САЩ затвориха посолството си в Дамаск

Обама: Важно е сирийската криза за се разреши без военна сила
6 фев 2012 21:15, Елка Василева
78
САЩ затвориха посолството си в Дамаск
Снимка: архив, Reuters

САЩ затвориха посолството си в Дамаск поради влошаване на ситуацията със сигурността, предаде Ройтерс.

Така изолацията на Дамаск заради потушаването със сила на протестите срещу режима на Башар Асад се задълбочи.

В изявление Държавният департамент посочи, че прекратява работата на посолството си и че американският посланик в Сирия Робърт Форд и целият персонал на мисията са напуснали страната.

Същевременно в интервю за телевизия Ен Би Си президентът на САЩ Барак Обама подчерта, че е много важно сирийската криза да се разреши без прибягване до военна интервенция. Той изрази увереност, че подобно нещо е възможно, предаде Ройтерс.

Още по темата

Президентът подчерта, че не всяка ситуация позволява военна интервенция от типа на тази в Либия, довела до падането от власт Муамар Кадафи миналата година, допълва Асошиейтед прес.

Обама се зарече да приложи санкциите срещу Сирия и да засили натиска върху Асад и неговото правителство да се оттеглят от властта, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Навремето и Хитлер си мислеше,че благодарение на военно-техническото си превъзходство,лесно ще се справи с Русия,но си счупи главата.Сега американците допускат същата грешка. Абе те с един Афганистан не можаха да се справят,с един Ирак,а са тръгнали срещу титани като Русия и Китай ...
30
3
 
9
 
! Отговори
карлос преди 12 години
Нина, ти си бездарна к...ва, която е пила много еврейска семенна течност и си станала чифутска ***.
29
3
 
9
 
! Отговори
вет преди 12 години
САЩ да си гледат работата, важно е какво ще каже Россия по въпроса!
28
16
 
5
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Няма да е зле да се поинтересувате и да разберете вашите "братя" русите, как ви "обичат". никой не ви мрази повече от този народ. Всъщност те мразят всички-украинци, грузинци, казаки, американци и т.н. но особено тези, които им дадоха азбуката и християнската вяра. Обичате ози, който ви мрази. Народите, които най-вече държът на вас са евреите, също така и арменците. САЩ е ваш съюзник, не бъдете предатели.
27
4
 
13
 
! Отговори
Игор преди 12 години
Крайно време е да се сложи край на агресиният им поход към нефтените полета. Ще се радвам, ако Иран успее да заличи евреите от лицето на Земята, защото те са най-голямото зло на тази планета - от тях произлизат всички военни конфликти.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
INTERESA KLATI FESA
25
6
 
4
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Накрая Израел ще разреши проблема за една нощ.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NIKOI NE OBI4A SILNIQ A SASHTEVREMENO MU SE MAZNQT I LAKEISTVAT TOVA SE NARI4A LICIMERIE. A OTNOSNO RUSIIQ NE Q NE E OBI4AT CIVILIZOVANITE A VARAVARITE E OBUJAVAT A KADE E IZRAEL V CELIQ FILM?
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз викам и ние да изгоним американския посланик от България. И без това САЩ са залязваща сила. Да се насочим към братята китайци. Там е бъдещето. Наздраве.
22
2
 
9
 
! Отговори
Пфуу преди 12 години
Дай боже да затворят в всички държавите посолства на п*дали от сащ !
21
6
 
14
 
! Отговори
сектор Кабул преди 12 години
Съдейки по коментарите тук, 100% от българите се обявяват срещу американската политика. Това разбира се е достойно поведение за един народ, чийто имидж по света досега бе свързван с образа на лакея и роба. Но в тази връзка буди недоумение позицията на автора на статията, според който изгонването на американския посланик от Дамаск се обявява за "изолация на Дамаск". Проамериканската гледна точка е на практика обявяване на война на българското обществено мнение. Искате ли това да продължава???
20
4
 
12
 
! Отговори
българин преди 12 години
до сега историята казва че всички пълковотци на големи империи а това са цезар наполеон и хитлер тези световни личности са се опитвали да владеят целия свят и не са успяли да го направят та тези ли робовладелци от сащ ще го направят
19
4
 
15
 
! Отговори
Немеца преди 12 години
До 15Освен бомбандировките над Сърбия, да не забравяме и бомбандировките над София от британската и американската авиация през втората световна. Така, че те отдавна само знаят да бомбандират. И бомбите над Хирошима и Нагасаки са най-големите примери. Но ще дойде време когато целия свят ще се усети, че няколкостотин *** се опитват да диктуват живота на милиарди хора. И тогава няма да е само една Германия срещу света. И тогава да му мислят ***...
18
3
 
14
 
! Отговори
Отец Паисий преди 12 години
Докато съществува Дядо Иван, Великая Рус,врага си що страши,кога я гледа и на карта, Ще съществува и България !
17
4
 
5
 
! Отговори
Путин Бойко преди 12 години
А другарят Путин май няма намерение да кротува, докато щатите и исраел си разиграват коня в Сирия. planbg.blog.bg/politika/2012/02/06/izraelskata-armiia-se-gotvi-da-udari-iran-naprolet.896958
16
3
 
26
 
! Отговори
морски преди 12 години
Путин не го е страх от Чечня,всяко шаване на муджахидините там е добре дошло за него да изпробва новите оръжия и нивото на подготовка на АЛФА,ВИМПЕЛ и ОМОН.От джихат също не се притеснява,арабите мразят САЩ,не Русия.
15
7
 
24
 
! Отговори
Бени Леонидович преди 12 години
Да зи затворят посолството и у нас Уорлик да се маха . Ще им се разплетът чорапите като си затворят посолството . Мен ми пречи че затварят улицата заради посолството на САЩ . Особенно ме дразни и пристигането на Хилари за какво затварят улиците да не се движим това е исконно право на всички . Но нали САЩ си назначиха васали у нас та ще се лишаваме от всичко . Поне работа да създаваха за васалното поведение ама неиси . Рано или късно ще ни осетят и тия както навремето германците ги гармяхме 45
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сащ се затвориха или ги затвориха. Е такава новина искам!!!
13
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На "големите" дипломати от Русия и Китай са им дали срок до събота или да гласуват в ООН за изгонването на Асад от Сирия или да бъдат бити с камъни в арабския свят ако имат куража да останат там. Опозицията в Сирия вече е предупредила официално Лавров, че щом вземат властта в Сирия, руснаците ще бъдат изгонени от там и военната им база ще бъде закрита. Мюсюлманските братя обмислят да обявят джихад срещу Русия и да започнат яко финансиране на джихада в Чечня. Сега на ход е другаря Путин
12
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И все пак нещо ме кара да вярвам повече на руснаци ,отколкото на американци ! Вярвам повече на православни християни ,отколкото на евреи ! Да не забравяме бомбандировките над Сърбия от САЩ и създаването на изкуствена мюсулманска държава ! Не вярвам на янките !