ИД може би събира органи за продажба на черния пазар

Открити са тела без бъбреци в плитки масови гробове
20
ИД може би събира органи за продажба на черния пазар
Снимка: Ройтерс, архив

Постоянният представител на Ирак в ООН Мохамед ал Хаким призова Съвета за сигурност на ООН да проучи твърденията, че "Ислямска държава" използва продажбите на органи като начин да финансира операциите си, предаде Асошиейтед прес.

Иракският дипломат заяви, че през последните няколко седмици са откривани тела с хирургически разрези, на които липсват бъбреци или други органи. Те са били открити в плитки масови гробове.

Десетина лекари са били екзекутирани в Мосул, защото са отказали да сътрудничат в събирането на органи, добави той.

Освен това иракският дипломат обвини "Ислямска държава" в геноцид заради нападенията, насочени срещу определени етнически групи.

Специалният пратеник на генералния секретар на ООН в Ирак Николай Младенов заяви пред Съвета за сигурност, че само през януари 790 души са станали жертва на терористични нападения и въоръжен конфликт. Българският дипломат отбеляза нарастващия брой съобщения и твърдения, че "Ислямска държава" използва продажбата на органи като метод за финансиране.

Според Младенов най-важната цел на Ирак е да си върне огромната територия, завладяна от "Ислямска държава" миналата година.

Особено тревожен е нарастващия брой на съобщенията за отмъстителни нападения, извършвани главно срещу членове на сунитската общност в районите, освободени от контрола на "Ислямска държава", добави той. /БТА/


20
Още по темата: органиИДчерен пазар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
познаите за къде утиват органите , едва ли са за арабския свят
17
0
 
4
 
! Отговори
Sunny ray преди 7 години
Ислямска "държава" е терористична престъпна беззаконна организация без морал и без съвест за вършене на престъпления срещу човечеството и срещу Бог,управлявани от дявола анти-християнска, анти-семитска защото дяволът най-много мрази истинските праведни Божии хора, които всички терористите на радикалния ислям искат да убият за да ограбят това което Бог е дал на Своите,а не на тях.Само еднопосочен билет за Марс би избавило света от дяволското зло на тероризма, с който само Бог може да се разправи!
16
0
 
1
 
! Отговори
Sunny ray преди 7 години
Ислямска държава е престъпна терористична организация, вдъхновена и управлявана от дявола да върши чудовищни престъпления срещу човешките права и срещу истинския Бог, те са масови убийци които заколват и обезглаявяат хора заради вярата им и няма място за тях в съвременния свят освен на подсъдимата скамейка на международен , в затвор и заслужено смъртно наказание за всяка тяхна жертва, дори според Божия закон заслужават вечно наказание в ада с дявола на който са избрали да служат.
15
0
 
1
 
! Отговори
Sunny ray преди 7 години
Терористите на радикалния ислям са вдъхновени и управлявани от дявола престъпници срещу човечеството и срещу живия Бог- те са престъпна криминална световна мрежа за чудовищни престъпления като отвличания и принуда за откуп,обири,изнасилвания,заколвания и продажба на органи,измама и склоняване към самоубийства,фалшива пропаганда, подкупи, масови и показни убийства,нарушаваши всички човешки права и закони и праведния морален Закон на Бог, според който заслужават вечно наказание в ада с дявола.
14
0
 
2
 
! Отговори
Май, май, ама... преди 7 години
В ерата на слепите - едноокия е цар!Едноок във религиите е сатаната. Жив дявол (полупрогледнал човек). Полувинчат. Фалшив месия.Когато обаче слепите прогледнат, вече имат предимство пред едноокия с по-фокусирано и по-далечно виждане. И така последните ще стана първи, а първите последни.И като прогледнат слепците, колко са ги лъгали и какво са им причинили и колко гняв са събрали... Какво ли ги чака днешните тарикати - *** - еднооки, когато дойдат точните души с отворени очи? Тук са!
13
3
 
6
 
! Отговори
до Румбо преди 7 години
"Обърнете внимание къде се върти търговия с органи-Косово,Украйна,ИДИЛ,все места където са намесени създадени и финансирани от САЩ и Израел организации!"Обърнете внимание, как за 90% от ВСИЧКИ проблеми НАВСЯКЪДЕ по-света са виновни САЩ и Израел!За останалите 10% е виновно Германското Колониално Гау.Смешници пълни.
12
0
 
5
 
! Отговори
Си каем преди 7 години
Първо ги създават (затворници, военни престъпници и цялата налична *** се използва).После не взимат мерки срещу тях, но използват медиите да всяват страх и хората да почнат да искат ответна реакция.Но реакцията ще бъде и е срещу хората. Достатъчно е само насадения страх...Затова не гледайте телевизия и не четете подобни пропаганди, където най-вероятно някой ви промива мозъка с невъзможна за доказване пред вас точно информация!!!Изкривяват реалността и ни вкарват в заблуда, като ни сплашва
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6.Като не си привърженик защо си измисляш конспирации? Имаш поименен списък на жертвите ли? С религия упомената евентуално!И като как си го представяш да нападнат Израел? С въздушен десант? Или фронтално с джипките през цяла Сирия? Щото то израелската граница е като паркинг в пустинята. Евентуално може да опитат ако пуснат нощем надуваеми лодки и се пуснат покрай Ливан в тъмното, все някой ще доплава до брега.
10
0
 
6
 
! Отговори
:-) преди 7 години
(В отговор на заглавието): Не бе, събира точки от Кауфланд....
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените пак налазиха форума, подкрепяни от колегите си от Юруш.
8
6
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До Анонимендо 6 Не е странно,а е логично-точно това е истината!ИДИЛ са създадени и финансирани от САЩ и Израел-това е и единствената причина да не се вземат решителни мерки срещу тях,очевидно,даже очебодно!
7
7
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Обърнете внимание къде се върти търговия с органи-Косово,Украйна,ИДИЛ,все места където са намесени създадени и финансирани от САЩ и Израел организации!
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм привърженик на конспиративни теории, но е странно че ИД убива само християни и мюсюлмани, но не и евреи и не напада Израел. Има и още странни неща, които будят притеснение, както и майсторски монтираните им клипчета с екзекуции, присъщи на холивудско студио. Които и да са, едно е сигурно-тези изверги трябва да бъдат спрени час по-скоро.
5
7
 
0
 
! Отговори
Спец Касаи преди 7 години
Липсващата карантия най-вероятно отива за барбекю
4
2
 
10
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 7 години
ТОЯ НИКОЛАЙ ЛИ Е КЪВ Е КВИ ГИ ДРЪНКА.ООН ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ НАИСТИНА ИЗПОВЯДВАТ ИСЛЯМА..ИЛИ СА ПЛАТЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЗАТВОРНИЦИ НАРИЧАЩИ СЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА..ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ ГО Е ГРИЖА ПУСНАТИ ДА ТРЕПЯТ И ДА СЕ ИЗТРЕПВАТ.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търговията с органите прилича много на търговията с"старо" желязо.....И докато не криминализират и ликвидират купувачите,така ще бъде!....
2
2
 
2
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Николай Младенов беше специален пратеник и докато изпълняваше длъжността външен министър на РБ......
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво бе, давайте им акъли на тия ненормалници. само това им трябва. не вярвах, че децата ми ще са свъвременници на такава изродщина