Десетки убити и ранени при въздушен удар в Сирия

Сирийски военен хеликоптер се е разбил в предградие на Дамаск
20 сеп 2012 19:38, Елка Василева
26
Десетки убити и ранени при въздушен удар в Сирия
Сирийските правителствени сили обсадиха и атакуваха бунтовнически район в Южен Дамаск. Снимка: архив, Reuters

Най-малко 54 души загинаха и десетки бяха ранени при въздушен удар срещу бензиностанция в сирийската провинция Ракка, в северната част на страната, предаде Ройтерс, като се позова на сирийския Център за наблюдение на човешките права. Центърът получил информация от свои източници в района. Броят на убитите и ранените е над 110.

Междувременно сирийските правителствени сили обсадиха и атакуваха бунтовнически район в Южен Дамаск, арестувайки над 100 души, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс. Активисти на опозицията твърдят, че няколко души са застреляни.

Танкове и войници са блокирали всички подстъпи към квартала, съобщи активист от квартал Ярмук, където има неофициален палестински бежански лагер и където се крият бунтовниците през последните дни. Няколкостотин войници претърсват района, придвижвайки се пеш или с камиони, оборудвани с тежки картечници.

Блокирани сме тук, могат да напуснат само децата, жените и по-възрастни мъже. Младите мъже, както и по-млади жени, които може да са бунтовници, не ги пускат извън района, каза активистът Абу Салам по Skype. Крием се по домовете си. Страх ме е да изляза от къщи. Стоя тук и чакам да видя дали ще стигнат до нашата улица, дали ще ме арестуват или застрелят, каза той.

В изявление късно вчера опозиционният Сирийски национален съвет обяви кварталите в Южен Дамаск за "бедствена зона".

Ден след като сирийските бунтовници превзеха стратегически контролен пункт на границата с Турция, в пограничните райони на Северна Сирия продължава да отеква грохот от оръдейна стрелба.

Сирийската телевизия съобщи, че сирийски военен хеликоптер се е разбил в бунтовническото предградие на Дамаск – Дума. Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека, цитиран от Франс прес, хеликоптерът е бил свален от бунтовници в района на Тал аб Курди, близо до Дума.

Позовавайки се на комюнике на сирийското министерство на информацията, Ройтерс съобщи, че при падането си хеликоптерът е закачил опашката на пътнически самолет с 200 души на борда, който обаче кацнал безпроблемно на международното летище в Дамаск, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искаме повече американци, писна ни от "демокрацията" им ! Всички *** ВЪН !
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сирииската опозиция, демек наемниците са въоръжени изцяло с Израелски оръжия. Давай Башар и заради нас. Тук ни спретнаха *** атентат в Сарафово, за да сме на тяхна страна, сега разпалват етнически конфликт- уж имало радикален ислям. Без да искаме Марси Райс ще ни доведе и "омиротворителите" на НАТО да ни "защитават" от "ислямисти"... Абе бомби да падат..Давай Башар ти можеш!
17
2
 
0
 
! Отговори
bmorko преди 11 години
Abe to kakto varvi rabotata ne ostanaha jivi Siriiski "BUNTOVNICI"...,ami samo edni naemni chujdestranni pladneshki "RAZBOINICI". NA GADJALITE I AMERIKANCITE TOZ PAT IN GO MUSHNAHA ZDRAVO-DANO DA IM E HARESALO,VAPREKI CHE OT EDIN PAT PEDE..S NE SE STAVA....SPOKOINO MOJE DA SE VKLYUCHAT V GEI PARADA V LONDON ,TEL AVIV...ili kade im dusha saka - HAIDE NASLUKA (HILADRI CHE VI DADE NYAKOI DOLAR ZA IZ PAT).
16
2
 
10
 
! Отговори
Ахмадинеджад преди 11 години
Мачкайййййй ,Башар !
15
3
 
8
 
! Отговори
bg преди 11 години
Ve4e razbrahme 4e ubiistvoto na amerikanskija poslanik v Libia bilo vutreshna rabota.
14
3
 
6
 
! Отговори
bg преди 11 години
Vijte kakvo pishe v siriiskata agencija SANA:100 afganistanci sa bili ubiti dneska.
13
3
 
8
 
! Отговори
bg преди 11 години
Rusnacite i kitaicite ne trebva da dopuskat otsega-natatuka amerikanskite nacistki kolonialisti da se meshat v drugi strani.
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много яко Асад, отмъщавай и за нас. Напред до пълна победа!
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори анкетната комисия на ООН признава, че в Сирия действат все повече чужденци, араби-наемници, включително джихадисти. Но, на медиите им е наредено да пишат "бунтовници".Вярвам на този Абу Салам, че сега там е страшно. За него няма значение, кой ще го гръмне на улицата - наемник или войник. Но, който плаща, той им поръчва тази музика.
10
3
 
2
 
! Отговори
хи хи преди 11 години
аха *** от БТА
9
4
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Обективни медии винаги представят гледната точка на 'опозицията" спонсорирана от запада !
8
4
 
21
 
! Отговори
журналист преди 11 години
около 5 000 терористи са се изнесли от Сирия в Татарстан. Сега там се страхуват че ще свалят правтелството. Кутията на пандора е отворена от хазарите!
7
3
 
26
 
! Отговори
гою преди 11 години
Според други източници, станцията е взривена от самите наемници, бандити просто казано.
6
5
 
35
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
ТЕЗИ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА ЩЕ ДА СА БИЛИ ОТ БАШИБОЗУКА НА ЕРДОГАН И КИЛЪРИ. А ИНАЧЕ ТАКА СЕ ПРОЧИСТВАТ КВАРТАЛИ. ВСЯКО ЕДНО ЖИЛИЩЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРОВЕРКА. НЯМА ЗАЩО ОНЗИ АКТИВИСТ ДА СЕ ЖАЛВА ПО НЕТА. ДА НЕ СА ДОПУСКАЛИ ТАЯ БЕЗРОДНА *** В КВАРТАЛИТЕ СИ, КАКТО В ДОСТА ДРУГИ ГРАДОВЕ НАРОДЪТ НА СИРИЯ ГО СТОРИ. НАПРЕД ДО ПЪЛНА ПОБЕДА И ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ И БОЩИБОЗУКА!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката няма да оправим, Ястреб. Когато атовете се ритат, магаретата страдат.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
въздушен удар срещу бензиностанция ........................................................?????????????????????????????????????????
3
18
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
do sa imaha tartor koito obslujva ruski interesi novia she e amerikanski. samo4e horata she imat pove4e svoboda za razvitie
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тия до кога ше си играят на стражари и апаши
1
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Асад мачкай платените ***!