Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ

Пентагонът не потвърждава да е замесен в атаката над Тайфур
9 апр 2018 08:00,
302
Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ
Снимка: БTA

Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната. Агенция САНА подозира, че става дума за атака от страна на САЩ, съобщи БТА.

Американски официални лица отрекоха съобщенията за ракетен удар на САЩ по сирийско правителствено военно летище, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пентагонът знае за тези съобщения, но не потвърждава своя причастност към атаката, заяви говорителят на Пентагона Кристофър Шерууд пред кореспондент на ТАСС. Малко след това и представител на пресслужбата на Белия дом казал същото пред ТАСС.

Американското опровержение идва след съобщение на сирийската държавна телевизия, че рано тази сутрин са били чути мощни експлозии на голямото военно летище Т-4 край сирийския град Хомс.

Агенция САНА веднага изказа подозрение, че се касае за ракетен удар, нанесен от САЩ. Вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Дамаск, че "ще плати висока цена" за атаката с отровен газ срещу държания от бунтовниците град Дума недалеч от сирийската столица.

САНА съобщи още, че сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския военен персонал на летището. Агенцията твърди за "няколко убити и ранени".

Ливанския телевизионен канал "Ал Маядин", който принадлежи на шиитската групировка "Хизбула" съобщи, че насочвайки се към Сирия, ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние като гледаме очаянието е в Режима. Събора цяла държава обаче, не се отказва. В нормална държава, щеше да е подал оставка. Айде нагледали сме се вече на фашитскии режими и мисленето им. Една книга са чели.
39
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 6 години
До АнонименЛеко си се объркал-Израел са Господарите,а САЩ-слугите.Не че има значение де.
38
3
 
18
 
! Отговори
Ами сега преди 6 години
"Химическото оръжие на Асад" се оказа хлор от Германия предоставен на терористите от Ан-Нусра,показа Сирииската телевизия.
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Башар им се смее Ким се гаври с янки гудбай Америка хахаха нещо тромпета спря да се репче на корейците а беше ербап хаха
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ще отговори скоро. Просто анимациите не са готови още. Имайте търпение.
35
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименНай-очевидният факт-Русия оцелява вече 4 години въпреки войната срещу нея!И няма признаци за падане.То не че ще цъфне и ще върже,ама има един друг ефект-печели време на Китай!Китай през тези години излезе на първо място по промишлено производство,БВП достигна 60% от тоя на САЩ(второ място),а валутата му стана трета по употреба,освен това е трета военна сила.Представете си какво ще е след още 4 години!На практика Русия работи за Китай и го пази,дори без да иска това!
34
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера гледах клип, как в Сирия пристигат зелени човечета. Също както в Крим, без да носят официални униформи . Може да видите клипа в сайта на CNN. Явно вече няма кой да се бие за Асад и пристигат наемници от кочинякаа да пазят петролните полета .
33
1
 
7
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Вчера се хванах на бас, че томахавките ще ударят тази вечер. Изгубих 50 евро, мамка му.:)
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало ли е Вагнерови ихтамнети?
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големо излагане за янки Башар колко вече години го махат, че щабравих ?
30
7
 
11
 
! Отговори
Нонсенс преди 6 години
Странно е държавата терорист и агресор САЩ,който избиха милиони и разориха и разграбиха десетки страни да горорят за човешки права и та критикуват другите.
29
9
 
10
 
! Отговори
Лента.ру преди 6 години
Рано тази сутрин по поръчение на Путин,Руския военнен министър е разговарял спешно с шефа на Пентагона,заявено е че Русия няма да търпи агресия срещу свой съюзник и ще отговори подобаващо на нови провокации.
28
2
 
4
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименВъпросните "Кинжал"-и имат съвсем различно предназначение-базите на ПРО в Румъния и Полша.Евентуално други подобни.И ще са заредени с ядрен материал,щото не са много точни.Тоест,не стават за Сирия,където войната е друга.А ракетите с ядрен двигател са само пушилка.Иначе в Сирия има МИГ-31(носителя на Кинжал),но дали е от съответната модификация е съмнително.
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ показаха ирония. Хубаво ли е да ви нападат и да викат НЕ сме ние :))) Режима нали това вика вече 7 години , като напада народа си. Подиграха ви се яко момчета.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Путин има невидими ракети !
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракетите са дошли от Израел. Тази държава ще изчезне скоро..
24
9
 
17
 
! Отговори
Бандити преди 6 години
Страхлив ход,нападаш военна база на суверена държава която води жестока война с терористите и даже не си признаваш.
23
2
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
До АнонименКои ша е тоз аслан ва зайко?
22
6
 
11
 
! Отговори
Сащ терористи преди 6 години
Хубаво е че повечето ракети са били свалени и това е намалило жертвите на този терористичен акт на подкрепяшите тероризма сили.
21
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай. Следващите ракети в Дамаск директноо по Сатрапа. Явно ц400 само гълъбии сваля :))