Турция няма намерение да води война с никого!

Арънч: Ще действа само съгласно международното право
Обновена: 25 юни 2012 21:24 | 25 юни 2012 21:22, Елка Василева
337
Турция няма намерение да води война с никого!
Бюлент Арънч. Снимка: архив, Reuters

Турция няма намерение да започва война с никого и ще действа само в съответствие с международното право, след като неин самолет беше свален от Сирия миналата седмица, заяви вицепремиерът Бюлент Арънч на пресконференция след заседание на правителството.

Каквото е необходимо да бъде направено, определено ще бъде направено в рамките на международното право. Нямаме намерение да започваме война с когото и да било. Нямаме такова намерение, подчерта Арънч, цитиран от Ройтерс.

Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обаче е говорил днес за възможност за "европейска" и "международна" намеса в Сирия, без санкцията на ООН, съобщи медийната група Ер Те Ел. Рейндерс е направил тези коментари след завършилото днес в Люксембург заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

По неговите думи ЕС следва да втвърди тона срещу Дамаск. Той не изключва международна намеса в Сирия и отбелязва, че тази възможност вероятно ще бъде обсъдена на срещата на групата Приятели на народа на Сирия в Париж на 6 юли.

На днешния съвет министърът на външните работи на Германия Гидо Вестервеле е заявил необходимостта от незабавно намаляване на напрежението, а колегата му от Холандия Ури Розентал е посочил, че не се обсъжда предприемането на военна намеса.

Същевременно Рейндерс е заявил, че ако няма промяна в следващите дни, ще бъде необходимо Приятелите на народа на Сирия да предприемат стъпка. В случай, че блокадата в Съвета за сигурност на ООН продължи, ще трябва да се видят възможностите за намеса извън тази рамка, е посочил той, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
2
 
! Отговори
fdfd преди 11 години
do Турция воювапреди 20 секунди-tova ne e vqrno nenormalnik vurvi se pregledai
193
4
 
8
 
! Отговори
Турция воюва преди 11 години
Неофициално Турция е във война със Сирия. Подготвя и изпраща в Сирия, обучени от самата нея диверсанти, въоръжени банди да колят и убиват, представяюки това като извършено от Сирийското правителствени армейски и полицейски части. Турция също така участвува в инфирмацианнатавойна срещу Турция. Изпраща разузнавателни самолети в Сирийско въздушно пространство. Нима това не са активни военни действия?
192
29
 
12
 
! Отговори
pl преди 11 години
Фесовете май се ***. Сирия им свали самолета и преди да са се изказали официално по случая фесовете веднага скокнаха с изявления как нямало намерение да воюват. Подрискаха се от страх, *** шимпанзетата.
191
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се каже нещо нали, няма значение дали е глупаво.
190
6
 
7
 
! Отговори
до 280 преди 11 години
DOMUZ, съвсем си се объркал. Така и не можеш да се разделиш от развяването на многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости.
189
25
 
8
 
! Отговори
българка преди 11 години
И двете държави са мюсюлмански.Нека да се избият помежду си.Това е един от начините да намалее броят на *** по света!!!
188
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори един повърхностен преглед на коментарите тука е достатъчен, човек да се убеди, че за българина удодия няма! Няма значение какво ще прави Турция, българите все ще намерят някой кусур и неминиумо ще изпързалят темата на "Ама твоя дядо,моя дядо! В година 2012 българина все още живее в година 1612'та и се озърта дали кривоглавия Осман Ага от съседния двор не иде да му вземе хубавата Яна! Българският манталитет е изпробвана рецепта, как да направиш собствения си живот непоносимо мизерен!
187
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Турция няма намерение да води война с никого!"Да те са по-способни в геноцида. Преди над българи сега над кюрди.
186
4
 
8
 
! Отговори
AHA преди 11 години
С F ове от 58 година ще влезнат в Сирия? Никoй няма да мръдне защото руснака е в Сирия.Само Русия и САЩ влизат в една държава без разрешение от ООН.Ирак и Грузия ако сте заабравили
185
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРА- ПРА- ПРА -ДЯДО МИ Е ЗАЩИТИЛ ЖЕНА СИ , КОГАТО МЕСТНИЯТ БЕЙ Я ХАРЕСАЛ И РЕШИЛ СЪС ЗАМАХ ПРОБЛЕМА- СКЪСИЛ С ЕДНА ГОРНА ГЛАВА И БЕЯТ, И МЕРАЦИТЕ--------------- E, хубаво де, напиши му името на този пра-пра-пра-дядо, той трябва да е много известен човек.
184
1
 
10
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Ей бай Х*й, каквито и да сме, вече сме затворена страница за вас. Набий си го в главата и влез в 21 век.
183
8
 
11
 
! Отговори
TURCHİN преди 11 години
bravo na turtsiya vipreki che zapadnite kravojadni vampiri pravyat vsichko vizmojno tr da napadne siriya tr ne se podava tova e da si velika dirjava s velika istoriya
182
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a ve za kakvi bilgari se vzimate i vie sled 500 g. eb..e da ne si mislite che ste chisti bilgari are razkaraytese gladni mizerni bulgarcheta
181
14
 
11
 
! Отговори
Циганин преди 11 години
Ти май си учила в българско(комунистическо) училище а?Че турците са ви клали бесели 500 години и ,че как заедно с братска Русия сте се освободили.В цивилизования свят отдавна не учат на такива простотии моля ти се...
180
10
 
15
 
! Отговори
До 261 преди 11 години
ВИНАГИ ЩЕ СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА, ЧЕ ОТ РОДА НА МАЙКА МИ ИМА НЕКОЛЦИНА ОЦЕЛЕЛИ БЪЛГАРИ ПО ВРЕМЕ НА СТАРОЗАГОРСКОТО КЛАНЕ, В КОЕТО , ВПРОЧЕМ ,СА УЧАСТВАЛИ И ***, И ТУРЦИ, И ЧЕ РОДИНАТА МИ Е БЪЛГАРИЯ! ПРА- ПРА- ПРА -ДЯДО МИ Е ЗАЩИТИЛ ЖЕНА СИ , КОГАТО МЕСТНИЯТ БЕЙ Я ХАРЕСАЛ И РЕШИЛ СЪС ЗАМАХ ПРОБЛЕМА- СКЪСИЛ С ЕДНА ГОРНА ГЛАВА И БЕЯТ, И МЕРАЦИТЕ МУ ЗА ЧУЖДИ ЖЕНИ:)МИСЛИШ ЛИ , ЦИГАНИНО, ЧЕ НЕГОВАТА КРЪВ НЕ ТЕЧЕ ВЪВ МЕН И НЯМАМ И НЕГОВИТЕ ГЕНИ?
179
5
 
10
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 268Ами велика ни е историята, макар и със своите възходи и падения. Все пак сме държава с 1300 години история, която въпреки трудностите е запазила своите традиции, език и култура. Показателно е, че въпреки 500 години робство сме имали желанието да се освободим и да започнем наново историята си. А най- важното е, че сме запазили българското в себе си, това, което ни е съхранило като нация през вековете. Проблем ли имаш с това?
178
9
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 11 години
Дори името на войната е " Руско - Турската освободителна война " Аз нищо българско не виждам? Виж за русифилите там е друга тема а!?
177
13
 
11
 
! Отговори
Циганин преди 11 години
И защо не сте се освободили сами нали сте ГолЕма работа?? Велика нация с велика история???
176
7
 
7
 
! Отговори
До 259 преди 11 години
*** ***, във Виена само си купувам имот- ей така- защото е хубав град:) Да ти кажа ли и друго- знаеш ли колко ни е зле на семейство от 2ма човека да получаваме чисти 6 000 лв. ,да си ги харчим в София- на нашият стандарт;) Айде- големите лафове ги приказвай пред кадъните ви- тук няма нито необразовани хора, нито балами!
175
1
 
6
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Изобщо не ми давай примери с гърци и сърби, на нас само руснаците ни помогнаха и между другото не намирам никаква връзка с мен и последните ти три изречения.