Турция няма намерение да води война с никого!

Арънч: Ще действа само съгласно международното право
Обновена: 25 юни 2012 21:24 | 25 юни 2012 21:22, Елка Василева
337
Турция няма намерение да води война с никого!
Бюлент Арънч. Снимка: архив, Reuters

Турция няма намерение да започва война с никого и ще действа само в съответствие с международното право, след като неин самолет беше свален от Сирия миналата седмица, заяви вицепремиерът Бюлент Арънч на пресконференция след заседание на правителството.

Каквото е необходимо да бъде направено, определено ще бъде направено в рамките на международното право. Нямаме намерение да започваме война с когото и да било. Нямаме такова намерение, подчерта Арънч, цитиран от Ройтерс.

Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обаче е говорил днес за възможност за "европейска" и "международна" намеса в Сирия, без санкцията на ООН, съобщи медийната група Ер Те Ел. Рейндерс е направил тези коментари след завършилото днес в Люксембург заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

По неговите думи ЕС следва да втвърди тона срещу Дамаск. Той не изключва международна намеса в Сирия и отбелязва, че тази възможност вероятно ще бъде обсъдена на срещата на групата Приятели на народа на Сирия в Париж на 6 юли.

На днешния съвет министърът на външните работи на Германия Гидо Вестервеле е заявил необходимостта от незабавно намаляване на напрежението, а колегата му от Холандия Ури Розентал е посочил, че не се обсъжда предприемането на военна намеса.

Същевременно Рейндерс е заявил, че ако няма промяна в следващите дни, ще бъде необходимо Приятелите на народа на Сирия да предприемат стъпка. В случай, че блокадата в Съвета за сигурност на ООН продължи, ще трябва да се видят възможностите за намеса извън тази рамка, е посочил той, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НЕ ЛАЖИ БЕ РЕЗАН УИ...!
173
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само болни атакистки мозъчета може да си помислят, че война се започва заради свален погрешка самолет.
172
2
 
1
 
! Отговори
До 248 преди 11 години
НЕ- ВАЖНОТО Е, ЧЕ ВИНАГИ СИ ДЪРЖАН ПОД КОНТРОЛ И НЕ МОЖЕШ САМОСТОЯТЕЛНО ДА ВЗЕМАШ РЕШЕНИЕ ДОРИ ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА НОВ ПЕРСОНАЛ,ГАДЖАЛЧЕ- ЗАЩОТО ТОВА СЕ РЕШАВА ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ- ТЕ СА ХОРАТА С ПАРИТЕ, КОИТО ТИ КАЗВАТ- ЩЕ НАЗНАЧИШ ТОЗИ И НЯМА ДА НАЗНАЧИШ ОНЗИ:) А ТИ СИ ПОРЕДНОТО НАСРАНО ЦФО:) НЕ СИ ДОРИ СЕО:) ОБЩО ВЗЕТО, НЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ СЕО -ТА С ТАКОВА НЕНОРМАЛНО МИСЛЕНЕ КАТО ТВОЕТО:) АБЕ, ДА НЕ СИ ОПЕРАТОР НА БИОЛОГИЧНА ЕДИНИЦА- КРАВА;)
171
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aide az lqgam 4e utre trqbva da patuvam do filibe i posle do haskoy
170
6
 
10
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 11 години
БЛАГОДАРЯ ТИ БОЖЕ ЧЕ НЕ СЕ РОДИХ БЪЛГАРИН
169
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vzimam buhalkata i otivam za poznamer strase v berlin miastoto na bg prostitutkite da om vkaram v zadnicite na GIAURKITE buhalkata
168
4
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 11 години
До:251 гърци и сърби сами се освободиха.Накрая великите сили им помогнаха съвсем малко.Българите и за това бяха некадърни.Сам о от уста я докарват с долно измекярство на великата сила на деня.Ама са много закъснели.Вече свърши Студената война и за плюене по врага, Америка долари не дава.Беше тя някога.Късно сте се сетили хамелеони и подлизурковци!
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ясно, пак мислиш с оная си работа. айде и тая тема стана гнусна като онази с прайда
166
7
 
7
 
! Отговори
До 238 преди 11 години
***, имам ниво В2.2. по немски език от Гьоте институт- сега ще взема ниво С1 или направо ще запиша юридически немски...разбира ли кухата ти кратина какво ти намеквам- особено за юридическият немски;) Мога да си работя като бг. адвокат в Германия и най- вече във Виена, а ти прави дюнери- всеки работи това, за което е учил:)
165
4
 
10
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 237Знам си историята за твое съжаление. Целия ми род идва от малка общност на крепостни селяни в русенска област и по- точно с. Новград. Предците ми навремето са дали отпор на 30 000 османска армия на Али паша, поради което голяма част е била избита а малката част оцелели основават селото, което съществува и до днес. Между другото съм с руса коса и бяла кожа, всичките ми роднини са със тези черти, пробвай с друга теория.
164
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в българия 5% турци управляват 95% "образовани " българи САМО ДПС
163
5
 
19
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Радвам се, че турските политици са разумни хора и действуват подобаващо се за държава с хилядолетни традиции в международната политика! Пожелавам Господ да дари и съседните на Турция държави с политици от такъв калибър. Вярвам, че Турция ще разреши и този проблем без да ескалира до военни мерки. "Мир в страната - мир по света!" - е мотото на Турция.
162
1
 
4
 
! Отговори
До 231 преди 11 години
"Ръководиш" Е СМЕШНИ КАЗАНО! РЪКОВОДИШ САМО АКО СИ ЕДНОЛИЧЕН СОБСТВЕНИК НА ЦЕЛИЯ КАПИТАЛ И КОМПАНИЯТА Е 100% ТВОЯ! ВЪВ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СЛУЧАИ ИМАШ ШЕФОВЕ НА Д ГЛАВАТ, КОИТО ТИ ДЪРПАТ ЮЗДИТЕ И ОТ КОИТО ЗАВИСИШ- ДОРИ КАТО ОПЕРАТИВНА САМОСТОЯТЕЛНОСТ, ГАДЖАЛЧЕ:) ***- ТАКИВА ВЪЗДУХАРИ КАТО ТЕБ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ- МИСЛЯТ СИ , ЧЕ ИМАТ НЕЩО, А ТО СЕ ОКАЗАЛО...СЪСОБСТВЕНОСТ;)
161
0
 
10
 
! Отговори
:D:D:D:D преди 11 години
Хасанчо се връща в къщи разплакан.-Какво ти е- пита го баща му-Иванчо ми каза, че българите имали 5% неграмотни и 95% грамотни, а при нас било обратното/5% грамотни и 95 неграмотни/ Истина ли е тате?-Истина е -въздъхнал баща му-но ти му кажи, че именно 5те процента управляват и у нас и у тях :(((
160
2
 
4
 
! Отговори
do nerezka преди 11 години
zad kompa ste golemi majagi ama tuka v germani kato pisenca ste,mai taz ve4er pak 6te vzema buhalkata da trepi giauri ot bg
159
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
незнам в случая кой е ***! все пак вие сте били под наше робство 500 години и вероятността ти да си такъв е много по-голяма
158
1
 
5
 
! Отговори
МладЕж преди 11 години
Уффффф! Много образовани сме всички , пък много пошлост бе, хора! Хайде, лека нощ!
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
медицина и право трудно ше е да имаш! фантазираш! щтот неможе едновременно да ги учиш а по отделно ти требват 15 години! завършил съм в УНСС международни икономически отношения, счетоводство и контрол и магистратура финансов контрол! колко турци учат медицини може да видиш и в медицинския университет в пловдив беа да ходиш до Турция! 90% са турци! жена ми също завърши там
156
0
 
6
 
! Отговори
МладЕж преди 11 години
Струва ми се, че новината касае Сирия, а името на Турция е сложено в заглавието на статията, за да подейства като червено на бик и да се чете и коментира. Браво на редакторите, познаха!
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а нещо научи ли или само за оная си работа мислеше