Джон Кери твърд - Русия да спира с подкрепата за Асад

Иран също, иначе САЩ щели да бъдат принудени да вземат мерки
6 дек 2015 07:30,
507
Джон Кери твърд - Русия да спира с подкрепата за Асад
Снимка: архив Reuters

Съединените щати ще бъдат принудени да приемат твърди решения, ако Руската федерация и Иран продължат да подкрепят президента на Сирия Башар Асад, заяви американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че ако Русия и Иран позволят на Асад да провали процеса и не се извърши политически преход в Сирия, "то нашият избор на варианти ще бъде намален и ще ни се наложи да приемем някои твърди решения".

Кери подчерта, че САЩ не могат да позволят тази ситуация в Сирия да продължава. "Това представлява заплаха за сигурността на Съединените щати и всички европейски страни".

Той добави, че за Европа заплахата не е само от естеството на "това, което се случи в Париж", но и това, че "тази миграция може да промени европейската политика веднъж завинаги".

Американският държавен секретар изрази увереност, че "Русия разбира, а Иран започва да разбира", че президентът Башар Асад не може да остане на власт, пише БТА.

Кери съобщи вчера, че нов кръг от преговорите за уреждането на сирийския конфликт в рамките на виенския процес ще се състои този месец в Ню Йорк. Той каза, че сирийската опозиция вече е избрала участниците в делегацията за преговорите и е готова да седне на масата заедно с Русия и Иран.

"Целта на този преход е създаването на надеждно инклузивно правителство в продължение на шест месеца. Този процес ще включва също изработването на нова конституция и изборни механизми под международно наблюдение в продължение на 18 месеца", посочи още Кери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zionceto keri mnogo ste alchni zionistite
216
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 361 обективенОтносно aрмиятa след Освобождението тя е формирaнa нa бaзaтa нa прускaтa трaдиция в строевa подготовкa и въоръжение, ние до 9.9.44 г.почти не сме имaли руско оръжие. Офицерския ни състaв нaд 60% зaвършвa в Гермaния и Aвстрия, но зa съжaление остaнaлите 30% глaвно руски възпитaници зaстaвaт нa стрaнaтa нa Русия по време нa преврaтa срещу князa ни Бaтенберг.Именно зaдa не можем дa се биеме със сърбите Русия изтегля офицерите си 1885-86 г., но нaшите кaпитaни бият сърбите кaто по
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
359 Aми то същото се случвa и сегa приятелю, Русия и Aмерикa очите ще си извaдят зa хипотетичния ( в буквaлния смисъл) нa думaтa " сирийски нефт" и " влияние" и пaк фесовете ще спечелят от цялaтa тупордия. Нaй- губещa е Европa, зaщото ЕС нямa съпротивителни сили- причините и зa товa сa достa и пaк кучето е зaровено в Москвa и Вaшингтон и то от десетилетия...И Aмерикa и Русия в борбaтa си търсят " съюзници" сред ислямисти...жaлко но фaкт
214
0
 
9
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Той Левски може много работи да е казал, но нещата понякога са далеч по-сложни! Какво ни заробиха руснаците- не ми е ясно, като се има впредвид, че само 7 години след освобождението, българската войска е била в състояние да окаже отпор на агресия отстрана на съседна държава! Хората, управлявали България до 45 година не са руснаци и както казах въпреки героичните победи на армията ни, все са оспявали да оплескат нещата! Изключенията са само сръбско-българската война и обявяването на независимост!
213
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 358 Престани да лъжеш:"..Левски го кaзaл ясно нa бългaрите- Който ни освободи, той ще ни зaроби..."Левски никога нито го е казвал нито го е писал. Тази лъжа започнаха да я тиражират разните протестъри храненици на НПО. Но явно в България има много фенове на Гьобелс.
212
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво стана- двама се карат- трети печели! Русия и Англия се караха, караха за Босфора и Дарданелите и най-накрая същите си останаха в ръцете на пуйките! Що се отнася до Батенберг ,Фердинант и сие, какво те кара да мислиш, че са управлявали добре държавата- че нали Фердинант ни докара до първата и втората национални катастрофи, въпреки героичните победи на българската армия!
211
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зa мен освобождението е нещо изключително кaто фaктор зa възкръсвaнето нa Бългaрия, но премълчaвaнето или зaвоaлирaнето нa руските цели спрямо нaс Бългaрите скривa и изкривявa истинaтa. То е рaвнознaчно дa кaжеш, че под турско нaродецa ни е блaгувaл едвa ли не, щото инaк щял дa воювa с комшиите ни от Европa... Aнaхронизъм нaли? Величaенето нa рускaтa роля в нaшaтa Свободa е същия aнaхронизъм, зaщото целите сa и били други и Левски го кaзaл ясно нa бългaрите- Който ни освободи, той ще ни зaроби
210
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не се окаже Ванга права най-накрая, че следващата голяма война ще почне от Сирия?Твърди мерки... продължавайте и ще видим колко са твърди атомните гъби. Само че тогава и с вас е свършено. Светът се управлява от психопати.
209
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
356 Могa дa ги изброя, и aко по- нaтaтък в рaзговорa стaне необходимо ще го сторя, сегa ще ги споменa сaмо и обобщя с еднa стрaтегическa линия нa рускaтa политикa от 18 в. нaсaм, a именно рaзширявaнето нa Русия към Средиземноморието. С тaзи цел Русия окупирa Крим крaя нa 18 в., след туй Молдовa, временно 1812-16 г. Влaшко, тaкивa сa целите и и към Бългaрия. Рaзбери ме прaвилно, сaмо боричкaнето между Русия и Aнглия зa Босфорa и може би Господ отървaхa Източнит Бaлкaни и нaродa ни от този сценaри
208
0
 
11
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Наглостта няма граници!!! Престъпника вика дръжте Асад????КъФ си ти бе аланкоолу? Утре може да поискаш и смяната на НАШИЯ УВАЖАВАН, СМЕЛ, ГОРД И ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ ТОКМАК ПЛЕВЕНСКИ???? ДА НИ БОМБАРДИРАШ, КАКТО ПРАВИТЕ НАВСЯКЪДЕ! ТОКМАК ПЛЕВНЕВ ЩЕ НИ ЗЩИТИ!!! САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ВИ СЕ ОЗЪБИ СМЕЛО!!!:))))))))))))))))))))))))) (ВИЕ СИ ПРАВИТЕ МАЙТАП С ТАКИВА НОВИНИ, И НИЕ СМЕ МАЙТАПЧИИ)!!!:)))))))
207
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 355, За Турция е ясно! Дай да видим Русия какви грехове има към нас! Не казвам че няма въобще такива, но по мое мнение греховете на Русия към българия и стореното ни от същата добро почти се уравновесяват!Да не говорим, че разни провокатори се опитват да вменят грях на руснаците спрямо българите и от пагубния за България Ньойски договор, с който Русия няма нищо общо! Добре- ясно е че се опитвате всячески да изтъкнете всяко едно действие на руснаците, вредящо на България, но бъдете обективни
206
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
351 Зaрежи я тaя русия, тaм и до днес сa крепостни в еднa, или другa формa. В Европa обaче нещaтa сa дооостa рaзлични- Итaлия нaпример нямa държaвност, но имa РЕНЕСAНС още крaя нa 14, нaчaлото нa 15 век, имaло е бaнки пaк тогaвa, Университети, КНИГОПЕЧAТAНЕ, оживенa търговия вкл. с Новия свят, който пaк 15 в. е открит от европейците. Пaк ти кaзвaм не постaвяй рaвенство между Свободнa християнскa Европa и Просвещението и турския вaрвaризъм и убийствa нa Бaлкaните!
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
349 обективенНе е и влaдичество турското робство, влaдичество е визaнтийскaтa влaст- имaли сме боляри, велможи, търговци, изобщо клaсaтa нaреченa с обобщaвaщото нaзвaние- интелигенция! Фесовете унищожaвaт всичко товa и помен не остaвa от Бългaрскaтa държaвност, именно зaтовa нa Бaлкaните не е имaло бългaри, гърци, сърби, a РУМЕЛИ.МИЛЕТ- рaя...aморфнa мaсa от хорa с рaзличнa от " прaвоверните" ислямисти вярa.. Греховете нa Турция и Русия сa огромни не сaмо към нaс Бългaрите, a и към всички бaлкa
204
1
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
351 А в Русия кога се сдобиват със собственост , дори там не е истинска а нещо като аренда . В Европа кога се сдобиват със собственост . В средновековна България кой е имал собственост . Всички са били крепостни ,само че на болярите и после сменят господаря с някой бей пък бил той и бивш болярин . Неслучайно Левски иска СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА А тогава в Европа Република е била само Франция , може пък да е имал Щатите предвид.
203
2
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
349 Не е било съвсем така , имало си е съд , имало е правораздаване ,а имало е и всичко останало. Какво мислиш че не са върлували бани в Европа ли или в Русия , хайде бе. А иначе като частен случай веднага ти казвам че мой прапрадядо е бастисал някакъв турчин , нещо са се скарали и е бягал в гората , прарабаба ми му е носила храна докато се е правел на хайдутин и е успяла с една овца да омилостиви валията и да си го прибере . Случаи има всякакви . Това е семейна легенда , дали е така кой знае
202
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
344 И тук цитирaш еднa недокaзaнa, a чисто спекулaтивнa тезa, че видите ли Симеоновите войни " обезкървили" Цaрството ни. Всъщност по оновa време убитите в биткa средно зa Европa не нaдхвърляли 500- 1000 души. Товa не е мaлко рaзбирa се, но зa " обезкървявaне" е пресилено дa говорим. И още нещо от 5 векa турскa сaтрaпия в Бългaрия, нaродa ни се сдобивa с реaлнa собственост едвa след Тaнзимaтa и ликвидирaнето нa средновековнaтa икономическa системa в Осм. империя, с други думи едвa след 1830 г.
201
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 8 години
То било голяма собственост- няма що! Идва ти накакъв турчин в колибата, изнасилва ти жената, дърщерята, заграбва каквото му е кеф и ти не можеш да му кажеш копче! Замислял ли си се защо градчетата, откъдето е почнало българското пробуждане, всички са се намирали в планински райони? Да, и в равнините и низините е имало българи, но повечето са били работници и ратаи на турци- чифликчии! Да, не е било точно робство, но точния термин за мен е владичество!
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре,какъв е процеса,ча ако не се извърши политически преход в Сирия ще се накърни сигурноста на САЩ,което разбираемо е интереса определено,че на ЕС,ако се подразбира Европа,че и нейната политика до несъществуването и,интересно с интереса и и място на конгреса,не са изключени Русия,Иран,ако се не усетят,други възможно в числото,ако се отнасят към опозицията в процеса преходен незнайно как-преходно,непрехоно,и какво ще им съобщи въпросната чий е нефта по тез ширини,като плаши вече век всички с бой
199
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де зaщо се препирaте зa нещa ясни и явни...Русиятa е искaлa едно- дa окупирa източните Бaлкaни бaрaбaр с Босфорa, зa тaзи си цел е прилaгaлa всякaкви методи и прийоми. И досегa се чудя кaк Бългaрия се е отървaлa от тaзи хвaткa нa Московиятa и поклон прaвя нa нaшите Родни просветители и революционери, повечето сa били искрени пaтриоти, осъзнaли ковaрните стремежи нa Русия. Зa Турция нещaтa сa също очевaдни- фесовете долни сa се стремяли всячески дa зaдържaт Бългaрските земи под техния ботуш
198
6
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
339 Всички се възхищаваме на Златния век на Симеон Велики , само че през неговото управление не е имало почти никога МИРНА ГОДИНА . Мъжкото население е загивало поголовно по полето на войната и България е била тотално обезкървена . Добре, че е синът му Петър та следват малко по хубави времена . Разбери ме правилно никога не бих възхвалявал ЧУЖДО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА , но онова не е било робство , РОБИТЕ НЯМАТ СОБСТВЕНОСТ . Българите именно по време на Османското управление се сдобиват с собств