Сирия ще спазва договореностите за химическите оръжия

Това заяви Башар Асад
29 сеп 2013 21:26, Петя Славова
6
Сирия ще спазва договореностите за химическите оръжия
Башар Асад. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад заяви днес, че страната му ще спазва постигнатите в ООН договорености за химическите оръжия, съобщи Ройтерс.

"Ние се присъединихме към международното споразумение срещу придобиването и използването на химически оръжия, още преди да бъде приета тази резолюция", заяви Асад за италианската телевизия "Раи нюз 24", след като беше попитан дали Сирия ще се съобрази с гласуваната в петък резолюция в Съвета за сигурност на ООН, пише БТА.

"Централната част от нея се основава на това, което самите ние искахме. Така че не става дума за резолюция, всъщност това е нашето намерение", заяви той.

Резолюцията изисква да бъдат унищожени сирийските химически оръжия, но не съдържа заплаха за автоматични наказателни действия срещу Дамаск, ако правителството на Асад не се съобрази с нея.

"През 2003 г. Съветът за сигурност на ООН предложи целият този регион да бъде освободен от тези оръжия и Близкият изток да бъде обявен за регион свободен от химически оръжия. Затова е ясно, че трябва да спазваме тези условия, това е част от нашата история. Ние трябва да спазваме всички договори, които подписваме", каза Асад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Shtom si iskal da gi unishtojish kade beshe dosega,besilo e malko za teb 4e predade Siria
5
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ey toya glavorez Asad e bil golqm glupak,zaradi svoyata glava prodade Siria na Izrael ,sega shte mu unishtojat1000 tona himi4esko orujie edinstvenoto orujie s koyato mojeshe da se protivopostavi na Izrael,Izrael i Obama likuvat a rusnacite da si mislqt 4e sa pobedili,Siria ve4e e bananova rebublika za da se vazstanovi mu trqbvat nay malko 50 godini
4
6
 
38
 
! Отговори
В-М преди 10 години
"Сирия ще спазва договореностите за химическите оръжия"Естествено, че ще ги спазва защото това е ГАРАНТИРАНО От Владетеля на Мира, Защитника на Суверинитета на малките държави, Укротителя на Тигри, Пазителя на Християнските цености, Повелителя на РВСН, Великия риболовец, който хваща щуки с въдица и *** на ***, единствения към когото Папата се обръща с лична молба(в писмен вид), и единствения, който улови ***(от рядък кенийски вид) само с трици, или накратко Подполковника;-))
3
0
 
41
 
! Отговори
Путя преди 10 години
...иначе и обама няма да им помогне, анадън му ***.
2
1
 
45
 
! Отговори
Сакар дере преди 10 години
Същото да обещае ердоган и другите двама *** от катар и саудит арапия-(оста на злото).
1
17
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
И *** нямя да му помогне...