Атентатор-самоубиец взриви полицейски автобус в Дамаск

Повечето от десетките убити и ранени са цивилни
6 яну 2012 14:10, Елка Василева
10
Атентатор-самоубиец взриви полицейски автобус в Дамаск
Снимка: Архив Reuters

Атентатор-самоубиец се взриви в центъра на Дамаск.

Най-малко 25 души са убити, ранените са най-малко 46. Телата на 15 от убитите са разкъсани на парчета. Засега са намерени цели само 10 трупа, отбелязва Франс прес, като се позовава на сирийската държавна телевизия. Повечето от жертвите са цивилни.

Още по темата

Атентаторът камикадзе се взривил на кръстовище в централния квартал Майдан в Дамаск. Нападението било извършено близо до училище, в район, в който е имало множество хора.

Сирийски служител, пожелал анонимност, каза, че целта на атаката очевидно е автобус, превозващ полицаи.

Сирийската телевизия излъчи кадри с разгневени хора, носещи убит човек, както и разрушен автобус с кръв по седалките.

На други кадри се виждаха останките от труп, събрани в черен чувал, опожарени коли и счупени стъкла на сгради и автомобили.

"Това е престъпен, терористичен акт", извиква човек в телевизионен репортаж.

По-рано днес ливанската телевизия "Ал Манар", цитирана от ИТАР-ТАСС, съобщи, че в Дамаск е извършено нападение с гранатомет срещу патрул на силите за сигурност.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ДамаскСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
хамериканец моше преди 12 години
Ааа как ще е "атентатор" лейдис анд джентълмен..това е "жертва на режима"...това е "мирната опозиция" сори ама грешите..човекът загина в името на демокрацията..Аллах Акбар!
12
1
 
1
 
! Отговори
сектор Кабул преди 12 години
Кървавите следи от този атентат водят право към Тел Авив. За извършването на терористични актове най-добре подготвени са израелските тайни служби. Питам се, от едното любопитство, ако в Сирия атентатите растат в геометрична прогресия, защо в самия Израел се наблюдава странна тишина и спокойствие? Нещо не съм чул в последно време да има атентат там, където насилието е узаконено като държавна политика, а изтреблението и депортирането на палестинци от родината им се счита за проява на изтънчен вкус
11
1
 
3
 
! Отговори
Федаин преди 12 години
Заглавието говори красноречиво какво се случва там. Надали силите на Асад ще прибегнат до "терористичен" акт. Това е работа на т.нар. Чакали. ЦРУ, МОСАД, МИ6 и ложите. Не е за петрол войната. Всичко е за душите.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега в Сирия са прехврърлени освободените от Либия американски, англиски, израелскики спецчасти.---------------- Как пък досега не хванаха един такъв от спецчастите, обаче ти по-знаеш...
9
5
 
3
 
! Отговори
Ибн Булгар преди 12 години
Ъъъъ ... защо не направим едно събиране на по "водичка" през сирийското посолство в подкрепа на Асад и светска Сирия? Рано или късно и нас ще ни стигне ислямизма. Само вижте помаците ...
8
1
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааа... преди 12 години
....при тия камикадзета....май руските танкове са "пълни жертви"!Да не ви обяснявам, как горяха руски танкове в Чехословакия по улиците от коктейли "***"!Изобщо--пълна тъпота е да воюваш срущу уличините тълпи---с тежко армейско въоражение!Това е сигурен начин --да въоражиш протестиращите....!
7
1
 
1
 
! Отговори
лазер преди 12 години
психо болни,лазер и пепел.това е спасението от тая болест.*** на тази планета.
6
12
 
14
 
! Отговори
оракул преди 12 години
Какви мирни демонстранти само. Доста кървави атентати. Много загинали предимно военни и то от спец части. Взривяват се полицайски и военни обекти. И се сещам за демонстрантите в Гърция. Що витрини и коли изпочупиха. Сега в Сирия са прехврърлени освободените от Либия американски, англиски, израелскики спецчасти. Както и от ОАБ, Катар. Йордания. Подготвят ги за демонстранти в една военновъздушна база в Йордания, на границата със Сирия.
5
25
 
38
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ТОЗИ атентат както и други подобни диверсии са важни елементи от мащабната подривна дейност, която САЩ осъществяват срещу Сирия. Тази дейност САЩ извършват в тясно сътрудничество със спец. службите на Израел, и със съществената помощ на спец. службите на арабските страни сателити на САЩ от района на Близкият Изток.
4
23
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Крайно време е света да обяви война на Америка. Когато забушува огъня на тяхна земя ще е друго. Всички по малки държави като Иран , Ирак , Либия, Сирия които са богати на петрол и други природни ресурси се стремят да си разработят ядрена бомба с една единствена цел. Да възпрат агресорите янки за да не им крадат природните ресурси. Американците единствено от това ги е страх да не взривят атомна бомба на тяхна територия.
3
22
 
21
 
! Отговори
Гарибалди преди 12 години
ДНЕС да не би да иска да заприлича на жълта медия. Касае се за терористичен акт. Така го съобщават и световните медии. Всички убити са цивилни. Може да е имало на 100 или 200 метра полицейски автобус. Автора на този атентат и на десетките други,дело на терористи са хората зад които стои Запада и рони крокодилски сълзи.Почти половината от убитите в Сирия са не цивилни ,а полицаи и войници станали обект на подобни терористични банди подстрекавани и подкрепяни от някои арабски страни, както и от Запада. След като западните сили видяха на какви пачи яйца се насадиха в Либия и Египет/където надмощие взеха ислямистите/ не разбирам защо така неистово искат да заменят "питомното с дивото
2
33
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** им мамата на Сирия, долу Нато, ЦРУ и Обама
1
6
 
6
 
! Отговори
Ристо преди 12 години
аха, тъкмо доде камикадзето горе и голяма олелия дигат с колегата тука, развалиха рахатлъка :(да знайте, че като го хване Мохамед тоя с лъжата за девиците, на фурия ще го направи!