Къде е Кадафи: във военна база или пък е убит?

Вашингтон обаче няма причини да смята, че той е мъртъв
Обновена: 25 фев 2011 15:22 | 25 фев 2011 12:37, Елка Василева
104
Къде е Кадафи: във военна база или пък е убит?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Макар че либийският лидер Муамар Кадафи прави редовни обръщения към нацията по телевизията, местонахождението му е неизвестно и то старателно се укрива с цел сигурност.

По данни на френския вестник „Фигаро“ през последните дни Кадафи живее във военна база близо до столицата Триполи, която се охранява от елитни части.

В същото време се появиха слухове, че Кадафи е бил убит. Това беше съобщено първо от телевизия CNBC, а след това и от Ройтерс. Специално беше подчертано, че слуховете за смъртта на либийския лидер не са потвърдени.

За това, че Кадафи е мъртъв, се заговори след странното прекъсване на сигнала по време на телевизионното му обръщение в четвъртък.

Не се съобщава откъде са се появили тези слухове и на какво се основават те. Неназован представител на американската администрация заяви, че Вашингтон няма причини да смята, че Кадафи е мъртъв.

Още по темата

„Фигаро“ обаче твърди, че Кадафи е жив и се намира в база, която представлява огромен, отлично охраняван комплекс. На територията на базата се намира работният кабинет на либийския лидер. От кабинета се излиза на двор с трева, където пасат две камили. Мляко от тях Кадафи пие всеки ден.

Според изданието на територията на базата има и подземни бункери.

Дори в базата обаче Кадафи не се чувства в безопасност и носи под дрехите си бронежилетка. По данни на „Фигаро“ армейските спецчасти, охраняващи базата, се командват от малкия син на либийския лидер, 29-годишния Хамис Кадафи.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че точно в тази база през 1986 г. Кадафи е преживял американските бомбардировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
10
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 13 години
А стига сте й обръщали внимание на тая глупава Кремена. На нея това й е целта. Да дразни всички с нелепостите си. Просто прескачайте глупостите й и не реагирайте.
59
5
 
4
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
ГадАфи е на 2 метра под земята и Гоце ТРИПЕРО , скоро ще го последва .
58
3
 
4
 
! Отговори
aa преди 13 години
kremen4e vzemi mlakni 4e stava6 sme6na i za poreden pit ti kazvam da pi6e6 po pravilno ako be6e tolkova umna za kolkoto se izkarva6 6te6e da se postarae6 pone malko da gi napi6e6 ne6tata na razbiraem ezik ari tova e ot mene
57
2
 
15
 
! Отговори
Кръстоносец преди 13 години
Вие, разбирачи, да не мислите, че ако камиларите имаха оръжие, а Щатите нефт, нямаше да е обратното. Кога ще се научите, че на планета Земя няма справедливост ? Всеки има интерес и го преследва... освен загубени държавички, като нашата, с *** марионетни правителства. Радвайте се, че военната мощ е в ръцете на бели хора, а не в камиларите, защото иначе нас нямаше да ни има вече.
56
8
 
2
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
DEAREST aa-42...Vidiah sa prinudina da TI pustava(-)..Slabu vaubrajenie,slap kumintar.-Fabola,mitamurfozi,aligorii-na nivo-==O..As sam pukloni4ka/FAN,FREAK) na MISHLE,DIDRO,na volnudumetca VULTER,na RABLE i na MULIER.nastolnata mi kniga e SWEIK-HASEK..Man sollte sich ja NICHT so susstrakdatcionel in NUR eine richtung kontcentrieren...I am getting as well into that STUFF- we call MAYTABP---maytap da stava dearest...Here in that FOROM are all the writttters-SOMEWHERE IN NOWHERE
55
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 13 години
KREMENA ST ZAG е някой пич, които си прави *** с вас. Толкова ли сте задръстени :)
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
уууууу тъз KREMENA ST ZAG много *** *** си *** ,ама мнооооого *** ***!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой го знае къде язди камила из пустинята.Обикаля си като бедуин и му дреме на чалмата.Милиарди е скрил в златни кюлчета из пустинята *** го гони...
52
9
 
12
 
! Отговори
До 34 преди 13 години
34, Аз пък предпочитам американците пред камиларите. Ако ти се носи фес, хващай пътя и върви се запиши доброволец в Ал Каида.
51
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: 38Да, така е. Мисля, че започна да се предвижва така от едно място на друго след неуспешните опити да го ликвидират с бомбардировки. Май оттогава има навика често да се настанява в палатка, която може да бъде навсякъде и никъде.
50
4
 
5
 
! Отговори
Ishmael преди 13 години
Свършено е с него. Ако има поне малко останал разум ще бяга докато още може...
49
4
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
На Кадафито му давам...убежище в Кривунделово,в *** квартал.Няманачин да го...познаят ***;и те като него,не знаят...български.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БравУ *** КрИменке, и аС така си мисля, ама тУва "д'ет ни хленчи и ни риве", нИ сАм многУ СигОрен! Айди сАс СдравИ!
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нефта, нефта, голямо богатство и още по-големи главоболия, защото много са грабливите птици.
46
7
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
Абе снощи гледах изстрелването на совалката "Дискавъри". Но като погледнах траекторията - от Кейп Канаверал на североизток, после като стигне до Европа - пак надолу - на югоизток, и минава точно над Либия. Но преди да стигне дотам спряха директното предаване. Дали не са му пуснали нещо от совалката на Кадафито? Бомба не може, но пък си имат разни лазери ...
45
3
 
4
 
! Отговори
Канализация преди 13 години
Кадафи е в *** и чака някой да пусне водата :) Американците вече протягат ръка :)
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
34Много добре знаеш,че Чичо ти Сам никога не дреме!И винаги зад техния призив за свобода и демокрация седят грабливи птици и хиени!
43
0
 
9
 
! Отговори
ор преди 13 години
"Борбата" , е кой да стриже овцете, народа! Кадафито лош, ама народа е казал: на младо прасе и нов началник /сина на Кадафи евентуално/, не се радвай, защото не се знае каква *** ще стане!
42
3
 
6
 
! Отговори
aa преди 13 години
abe kremen4e kazah ti da pi6e6 po 4etlivo ni6to ne ti se razbira i az moga da ti citiram tova onova taka 4e mlakni sqka6 znae6 vsi4ko koeto si go napisal gleda6 v neta i posle az sim nay UMNATA taka li
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За KREMENA ST ZAGТази откачалка прави форума интересен, със своите тъпотии.Обаче дали е жена или мъж с женски наклоности - това е въпросът?