Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия

Трябвало обаче да се провери наистина ли са руски граждани
15 фев 2018 18:30,
187
Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия
Снимка: архив Reuters

Петима руски граждани може да са били убити в Сирия при стълкновения с коалиционните сили, водени от САЩ, но те не са били руски военнослужещи. Това заяви говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

"По предварителни данни в резултат на въоръжено стълкновение, причините за което в момента се изясняват, говорим може би за гибелта на петима души", заяви Захарова на брифинг, съобщи БТА.

"Изхождаме от презумпцията, че става дума за руски граждани. Но, разбира се, всичко това трябва да се провери - гражданството им, били ли са наистина граждани на Русия или са били граждани на други страни", каза тя.

По думите й не става дума за руски военнослужещи. Захарова говореше за жертвите от боевете на 7 февруари в района на сирийския град Дейр ал Заир (главен град на едноименната провинция).

Сътрудници на руски частни военни компании, воюващи на страната на правителствените сили в Сирия, заявиха, че в редиците на наемниците е имало голям брой жертви след стълкновение на 7 февруари в провинция Дейр ал Заир между коалиционните сили под предводителството на САЩ и проправителствените сили.

Захарова окачестви като "дезинформация" медийните съобщения за десетки и дори стотици загинали руски граждани при боевете. Тя добави, че американските действия в Сирия вероятно имат за цел да подкопаят нейната териториална цялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111 няма да навреди да раскаже как разнасяше куфарите на бащата на ксения
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдее и Путин мина в обяснителен режим, като нашия смехотворен президент и жена му.
106
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петима руснаци може би са убити в Сирия.Може би Русия не е никаква сила вече.
105
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са руски граждани, защото в нито един от труповете не са намерени руски лични документи и изобщо никакви документи. Това че тук там по джобовете има рубли не значи нищо, защото рублата е най-стабилната и най-търсената валута по целия свят всеки иска да има в джоба си поне 5 рубли ей така за кадем.
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия след като дори преднас капитулира на времето привсе численото и превъсходство и помоща от целия свят къде ее тръгнала да се мери с сащ дето я води 40 години в технологий и двойно в численост да не говорим за цялото нато ще има да смърди на пърлени ватенки
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвало обаче да се провери наистина ли са руски гражданиХа, *** то не били руски граждани. Това били украински граждани въоръжени с българско оръжие. Тука е ключа от бараката, ей затова е станало клането, защото украинците не могат да воюват, а българското оръжие е скапано и калпаво. Ако бяха руски граждани с руско оръжие тогава щеше да има хиляди американски жертви, а във Вашингтон щяха да спуснат черни знамена в знак на дълбок траур и да обявят безусловна капитулация пред Путин и Русия.
102
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Битката между модерна армия и армия на ниво 2СВ завърши с резултат 600:0 в полза на модерната армия. Стана нещо което не е ставало от векове. През 15 век нещо подобно се е случило между испанските конкистадори въоръжени с пушки, брони и коне и индианците въоръжени с дървени копия и с препаска на слабините. И тогава 5 конника са разбивали няколко хиляди индианци. Русия си получи това което заслужаваше. То бяха фукни, то бяха надувки, то бяха закани и какви ли не заклинания. Русия умря страхливо.
101
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ русия 0 на 100 това е положението жендри мендри ама накъсаха шошоните на чудо колхозните богатири
100
6
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
АБЕ НА ТАЗИ РУСКА МЕЧКА МАЙ Й СЕ ПАРАЛИЗИРАХА КРАЙНИЦИТЕ ?!НИТО ХОРО МОЖЕ ДА ИГРАЕ ,НИТО КЮЧЕК ,НИТО КАЗАЧОК !НА ВОЙНА Е КАТО НА ВОЙНА , А НЕ КАТО ВОЕНЕН ПАРАД НА КРАСНЬI ПЛОШАДЬ
99
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До АнонименСамо лъжи...
98
3
 
8
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Миналия петък американците прожектираха на живо филма Апокалипсис сега на руските Ихтамнет вагнеровци
97
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като джендари и гейове претрепаха 100 и нагоре от най опитните в руската армия без загуби смятай колко е зле медвежия колхоз в истенска битка
96
4
 
7
 
! Отговори
Руский Щраус преди 6 години
Няма такава новина. .Дайте да си заровим главите в пясъка.
95
6
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТОЗИ СЛУЧАЙ В СИРИЯ НЕ МЕ ИЗКЕФИ ТОЛКОВА КОЛКОТО КОГАТО АМЕРИКАНЦИТЕ ПОТОПИХА РУСКАТА АТОМНА ПОДВОДНИЦА ! ТОВА БЕШЕ ВЪРХЪТ НА СЛАДОЛЕДА ! ПОТОПЕНА БЕШЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА АТОМНА ПОДВОДНИЦА В СВЕТА -САМАЯ БОЛЬШАЯ АТОМНАЯ ЛОДКА В МИРЕ !
94
9
 
7
 
! Отговори
PD преди 6 години
Няма такава новина. Докато нашите журналисти преписват Ройтерс, който "цитира" официалния говорител на руското външно, тука ще се приказват празни приказки. Щото не може да преведем две изречения, от руски ли ?А къде са им имената ? Няма ги, защото 51г. казак, може да се окаже украински гражданин.Опс, а колко англичани, французи и др. умряха, на страната на ИД?Само истината ще Ви направи свободни, който не я търси си остава роб, а когато дойде време да плаша господаря му, и той ще го отнесе.
93
6
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
НЕ Е ДОБРЕ С АКЪЛА ВСЕКИ ,КОЙТО ВЯРВА ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПУТИН !ТОЛКОВА УБИТИ РУСКИ ВОЕННИ ,ТОЛКОВА РАЗПЛАКАНИ МАЙКИ ,БАЩИ СЪПРУГИ И ДЕЦА ! НО ПУТИН ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ С ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ !МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФЕНОМЕН - РУСНАЦИТЕ МРАЗЯТ ПУТИН ,БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ ПЪК ГО ОБИЧАТ ! ТУРЦИТЕ В ТУРЦИЯ МРАЗЯТ ЕРДОГАН ,БЪЛГАРСКИТЕ ТЮРКОФИЛИ ПЪК ГО ОБИЧАТ
92
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори анна нюз на асад показа два камиона сириско руска леш *** още доказателснва искат смях
91
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мислетеГосподин мислител, снимки и видео има за почти всичко каквото се е случило. Всеки американски самолет, всеки хеликоптер, всяка ракета и всяка бронирана машина имат видеорегистратор предаващ в реално време данните в Пентагона. Така че бъди спокоен всичко което трябва да го видиш за руския резил ще бъде качено в Ютуб когато му дойде времето. Досега никой от Пентагона не е казал официално че са избивали руснаци. Самите потърпевши руснаци се раприказваха първи.
90
5
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ОТ ВИДЯНОТО В УКРАЙНА И СИРИЯ СТАВА ЯСНО ,ЧЕ РУСКАТА МЕЧКА Е СИЛНА САМО НА ВОЕННИ ПАРАДИ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД И НА ВОЕННИ УЧЕНИЯ КОГАТО ВДИГА ПО 100 000 ДУШИ ВОЙСКА ЗА ДА ДЕМОНСТИРА МУСКУЛИ КОИТО ВСЪЩНОСТ ГИ НЯМА !
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако признават 5 сигурно са поне 200 мамашистанците са си извесни с това там дори обитите от преди 70,80 години от всв още са под шифар секретно путин одължи срака до 2049