Всички на нож за Ерусалим, Милош Земан – за признаването

Чешкият президент нарече ЕС "страхливци"
Обновена: 10 дек 2017 09:08 | 10 дек 2017 09:07,
113
Всички на нож за Ерусалим, Милош Земан – за признаването
Милош Земан Снимка: архив, Reuters

Чешкият президент Милош Земан обвини Европейския съюз в страхливост, коментирайки реакцията на Брюксел след признаването на Ерусалим като столица на Израел от американския президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Европейският съюз страхливо прави всичко, за да надделее пропалестинското терористично движение над произраелското движение, към което принадлежа", заявил Земан в реч вчера пред делегатите на конгрес на крайнодясната партия "Свобода и пряка демокрация", пише БТА.

Още по темата

"Като доказателство държа да напомня, че Европейският парламент неотдавна даде трибуна на една палестинска терористка, призната за виновна, която заяви, че борбата против палестинската автономия е идентична с тази срещу евреите в Аушвиц. Отдавна не бях чувал такава наглост", добавил Земан, имайки предвид, че Европейският парламент през септември разреши изказване на Лейла Халед, член на Палестинския национален съвет, станала известна като първата жена, участвала в отвличане на самолет (на американската авиокомпания ТУА - "Трансуърлд еърлайнс", през 1969 г.).

73-годишният държавен глава, който приключва през януари втория си петгодишен мандат, напомнил също, че самият той е предложил още през октомври 2013 г. да се прехвърли чешкото посолство от Тел Авив в Ерусалим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46 Палестинците са народ, обитаващ римската провинция Палестина. Главно семитски народи. Семитите включват евреи, араби, асирийци, етиопци. Друго да попиташ?
42
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Палестинци винаги си е имало там! Под името "филистимци" са населявали територията от днешен Тел Авив до Газа, за тях се споменава много пъти в Стария завет. Евреите са пришълци по тези земи!
41
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Първите сведения за еврейския народ датират от XIII век пр.н.е. и са открити върху Мернептахския камък, който показва, че те са населявали земите на Израел, където понастоящем е разположена и държавата Израел."Мерси.
40
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Палестинци преди 2000 години НЕ Е имало. Ако някой не е съгласен ...чакам факти от историята ???? Това са земи на евреите и винаги ще бъдат. Тука повечето са просто червеняци , които говорят срещу всичко християнско, без факти обикновенно.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42Исус е от Назарет, умнико
38
1
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Става въпрос за това кой, кога и колко може да има претенции към дадена територия, а не кога Константинопол е бил християнски.
37
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Ерусалим винаги е бил християнски. Исус е от там и това е достатъчно. Второ не евреите , а Рим разпъват Исус , защото се плашат от силата му и хората, които събира. Как изкривявате историята постоянно не знам. Неуки ли сте или платени ?
36
17
 
3
 
! Отговори
Re, Rе 28 преди 6 години
Римляните не осъдили Христос.?Ти сериозно ли бе момче?! Великата Римска империя пада на колене пред еврейската си провинция?! Я пак?!Рим се тресе от страх пред евреите.*** ти сериозно ли?!
35
1
 
11
 
! Отговори
Люк преди 6 години
*** нямат място в Европа. Да си ходят откъдето са дошли. Стига сме им осигурявали работа живот, и пари.
34
4
 
22
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Йерусалим никога не е бил християнски. Евреите не са ХРИСТИЯНИ. Юдеите мразят Христос. Йерусалим е символ на християнството защото евреите разпъват там Христос. Римляните го осъждат като предлагат на Синердонът да го помилва, но те отказват и помилват на негово място престъпник.
33
4
 
17
 
! Отговори
Вейдър преди 6 години
Мутантите които се поздравяват със Шалом (Салам) нямат място в Еропа и при белите хора. Мястото на Пясъчните хора е на Татуин и да кротуват че видяха какво става като ядосат млад бял джедай на име Анакин.
32
5
 
17
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До Факт.Нещо не си наясно с фактите. Факт е, че ислямският свят застава днес зад палестинците. Факт е, че и останалия свят с малки краварски изключения застава зад тях. И не застават защото палестинците им харесват, или не им харесват, а защото това е логиката на справедливостта, защото това е решението на ООН и защото неспазването на тези принципи ще отвори вратите на ада пред човечеството.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, кви глупости пише някой по-долу, че Йордания изгонила палестинците?! Даже йорданската кралица Рания е палестинка бе, а палестинците наброяват почти половината от населението на Йордания!
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво учудващо има, след като брюкселските *** прегърнаха исляма.
29
3
 
20
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Ако питате Соломон (Сюлейман) Паси той ще ви каже, че столицата на Израел трябва да е в София. Изобщо всичките генетично увредени мутанти като гореспоменатия трябва да бъдат изолирани в пустинята Негев барабар с братчедите си арабите и да се оправят помежду си още няколко хилядолетия докато не си изчистят мутиралите гени или инцеста не ги довърши съвсем.
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В исторически план късата клечка се падна на палестинците. Защото на тяхно място можеше да е всеки един народ, ако в свещените книги на евреите пишеше, че "Обетованата земя" се намира на територията на този народ. Ще дойдат и ще се настанят, защото сами са си написали, че са "богоизбран народ" и всички други са нищо. Това е някаква лудост! Еврейското лоби движи света и както виждаме положението става все по зле и по-зле в световен мащаб.
27
15
 
5
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
ако тези палестинци имаха малко мозък, щяха да разберат, че за тях е много по-изгодно да бъдат част от една просперираща демократична държава, отколкото да тънат в нищетата на собствената си независимост...
26
16
 
7
 
! Отговори
Факт. преди 6 години
Факт, че Йордания изгони палестинците и не искаше да ги види, говори много. Факт, че Египет не ги иска, говори много. Съседите не ги искат. Не разбра този измислен етнос, че за да те уважават в арабския свят дори, трябва да създадеш институции, наченки на държава. Икономика. То не става със силата на атентати и терор. Не става със взривяване на църкви, криене зад деца. Става с мисъл, наука, образование, икономика. Не става с мързел и чакане на помощи. Нямате държава, искате столица.Труд и ум.
25
4
 
6
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До Анонимен 24Обвиняваш коментиращите в неадекватност, а ти до колко си адекватен? Вярно е, че преди 2000 години голямата част от евреите са напуснали Палестина, но сравнението ти с Османската империя, е върхът на неадекватността. Османска империя не е имало когато Константинопол е бил столица на християнството. Схващаш ли сакатия си пример!
24
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йерусалим е християнски, бил е и ще бъде. Мюсюлманите над 1000 години се опитват да наложат "религията" си с нож. Завземат после "имат право" да бранят... Мир искате ама на каква цена -замисли ли се някой. ЕС е умрял кон, само санкции на Русия може да налага..