Къде е Кадафи: във военна база или пък е убит?

Вашингтон обаче няма причини да смята, че той е мъртъв
Обновена: 25 фев 2011 15:22 | 25 фев 2011 12:37, Елка Василева
104
Къде е Кадафи: във военна база или пък е убит?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Макар че либийският лидер Муамар Кадафи прави редовни обръщения към нацията по телевизията, местонахождението му е неизвестно и то старателно се укрива с цел сигурност.

По данни на френския вестник „Фигаро“ през последните дни Кадафи живее във военна база близо до столицата Триполи, която се охранява от елитни части.

В същото време се появиха слухове, че Кадафи е бил убит. Това беше съобщено първо от телевизия CNBC, а след това и от Ройтерс. Специално беше подчертано, че слуховете за смъртта на либийския лидер не са потвърдени.

За това, че Кадафи е мъртъв, се заговори след странното прекъсване на сигнала по време на телевизионното му обръщение в четвъртък.

Не се съобщава откъде са се появили тези слухове и на какво се основават те. Неназован представител на американската администрация заяви, че Вашингтон няма причини да смята, че Кадафи е мъртъв.

Още по темата

„Фигаро“ обаче твърди, че Кадафи е жив и се намира в база, която представлява огромен, отлично охраняван комплекс. На територията на базата се намира работният кабинет на либийския лидер. От кабинета се излиза на двор с трева, където пасат две камили. Мляко от тях Кадафи пие всеки ден.

Според изданието на територията на базата има и подземни бункери.

Дори в базата обаче Кадафи не се чувства в безопасност и носи под дрехите си бронежилетка. По данни на „Фигаро“ армейските спецчасти, охраняващи базата, се командват от малкия син на либийския лидер, 29-годишния Хамис Кадафи.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че точно в тази база през 1986 г. Кадафи е преживял американските бомбардировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
23
 
! Отговори
pepo преди 13 години
До 74Въпросът е не кой живее по-зле, а коя сила прави така, че жителитена една държава като Египет, а утре, не дай боже Либия, да се събудят бедняци. Както се събудихме ние и ни казаха че вече сме свободни. Тоя дето ни дари със свободата си ни пребърква джобовете и ни е докарал до просешка тояга въпреки природните дадености. Мислиш, че цветът на кожата му има значение? Щом е бял... няма проблем?Приятелю, имаме много... много голям бял проблем!
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И само ветеро тихо нашепнува: чшшш, о, *** блю...
78
1
 
6
 
! Отговори
Незнайко преди 13 години
А защо саму ние четем името му Muammar Abu Minyar al-Gaddafi като Кадафи, от любезност ли или ?
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я хамил`тъ,я хамиларя...
76
2
 
3
 
! Отговори
aa преди 13 години
eee kremen4e tozi pi sim siglesen s teb i 6te dam 1 pus4e
75
3
 
8
 
! Отговори
зУЕКА преди 13 години
Не е вярно че е убит вчера разговаряхме по телефона
74
3
 
20
 
! Отговори
До 72 преди 13 години
72,1. Камиларите не могат да живеят добре, защото в най-добрият случай са на нивото на български чалгаджия. 2. Камиларите в 90 процента от случайте са много бедни. Не всеки камилар е кувейтчанин :) 3. България за мен има бъдеще - заради климата и природата си. В близко бъдеще храните и водата ще са в пъти по-скъпи. Това е нашият петрол - храните. 4. Белите хора са управлявали този свят от както има цивилизация и ще продължават да го правят. По-агресивни и интелигентни сме. Това е истината.
73
6
 
5
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 13 години
68!!!!!-UBISNIH TI NAIII-STARATILNO....OVAJAVAM MNENIEDTO TI ,NO-NI GU SPUDELIAM::.WHY SHOULD I..
72
5
 
12
 
! Отговори
pepo преди 13 години
Имай в предвид, че камиларите в момента живеят по-добре от средния българин. Хем сме на "бялата" страна.За тези, които се успокояват, че след всичко, което се случва в света, за тях все ще остане нещичко само защото са бели хора, искам да им кажа, че ги чака много неприятна изненада - не само че ще ставате още по-бедни... вие просто не фигурирате в никакви сметки. Ще ви има, само ако този, който граби чуждите държави, вижда някакъв смисъл да съществувате. Или може да пробвате да го спрете!
71
1
 
11
 
! Отговори
Достоверен източник преди 13 години
По-точно, убили са едната от любимите му камили и сега е потопен в смъртоносна скръб.
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафито е отишъл да ака у Ники (Саркози).
69
1
 
3
 
! Отговори
boytco ognqnov преди 13 години
Xadgi AHIL:: kak wide tce sa gluposti,a ug NE GI TCETE6,dedo Hadgi,!!??.stari gre6niko.,A??!
68
1
 
6
 
! Отговори
do 64 преди 13 години
Кременчо може да е интелект, но ми падна в очите след като се *** по адрес на Левски. Дотогава го уважавах, сега само искам да му наритам мутрата.
67
3
 
12
 
! Отговори
Пацифист преди 13 години
Кадафито е един от най- жестоките диктатори в Африка. Този човек трябва да напусне Либия и да се скрие някъде, където омразата към него ще бъде по- поносима. Да избиваш собствения си народ е нещо страшно и недопустимо.
66
5
 
12
 
! Отговори
GAME OVER преди 13 години
В деня, в който американците продупчат *** на Кадафи, аз ще пия едно уиски по случая ! Който защитава това уродливо *** не е българин, а остатъчен генетичен мат'рял от Турското робство :) Най-малкото този *** и мафията му ни откраднаха най-нагло 300 милиона от дълга, които не върнаха. А 300 млн. са много пари !
65
0
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
Само, че Кадафи има причини всички да го смятат за мъртъв :)
64
8
 
4
 
! Отговори
??????-Berlin преди 13 години
mislq tce Kremena ot s.3agora e mug ,s otlitcna ob6ta kultura i vuzhititelni poznaniq po mnogo materiq.Prekalqva sus strzag.dialekt-az sam ot Kazanluk i poznavam regiona dobre.tazi,,KrImena,,garantirano ima baq povetche v glavata -otkolkoto pone 50% ot vas.I v drugi saeitove se izevqva.Igrae si s komentaristite kakto TOM i JERRY.Moge bi e okolo 40-50g.____KADAFI e PUTNIK.zagubi kauzata si. da givee GERB.!!!i Pozdrav za BG ot BERLIN.
63
1
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 13 години
Приятелю, кои жанр в литературата предпочиташ, световна конспирация ли?И какво си си "изпатил", кошмари след продължително четене на книжки.
62
1
 
6
 
! Отговори
aa преди 13 години
prav si pi4 pove4e nqma
61
7
 
8
 
! Отговори
AZ преди 13 години
KADAFI.......GAME OVER