Всички на нож за Ерусалим, Милош Земан – за признаването

Чешкият президент нарече ЕС "страхливци"
Обновена: 10 дек 2017 09:08 | 10 дек 2017 09:07,
113
Всички на нож за Ерусалим, Милош Земан – за признаването
Милош Земан Снимка: архив, Reuters

Чешкият президент Милош Земан обвини Европейския съюз в страхливост, коментирайки реакцията на Брюксел след признаването на Ерусалим като столица на Израел от американския президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Европейският съюз страхливо прави всичко, за да надделее пропалестинското терористично движение над произраелското движение, към което принадлежа", заявил Земан в реч вчера пред делегатите на конгрес на крайнодясната партия "Свобода и пряка демокрация", пише БТА.

Още по темата

"Като доказателство държа да напомня, че Европейският парламент неотдавна даде трибуна на една палестинска терористка, призната за виновна, която заяви, че борбата против палестинската автономия е идентична с тази срещу евреите в Аушвиц. Отдавна не бях чувал такава наглост", добавил Земан, имайки предвид, че Европейският парламент през септември разреши изказване на Лейла Халед, член на Палестинския национален съвет, станала известна като първата жена, участвала в отвличане на самолет (на американската авиокомпания ТУА - "Трансуърлд еърлайнс", през 1969 г.).

73-годишният държавен глава, който приключва през януари втория си петгодишен мандат, напомнил също, че самият той е предложил още през октомври 2013 г. да се прехвърли чешкото посолство от Тел Авив в Ерусалим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земан приключва ПЪРВИЯ СИ , а не втория 5 годишен мандат !!!!!!!!
22
2
 
18
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До ВескоНе всички моето момче са роби като теб, та да изтъкват като аргумент кой предпочитат да ги управлява.Достойните хора искат да се самоуправляват, затова е противопоставянето в Палестина.ООН е организация създадена от свободните хора за да решава проблемите по света без войни. Има редица резолюции на ООН защитаващи правата и свободата на евреи и палестинци. Принципът е - две държави, Ерусалим разделен на две, едната част столица на Израел, другата на Палестина.САЩ и Израел искат повеч
21
3
 
26
 
! Отговори
ПЪЛЕН ИЗРОД преди 6 години
В Чехия се разпространява изключителен СОДОМ и ГОМОР благодарение на този еврейски ***....Наглостта този евреин да заема място и да ръководи КРАЙНОДЯСНА партия която е в пълен разрес с еврейството и ционизма е повече от наглост.Това е живия пример че ционизма е пуснал лапи на всякъде,дори и зад маската на НАЦИОНАЛИЗМА с цел да държи изкъсо всяка проява на съпротива срещу злото.Представяте ли си Европа колко е пропаднала и в случая Чехия да избират подобен *** за президент.
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много от коментиращите изобщо не са наясно кои са евреите и КОГА са напуснали Свещените земи и Йерусалим. Евреите претендират за права върху земи, който са напуснали преди около 2000 години. Как бихте се чувствали, драги ми защитници, ако турците завземат София и я обявят за столица на Османската империя само за това, че преди 300 години тя е била тяхна, пък и международната общественост го признае за правилно
19
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
как може чиляк с такова мислене да бьде 2 пьти президент светьт е полудял
18
1
 
20
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До читателАко вярваш на всичко което четеш, по-добре не чети.Може да се спори до края на света по темата на историческите корени, но е безсмислено. Факт е, че в 20-те години на XX век в Палестина има едва 20 000 евреи, останалите са мюсюлмани и малко християни, нито едни от тях не се определят като юдеи. Факт е планът за заселване на юдеи в Палестина, въпреки който евреите пак са малцинство. Факт е резолюция на ООН за две държави и Ерусалим разделен на две, столица за евреи и палестинци.
17
17
 
12
 
! Отговори
Палестинци преди 6 години
Къде са помощите от САЩ, Русия и ЕС за палестинците, а?! Защо палестинците пускат ракети на мирно население в Израел? Защо палестинците ползват ток от Израел? Защо палестинците работеха в Израел?! Защо като турист в Ерусалим се разхождам свободно в еврейската и християнската част, а пред очите ми в арабската палестинци в гръб намушкаха с нож туристка? Защо два пъти като бях в Израел, станах свидетел на два атентата?! Защо се криете в църкви и джамии зад деца?! Не мога да обичам палестинци!!!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 - Такива навдигания има само по филмите...
15
2
 
12
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Анонимен 12Не мога да разбера теорията ви. Тъй като са много и се увеличават, да си седим мирно и изпълняваме всичко каквото решат. Отлагаме проблема, за да не се разсърдят!? Имам едно усещане, че не може да е много дълго тази идилия.
14
17
 
12
 
! Отговори
Веско преди 6 години
При избора да ме управляват араби или евреи, бих приел евреите. Явно недоволните от сегашния ред си искат Османската империя, НО вече няма да е същото.
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Европейският съюз страхливо прави всичко, за да надделее пропалестинското терористично движение"Нормално, брюкселските психопати са заели твърда проислямистка позиция.
12
5
 
24
 
! Отговори
Gii преди 6 години
Миналия ден по бнт1 са отишли в Йерусалим да правят интервюта с евреите питат ги дали палестинците са протестирали хвърлят ли камъни по израелци но никой не пита палестинците защо мразят евреи само защото са мюсюлмани..заради химическите оръжия които използваха евреите преди 10години в Газа там децата още се раждат инвалиди бомбардораха им училищата болниците хората не могат да се развият превърнаха ги в диваци не допускаха и помощи и после казват че са терористи никой не ги пита какво искат
11
20
 
15
 
! Отговори
Прав е!!!! преди 6 години
Каква държава са палестинците, че да им подаряват Ерусалим? Толкова християнска и еврейска кръв е пролята за Ерусалим, че палестинците могат само да сънуват този град. Какво общо имат палестинци с Ерусалим, къде 3000 г. история на евреите, кръстоносни походи на християните, къде един етнос без държава и история. Наглеци. Да обявяват 398 интифада, освен тероризъм и паразитстване на гърба други д-ви нищо не могат. Египет не ги иска, Йордания ги изгони. Толкова години помощи и нищо не направих
10
8
 
27
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Няма спасение от еврейте!
9
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво прави този евреин на ръководен пост в Чехия? И чехите ли ги зомбираха? Света се управлява от евреите и техните марионетки като Бай Дончо. Е как искате да сме добре когато вашите избранници играят по свирката на евреите? Евреите ще унищожат света затова са родени.
8
3
 
19
 
! Отговори
Евала Гоше преди 6 години
И в Чехия си имат грантове за изработване. Не са само нашите платени "експерти" с налудничави разсъждения.
7
9
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
В условията на ислямски тероризъм този чешки тикве'ник прави голяма глупост че не си трае..
6
8
 
24
 
! Отговори
Историк преди 6 години
До читател (1):Палестинци са обитателите на Палестина на които Запада, най-вече Обединеното Кралство, натрапва евреи от цял свят като им подарява чуждата земя.
5
2
 
27
 
! Отговори
Другата гледна точка преди 6 години
МОЛЯ!Не си пренасяйте БЛИЗКОИЗТОЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ, СПОРОВЕ и ДРЯЗГИ в Европа!!!
4
5
 
4
 
! Отговори
Калина до 1 преди 6 години
ЧИТАТЕЛЮ, дали би си направил труда да прочетеш за Алия Бет?