ви е в празните пияни балалайки Друго не знаете вие
252
12
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
Уау..домати внасяли от Турция,а не от Киркистан,УЗБЕКСТАН,Армения...абе как ги съчиняват само..утре се разпада Русия ...довчера Путин се разпадаше...
251
6
 
15
 
! Отговори
Петров преди 9 месеца
На този Толстой явно му хлопа дъската. Но и нашите пропагандисти- *** не падат по-долу: Хем Русия не може да се справи с Украйна, хем след Полша, Румъния, балтийските държави и ние сме наред. Както ни убеждават, че като прогоним най-голямата рафинерия на Балканите в Турция, ще купуваме оттам горива, няма значение цената, важното да има алъш вериш!
250
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците са ми ясни.По ме интересуват техните български под логи. Добре е да опитат дебелия край на тоягата.
249
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както казват в Драгалевци: Па нищо не може да се направи, човеко е пpoз. P.S. В нашия случай даже е пpoz :-)
248
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гледайте хубаво и внимателно, колкото може по-често гледайте руската държавна ТВ и слушайте изказвания на официални руски депутати, министри и др чиновници - ето така деградира една фашизирана нация. Това не се вижда всеки ден, поне не и "на живо".
247
6
 
30
 
! Отговори
CaptainAmerica преди 9 месеца
България никога не е била и няма да бъде рузка!!!
246
7
 
36
 
! Отговори
Куку преди 9 месеца
Този е още едно доказателство, че руснаците са напълно изперкали! А още по зле от тях са българите, които ги подкрепят, и си мислят, че са им приятели...
245
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия глупости ги слушаме много преди войната. Ний сме велики, ний сме могъщи, 2-рата армия, 1-вата армия, ся ше видите ко ше стане... Еми - видяхме... ))))))
244
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може, може... Както пише Реймънд Чандлър - може дори готвачката да е забременяла от разносвача на сладолед.... Всичко може ;-)
243
3
 
26
 
! Отговори
До Чудя се /№224/ преди 9 месеца
1/ Само че България я има като държава след Първата световна война благодарение на твърдата позиция на 28-ия президент на САЩ. Ако си спомняш, това в училище не го преподаваха. Ако не се беше запънал този президент да защити целостта ни, държавата ни щеше да бъде разкъсана на три части, които да бъдат подарени на съседните ни държави. 2/ Инфлация 1996-1997 г. не беше предизвикана от машинации на външни сили, а от фокуситена столетницата.
242
1
 
8
 
! Отговори
Дон Маркес преди 9 месеца
Дадохме подслон на украинките, рускините също са добре дошли. То мужици не останаха в московската губерния
241
4
 
12
 
! Отговори
РУСОФИЛИ В ПАНЕЛКИТЕ преди 9 месеца
ПОСРЕЩАЙТЕ СИ ЛЮБИМИТЕ "КАЛИБЪР" и "ЦИРКОН"...... ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ...ЩЕ ВИДИТЕ КАК УБИВАТ В УКРАЙНА
240
12
 
8
 
! Отговори
Румен Радев преди 9 месеца
Подкрепям всякакви действия срещу това правителство. Ще чакам братушките с хляб и сол!
239
0
 
5
 
! Отговори
Стотинков преди 9 месеца
До АнонименКога ще ни вкарат в черния списък? А, чакай - ние сме отдавна в него ...
238
1
 
17
 
! Отговори
СМЕХ... преди 9 месеца
.....И ОТКЪДЕ ШЕ ВЛЯЗАТ В БЪЛГАРИЯ----ЩОТО КОРАБИТЕ НА САЩ И ТУРЦИЯ СА НА ЛИНИЯ , А И НАТО НЕ СПИ...ХА,ХА,ХААААААА....ДАЛИ ПАК ЗА 3-ДНИ ЛИ ШЕ ПРЕСЕКАТ МОРЕТО....??!!!