Турция няма намерение да води война с никого!

Арънч: Ще действа само съгласно международното право
Обновена: 25 юни 2012 21:24 | 25 юни 2012 21:22, Елка Василева
337
Турция няма намерение да води война с никого!
Бюлент Арънч. Снимка: архив, Reuters

Турция няма намерение да започва война с никого и ще действа само в съответствие с международното право, след като неин самолет беше свален от Сирия миналата седмица, заяви вицепремиерът Бюлент Арънч на пресконференция след заседание на правителството.

Каквото е необходимо да бъде направено, определено ще бъде направено в рамките на международното право. Нямаме намерение да започваме война с когото и да било. Нямаме такова намерение, подчерта Арънч, цитиран от Ройтерс.

Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обаче е говорил днес за възможност за "европейска" и "международна" намеса в Сирия, без санкцията на ООН, съобщи медийната група Ер Те Ел. Рейндерс е направил тези коментари след завършилото днес в Люксембург заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

По неговите думи ЕС следва да втвърди тона срещу Дамаск. Той не изключва международна намеса в Сирия и отбелязва, че тази възможност вероятно ще бъде обсъдена на срещата на групата Приятели на народа на Сирия в Париж на 6 юли.

На днешния съвет министърът на външните работи на Германия Гидо Вестервеле е заявил необходимостта от незабавно намаляване на напрежението, а колегата му от Холандия Ури Розентал е посочил, че не се обсъжда предприемането на военна намеса.

Същевременно Рейндерс е заявил, че ако няма промяна в следващите дни, ще бъде необходимо Приятелите на народа на Сирия да предприемат стъпка. В случай, че блокадата в Съвета за сигурност на ООН продължи, ще трябва да се видят възможностите за намеса извън тази рамка, е посочил той, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
10
 
17
 
! Отговори
Империя преди 11 години
Турция е велика държава с велика история!Османска империя.
213
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам само да попитам всички турци, пишещи под тази статия- каквито и да са сирийците, каква политическа и всякаква друга сметка имат безпричинно- ей така, да свалят турски самолети и ТОЧНО СЕГА да нарушават международното право? Винаги се гледа кой има полза- икономическа или политическа - от дадени действия! Та- КАКВА ПОЛЗА ИМАТ СИРИЙЦИТЕ ДА ОБСТРЕЛВАТ САМОЛЕТ НА НАТОВСКА ДЪРЖАВА? ЗАЩО САМОЛЕТЪТ НЕ Е АМЕРИКАНСКИ ИЛИ НА ДРУГА ЧЛЕНКА НА НАТО, А ТОЧНО ТУРСКИ? НАТО НЕ ИСКА ДА СЕ НАМЕСВА!
212
4
 
7
 
! Отговори
Turk преди 11 години
nqma da hodim na voyna za Amerika. dori tazi dyrjava koqto e musluımanska i sre6tu koqto 6te vuyvuame. Nqma da stane. Assad da iz4isti tezi radikalni amerikanski islamisti. ukeprim Assad.
211
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
285, ти май не си запознат много добре с каква армия разполага в момента Турция.
210
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То няма да се казва война, а ще бъде БОРБА ЗА МИР! Не разбрахте ли до сега, че през 21 век войни няма да има, но ще се борим за мира, бомбандирайки ако трябва с неутронни бомби (виж атаката на американците над летището в Багдад).
209
2
 
3
 
! Отговори
атака преди 11 години
пращайте радиоуправляеми самолети и да се молим да няма вятър!!!
208
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност- по -лошото за турските бизнесмени е, че имаха много тесни търговски връзки с Русия. Сега да видим какво става, когато Русия пререже сама тези връзки - какво ще стане с турският бизнес от средно ниво- къде ще си пласира продукцията;) Сами си отсякохте клона , на който седите, турци:)Няма го вече руският пазар- за вас- ЕС мрънка, не ви ще много- много- остави ви арабският свят...Да, но там предпочитат италиански или ЕС стоки;) И СЕГА- ОТ КЪДЕ ПАРИЧКИ ЗА БИЗНЕСА ВИ?:)
207
16
 
9
 
! Отговори
До 291 преди 11 години
ТУРЦИТЕ СА ЗЛОБНО ПЛЕМЕТЕ ДОРИ НЕ СА НАРОДМАЙ Е ВЕЧЕ ВРЕМЕ ДА ИЗЧЕЗНАТ КАТО РОД:)МИРЪТ С ВАС НА ВЪРХА НА КОПИЕТО:) ОТ ДНЕС ЩЕ АГИТИРАМ ВСИЧКИТЕ СИ ПОЗНАТИ БИЗНЕСМЕНИ ДА ПРЕКРАТЯВАТ ДОГОВОРИТЕ СИ С ТУРСКИ КОНТРАГЕНТИ, А ВЕЧЕ СЪМ РАЗПРАТИЛА ПИСАНИЯТА ОТ ТОЗИ ФОРУМ...ТОГАВА ДА ВИДИМ- КАТО ВЕЛИКИТЕ ТУРЦИ НЕ МОГАРТ ДА СИ ПРАВЯТ "АЛЪШ - ВЕРИША" С БЪЛГАРИТЕ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ;) НАЛИ СТЕ МНОГО ЕРБАБ-- ОТИВАЙТЕ, ТУРСКИ БИЗНЕСМЕНИ, ДА ВОЮВАТЕ СЪС СИРИЯ- НЕ СЕ СКАТАВАЙТЕ НА СЯНКА ПОД БИЗНЕСА СИ ;)
206
0
 
6
 
! Отговори
До 298 преди 11 години
А с кои самолети да им нарушим въздушното пространство? Нашите самолети си падат дори и без военни действия, пък и за какъв ни е да летим над тяхна територия, само провокации ни липсват?
205
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля си, че свалянето на турския самолет, навлязъл във въз. пространство на Сирия, е предупреждение към тези, които се готвят да нахлуят в Сирия, дори без санкция на ООН. Сирия разполага с модерни противовъздушни ракетни системи! Същото се отнася и за Иран.
204
6
 
10
 
! Отговори
До 286 преди 11 години
ЗАПОМНИ ДОБРЕ, БГ. ГРАЖДАНИНО ОТ НЕБЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД- НИКОГА!!!! БЪЛГАРИН НЯМА ДА СПАСЯВА ТВОЯТА ТУРЦИЯ! И ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИННА И НЕДЕЛИМА- В НЕЯ НЕ СЕ ДОПСУКАТ ФЕДЕРАТИВНИ ИЛИ ДРУГИ ТЕРИТОРИАЛИ ОБРАЗУВАНИЯ! В ТУРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ПИШЕ СЪЩОТО ЗА ТУРЦИЯ! ТАКА, ЧЕ ОНЯ , КОЙТО ПИСА, ЧЕ Е ОТ РЕПУБЛИКА КЪРДЖАЛИ, ВЕЧЕ ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА БГ. СЛУЖБИ - ДА МУ МИСЛИ!
203
2
 
4
 
! Отговори
Дo 296 преди 11 години
Какво значи "да се възползвате"? Ако искам, нямам никакъв проблем " да се възползвам"! Като чужденец, който не е запознат с правото на ЕС, не знаете, че тези професии се наричат "регулирани професии" и за тях не важат ограниченията за българи на ЕС трудови пазари.Всеки, който докажа стаж и вписване в съответната съсловна организация, може да поиска да упражнява професията си в друга държава- член на ЕС.Така, че Вие си гледайте турската политика и оставете мира България и българите!
202
1
 
18
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
298 - От началото на годината до сега над 140 пъти военни самолети на съседни държави са нарушили въздушното пространство на Турция, но нито един от тях не е свален! Обикновено се предупреждават от наземни станции, че са навлезли в турското въздушно пространство и да се изпаряват по-възможно най-бързия начин - което и става! Но да си призная, че от всички съседни на Турция държави, единствено български военни самолети не нарушават това пространство! ;-))
201
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 20 век евреи са купували земи от бедните палестинци в такива количества, че накрая се оказва, че владеят голяма част от Палестина.В момента същото се прави с българските земи. Турски фирми изкупуват български земи, а нашите предатели от герб готвят закон за нов данък върху земите. Много хора ще се наложи да ги продадат и ще улеснят турците. Ако допуснем да ни вземат земята, значи наистина не я заслужаваме........
200
3
 
6
 
! Отговори
edmon преди 11 години
do 221.Mnogo sme umni bulgarite.Imame po 2-3 vishi,magistraturi...Pitam kato ne mojem da se vazpolzvame ot teh,za kakvo sa ni.V Turtsia chistacha si e chistach,doktora si e doktor.Kolkoto do krizata sas Siria,shte izleze s gordo chelo.V tova e i velichieto
199
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Достатъчно е да прочетеш коментарите на 291 и 292 за да разбереш какви "приятели" са ни българските турци.
198
6
 
9
 
! Отговори
Ивайло преди 11 години
От край време това си е начин на действие на турция. Преди, когато не бяхме "съюзници" най-редовно техни военни самолети навлизаха в нашето въздушно пространство за кратко. Инструкциите на военните бяха да не се вдига тревога веднага - да изчакват да се приберат. И сега са направили същата провокация, само че в гореща точка и са си получили каквото са търсили. Лошото е, че своята наглост ще използват като предтекст за други действия.
197
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това турски сайт ли е? И ще ми говорят,че Турция нямала мераци към съседни държави ?! Народите не, но политиците да.
196
23
 
21
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
До 282 - Българка'таБългарите са злобно племе, наченати от развалено семе!Още в майчината си утроба,ги учите на завист и злоба!
195
6
 
16
 
! Отговори
Турция воюва преди 11 години
Прощавайте, грешка Турция воюва преди 0 секундиНеофициално Турция е във война със Сирия. Подготвя и изпраща в Сирия, обучени от самата нея диверсанти, въоръжени банди да колят и убиват, представяюки това като извършено от Сирийското правителствени армейски и полицейски части. Турция също така участвува в инфирмацианнатавойна срещу Сирия. Изпраща разузнавателни самолети в Сирийско въздушно пространство. Нима това не са активни военни действия?