САЩ затвориха посолството си в Дамаск

Обама: Важно е сирийската криза за се разреши без военна сила
6 фев 2012 21:15, Елка Василева
78
САЩ затвориха посолството си в Дамаск
Снимка: архив, Reuters

САЩ затвориха посолството си в Дамаск поради влошаване на ситуацията със сигурността, предаде Ройтерс.

Така изолацията на Дамаск заради потушаването със сила на протестите срещу режима на Башар Асад се задълбочи.

В изявление Държавният департамент посочи, че прекратява работата на посолството си и че американският посланик в Сирия Робърт Форд и целият персонал на мисията са напуснали страната.

Същевременно в интервю за телевизия Ен Би Си президентът на САЩ Барак Обама подчерта, че е много важно сирийската криза да се разреши без прибягване до военна интервенция. Той изрази увереност, че подобно нещо е възможно, предаде Ройтерс.

Още по темата

Президентът подчерта, че не всяка ситуация позволява военна интервенция от типа на тази в Либия, довела до падането от власт Муамар Кадафи миналата година, допълва Асошиейтед прес.

Обама се зарече да приложи санкциите срещу Сирия и да засили натиска върху Асад и неговото правителство да се оттеглят от властта, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да имаш скоро това удоволствие,а гъзоболът ти ще прерасне в хронична болка.
70
3
 
3
 
! Отговори
БОЛИ МЕ ГЪЗЪ! преди 12 години
А КОГА ЩЕ ИМАМЕ РАДОСТТА ДА ЗАТВОРЯТ И ПОСОЛСТВОТО СИ В БЪЛГАРИЯ И ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ, ТЪПИТЕ, НАГЛИ И МАЗНИ АМЕРИКАНЦИ?
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сирия беше спокойна, светска и устроена държава. Сега ще я разорят и съсипят, както им е угодно на интересите. ------------------ Ти кога си ходил в Сирия? На мене са ми разказвали как по времето на Хафез Асад са мачкали хората с танкове.
68
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай гнидите Асад!!! Да живее Башар Асад!! Да на свободна и независима Сирия!! Не на ционизма!!
67
9
 
7
 
! Отговори
Сириец преди 12 години
Ассад,въжето виси със страшна сила!
66
2
 
6
 
! Отговори
Федаин преди 12 години
69 това е малко известен факт от историята ни. Ще добавя само, че сме разбили и казашката кавалерия тогава - известна като най-добрата в света.
65
5
 
5
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Забравил си розовото хапче, пий си го.
64
11
 
8
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Руските и китайски болшевики се озвериха още повече от мириса на кръв и треперят от нетърпение да се намесят и проливат още повече..Дано Бог помогне на сирийците и се спасят по скоро от тиранина Асад.Русо-болните във форума може би не са съгласни с мен но никога не трябва да забравяме нанесените ни от руснаците рани които никога няма да зараснат!!Още техния княз Светослав е дошъл и разсипал най красивите ни градове по онова време..грабейки съкровищата и златото на предците ни..
63
4
 
15
 
! Отговори
chicago преди 12 години
До 55.Българска армия се е била срещу руска когато са били наши окупатори.На дата 04 09 1916 г по време на първата световна война румънъската армия подпомагана от руската се опитва да превземи гр Добрич.Българсата армия начело с генерал Колев командир на първи кавалерииски ескадрон подпомагана от турската отблъскват нашественика .Последва настъпление и заедно турци и българи смазват обединените воиски на руснаци, сърби и румънци и превземат Букурещ.Просто история,другото е пропаганда .
62
5
 
8
 
! Отговори
bg преди 12 години
Turcia e bita karta.
61
6
 
23
 
! Отговори
ембарго преди 12 години
Най-добре да затворят посолствата си по целия свят и всички американци да си стоят в Америка. Всички американски стоки и филми да не се разпространяват извън Америка. Светът има нужда си си почине от американците. Мир и спокойствие.
60
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сирия беше спокойна, светска и устроена държава. Сега ще я разорят и съсипят, както им е угодно на интересите.
59
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българин няма да вдигне оръжие срещу руснак !Няма НАТО няма бато ! Така е било и така ще бъде !!! ----------------- Да, ако си стоят в азиатската кочинка и не пълзят насам...
58
15
 
4
 
! Отговори
2ГУ ДС ВКР Политбюро преди 12 години
До Нина - не е заради НАТО просто *** даде на Турция безвъзмездно няколко милиарда чрез Ахмед Доган.На Българите не им трябва война те всеки ден са си във война и изглеждат като след война.Турция да прати 2 безпилотни самолета и България капитулира Да не говориме че Турция е Втора военна сила в Нато Русия остава зад Турция Историята си е история сегашната реалност си е сегашна реалностДругаря партизанин Живков подари стратегически златен редерв 20 милиарда $ на СССР замяна управлен
57
7
 
0
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Охх..грешка...изречението е, че трудно ще видите по-добро отношение от това, което ще видите от евреите, дори и от руснаците /сгрешила съм с турци съвсем неволно, просто мислих за проблемите, които имахте с тях и благодарение на членството ви в НАТО те се отрегулираха/
56
4
 
5
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Реално по-добро отношение към българите от това, което може да видите от евреите трудно ще видите от други народи, дори и от турците. Добре за арменците няма да си крива душата, те също ви обичат и все още помнят за спасените свои сънародници. Реално евреите и българите винаги са се разбирали добре, особено след жеста за спасените български евреи.
55
1
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
абе прав си, ама руснака да не ни вдига дизела бе. ей, охо. иначе съм съгласен с теб.
54
7
 
19
 
! Отговори
Манго преди 12 години
Без Русия,няма прокопсия!
53
2
 
10
 
! Отговори
за НИНА преди 12 години
Тази Нина ще да е руска евреика дезертьорка. Платена ционистка драскачка. Нинче мойто момиче, ти много благонастроена си към нас българите , че да ни предупреждаваш така мило. Знаем вече кой дейстава с тези " нежни " правокативни, подмолни методи, чак толкова глупави не сме. Не се опитвай да ни " отвориш очите". Поропагандата ти няма да мине. Не си губи времето
52
2
 
11
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Той Наполен се пробва на практика да го направи *** шутовете май сам си ги изяде, та са го карат само на теория завалиите...