САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време

Арабската лига скъса дипломатическите отношения с Дамаск
Обновена: 12 фев 2012 22:02 | 12 фев 2012 21:57, Елка Василева
309
САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време
Снимка: Reuters

Падането на сирийския режим на президента Башар Асад е въпрос на време, заяви шефът на канцеларията на Белия дом Джейкъб Лу, цитиран от Асошиейтед прес.

САЩ и съюзниците им оказват силен финансов натиск над Сирия и правителството на Асад усеща последиците от него, добави Лу.

Бунтовниците се опитват да свалят Асад и насилието се разраства. Преходът от тирания към демокрация е много труден, продължи съветникът на президента Барак Обама. Бруталността на режима на Асад е неприемлива и на нея трябва да се сложи край. Няма съмнение, че този режим ще падне, въпросът е кога, каза Джейкъб Лу пред телевизия Фокс Нюз.

Междувременно Арабската лига прекрати наблюдателската си мисия в Сирия и призова Съвета за сигурност на ООН да изпрати съвместна мироопазваща мисия на ООН и Арабската лига в Сирия, предадоха световните агенции.

Още по темата

В резолюция, приета на срещата на външните министри на Арабската лига в Кайро, се отправя призив "да се отворят комуникационни канали със сирийската опозиция и да й се предостави всякакъв вид политическа и материална подкрепа".

Министрите призоваха сирийската опозиция да се обедини. Те обявиха, че ще започнат контакти с опозицията в Сирия, предлагайки политическа и финансова подкрепа. Арабските дипломати „ще отворят канали за комуникация с сирийската опозиция и ще предложат пълна политическа и финансова подкрепа, призовавайки я да обедини редиците си”, гласи изявлението на Лигата.

В резолюцията се заявява, че насилието срещу цивилни в Сирия е нарушение на международните закони и "извършителите заслужават наказание". В документа се потвърждава призивът към арабските страни да наложат икономически санкции на Сирия и се обявява решение да се прекрати дипломатическото сътрудничество с Дамаск.

Арабската лига призовава страните членки "да прекъснат всички форми на дипломатическо сътрудничество с представителите на сирийския режим в държавите и международните институции и конференции", се казва в документа.

Министрите приветстват предложението на Тунис да е домакин на конференция на "Приятелите на Сирия" на 24 февруари, на която ще се търсят начини за решаване на сирийската криза.
 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: СирияАрабската лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
7
 
25
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Падането на Американската империя, световната финансово-кредитна система, корпорационно-олигархичната капиталистическа система също е въпрос на време. За съжаление ще е с такъв трясък, че не е сигурно дали ще има кой да го опише
185
2
 
8
 
! Отговори
Vanga преди 12 години
Сирия не е паднала още...
184
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ТРЯБВА ДА СЕ ПОМОГНЕ НА АМЕРИКА, ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ МИСИЯТА СИ ДА ПРОКАРА В ЦЕЛИЯ СВЯТ СВОЯ НАЧИН НА ЖИВОТ"Джон Гънтър===
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1800 долара на месец са малко, така ли? Питам, може да съм се объркал?
182
3
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Ани заслужила ли си го този хубав живот ,да те питам.Не става само да искаш,трябва човек да се бори не да се дрогира и да си мисли че светът е негов,по скоро света е на тези които го дрогират.В америка без вразки няма,как да стане,то така си е и навсякаде по света де,но за да искаш трябва да дадеш,а ти какво си дала ани на родината си българия???
181
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
$1800 са добри ама ако си при мама и тате,да ти плащат сметките,***.
180
3
 
18
 
! Отговори
? преди 12 години
те така ни спасиха че сега сме най-големите мизерници в Европа сега искат да ни спасят от енергийната зависимост като шеврон унищожи добружда....жалкото е че заблудени зомбита като теб ще се осъзнаят но ще е късно...
179
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДСАЩ може да не са ме хранили, но САЩ пречупиха гръбнака на съветската империя и малко или много ни извадиха от това дивашко азиатско блато. Верно е, че манталитет се променя бавно и има един куп носталгични кандидати да лижат ботушите на Вова ***, но и това ще отмине.
178
4
 
26
 
! Отговори
? преди 12 години
Ако пропадне сащ света ще си поеме глътка въздух
177
2
 
24
 
! Отговори
? преди 12 години
до 221че теб кога сащ са те хранили?какво добро е видяла България от сащ? бонбандировките ВСВ ли?заемите с които са ни заробили МВФ и СБ ли?
176
1
 
13
 
! Отговори
? преди 12 години
бъркаш страните с частните интереси :) въпроса тук е че сащ не е розовата картинка която се опитвате да я изкарате
175
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заври си го отзад тоя детклок да ти тиктака, щом толко те кефи. Какво казва тоя детклок? Ако пропадне САЩ и ти ще гладуваш и ще мръзнеш, и руснаците няма да те нахранят затова, че си им целувал Г3.
174
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русия и в Китай за какво работиш? Сигурно Путинската кагебейска клика не е една голяма корпорация? Или Китайската компартия не е една голяма корпорация?
173
2
 
13
 
! Отговори
? преди 12 години
до 216в сащ работиш за корпоративните интереси на група хора ако си мислиш че там имат някаква свобода си доста заблуден американската мечта умря с Кенеди
172
2
 
8
 
! Отговори
БГ мечта преди 12 години
А моята мечта е да получавам 800лв, да пия ракия всяка вечер, да ме гонят кучета по улицата, да газя кал, да слушам чалга, да карам 20 годишен Мерцедес, и да плюя по всичко.
171
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно руснаците не са роби на тяхната система и не купуват на Путин мерцедес със позлатени джанти и на Абрамович яхта? Или китайците не са роби на техните червени феодали, дето пазаруват в моловете в Париж. Смешни червени пръдльовци... САЩ е най-свободната страна, за хора, които искат да си гледат живота, да работят и да просперират, а не да гледат в чуждото канче...
170
3
 
6
 
! Отговори
? преди 12 години
до 213може и да е заблудено същество...в днешно време подобни създания в България дал господ ;)Ани САЩ ти дават шанс да си роб на системата нищо повече
169
4
 
4
 
! Отговори
Ани преди 12 години
живота е такъв какъвто си го направиш, но е факт че Америка предоставя огромни шансове, да може и да мизерстваш, но къде не е възможно това. Благодаря и на всички, които ми дадоха съвет!
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ани не сме лоши ние които ти казваме истината...------------------ Не сте лоши ама сте простички. Ани е някъв/а, дето се е*ава с вас...
167
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1800 долара на месец за един нискоквалифициран работник мисля, че не е зле, а? Като се има пред вид, че бензина им го продават без акциз...