Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ

Пентагонът не потвърждава да е замесен в атаката над Тайфур
9 апр 2018 08:00,
302
Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ
Снимка: БTA

Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната. Агенция САНА подозира, че става дума за атака от страна на САЩ, съобщи БТА.

Американски официални лица отрекоха съобщенията за ракетен удар на САЩ по сирийско правителствено военно летище, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пентагонът знае за тези съобщения, но не потвърждава своя причастност към атаката, заяви говорителят на Пентагона Кристофър Шерууд пред кореспондент на ТАСС. Малко след това и представител на пресслужбата на Белия дом казал същото пред ТАСС.

Американското опровержение идва след съобщение на сирийската държавна телевизия, че рано тази сутрин са били чути мощни експлозии на голямото военно летище Т-4 край сирийския град Хомс.

Агенция САНА веднага изказа подозрение, че се касае за ракетен удар, нанесен от САЩ. Вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Дамаск, че "ще плати висока цена" за атаката с отровен газ срещу държания от бунтовниците град Дума недалеч от сирийската столица.

САНА съобщи още, че сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския военен персонал на летището. Агенцията твърди за "няколко убити и ранени".

Ливанския телевизионен канал "Ал Маядин", който принадлежи на шиитската групировка "Хизбула" съобщи, че насочвайки се към Сирия, ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
17
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До Виновни са НЛОЗащо САЩ не поемат отговорност за бомбардировката ли?Ами защото поводът е фалшив и след превземането на Дума истината ще излезе наяве.Обаче от друга страна просто трябваше да направят нещо за да спасят имиджа си на всесилни.
19
8
 
10
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
Мириканците имат ниаколко дена да исчезнат от Сирия преди Аскера да ги запукат с яки османлииски шамари
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп иска да даде повод на руснаците да му покажат новите си оръжия и по всичко личи, че може и да успее.
17
4
 
19
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"Русия може да достави до САЩ само 0.015% от ядрения си арсенал."Не бих разчитал на това!То ако беше така,САЩ щяха да нападнат Русия още през 2014г и да си решат проблемите завинаги.Да не мислиш че имат задръжки да го направят?Ама няма как да им се получи,те го знаят и търсят други възможности.Ядрената война не е просто изстрелване на едни ракети и после чакаш да видиш колко ще стигнат целта!То е комплекс от мерки,абсолютно драстични в всяко отношение!И не е само "Мъртвешка ръка"
16
8
 
23
 
! Отговори
Виновни са НЛО преди 6 години
Западната коалиция нещо се смущава да поеме отговорност за нападението над сирийското летище и за подкрепата си към терористите, която вече дори не се прикрива. Какво ли ги смущава?
15
3
 
7
 
! Отговори
летище или квартал? преди 6 години
според снимката, в сирийските летища яко строят жилищни згради....редакторите на днеска.бг се подиграват с армията която е стрелала ракети не по летища а по жилищни квартали
14
7
 
13
 
! Отговори
Хм преди 6 години
След толкова много приказки Тръмп беше длъжен да направи нещо,иначе авторитетът му отива по дяволите.От друга страна,увлече ли се-става лошо.И ето ти средно решение,без излишни рискове.За руснаците също е добре-имат възможност да изпробват в реална обстановка отразяване на атаки с крилати ракети по различни начини,което им е важно с оглед на собствената сигурност.Да му мислят сирийците.
13
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да не мислиш, че щатите са обединени?! :) Всеки щат се конкурира с другите и различията помежду им са големи. Американските войници и офицери се бият само срещу пари, спрат ли се заплащанията им - Тръмп ще се озове без армия. Затова налива обезценени и напечатани долари без покритие. Армията им не е от патриоти, а сбирщина от алчни хора, също като водачите си, разчитат на техниката да ги пази само.
12
8
 
27
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Тези който са нападна ли базата са помошници на терористите.
11
10
 
26
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Подла атака срещу силите който се бият срещо терористите,тази атака е в подкрепа на ИД.
10
7
 
22
 
! Отговори
до16 преди 6 години
те и в Крим спокойно си спяха и изведнъж, зелени човечета за добро утро, вежливи при това.
9
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англо - американската проказа е навсякъде и ползва всякакви долни средства... Няма място по сввта, където не са посели конфликти, зарази, смърт, войни, разруха и страдания...
8
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е Америка да бъде закрита. При масиран ядрен удар след две-три поколения Русия ще се съвземе - огромна е, а Америка просто ще я няма, за да може цивилизацията на Земята да се развива.
7
5
 
39
 
! Отговори
Я преди 6 години
Господи,накажи беззродниците и нечовеконенавиждащите *** и наричащи себе си демократи!
6
12
 
34
 
! Отговори
жеков жеков преди 6 години
по скоро някой валяк теб ще смаже, отколкото русия да бъде смазана....чети история мисли и тогава пиши
5
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че Путин има здрави нерви...
4
16
 
60
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Човекът в мен крещи, че тази чудовищност трябва да спре.Не искам да умирам от радиация и глупост на политици.Живее ми се.Как можаха на най-светлият християнски празник да продължават с безумията?Крайно време е БГ да излезе от НАТО, никой не ни е питал дали искаме чужди войски.А утрото днес беше прекрасно, мастилено синьо небе, чист въздух, песен на птици и разцъфнали дървета.Всичко добро и зелено ще загине, заради болните амбиции на САЩ, Британия, НАТО.Не на войната,оръжията!Живее ми се
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан, значи може да идват от Израел.
2
14
 
42
 
! Отговори
OO преди 6 години
Американците съвсем скоро ще бъдат добре начесани !
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано е още. Тръмп Русия перчем ще отговори чак в сряда.