Сделката за руските S-400 за Турция е подписана

Анкара ще произвежда заедно с Москва системите C-500
19 май 2019 08:16,
264
Сделката за руските S-400 за Турция е подписана
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана S-400 е вече сключена и че Анкара ще произвежда заедно с Москва системите S-500, предаде Ройтерс.

Още по темата

САЩ са заявили, че планираното от Турция купуване на руските системи за ПВО е много голям проблем, пише БТА.

Според Вашингтон това подлага на риск турското партньорство в изграждането на изтребителя от пето поколение F-35, защото руските ракети компрометират самолета на корпорацията "Локхийд Мартин", припомни агенцията.

Но Ердоган, отговаряйки на въпроси на студенти в Истанбул, каза, че Турция е направила технически анализ и е установила че такъв проблем не съществува. "Те [американците] пратиха топката към центъра на полето, като проявяват известна неохота. Но рано или късно ние ще получим самолетите F-36. Няма вариант да не ни бъдат доставени", заяви турският държавен глава.

ТАСС цитира вестник "Хабертюрк" , според който Турция е пратила в Русия сто инженери за съвместното производство на S-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитите за подялба на България от Турция и Русия, не са от вчера!Това е и смисъла на Руско-турската война!Така е разделена наистина!
148
20
 
20
 
! Отговори
Ниманд преди 4 години
Ехх едно време и ние имахме ракети и турците трепереха от нас защото знаеха какво могат да пренесат тези ракетки :))
147
3
 
6
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 4 години
Относно силата на руската армия worldrubric/amp/
146
18
 
15
 
! Отговори
За левскарите... преди 4 години
Счупете всички табели на бул. Граф Игнатиев, защото този човек е престъпник--по негова заповед е гласувана смъртна присъда за ЛЕВСКИ!
145
7
 
26
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Най-мощната европейска икономика и двигател на ЕС - Германия, каза на САЩ ***И то поне два пъти - за Северен 2 и за F-35.Втората сила в НАТО сега им казва същото.
144
7
 
27
 
! Отговори
Mda преди 4 години
Важното е, че вече никой не се съобразява истински със САЩ. От Русия, през Турция, Китай та до Северна Корея и Германия. Върхът беше когато преди дни видимо ядосан британски генерал заяви, че тиражираната заплаха за американците от Иран всъщност не е истина. Дори най-верният съюзник на САЩ пинякога не издържа на тъпотиите им.
143
15
 
14
 
! Отговори
Факт неоспорим преди 4 години
Иванчо Хаджипенчович е агент на граф Игнатиев и по негова заповед, гласува смъртна присъда за ЛЕВСКИ!ЗА НАГРАДА Е НАЗНАЧЕН ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА СОФИЯ СЛЕД ВОЙНАТА!
142
13
 
17
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
Мястото на акостирането на четата на Х. Димитър е съобщено на Турция от Руския консул в Румъния!Затова избиват цялата чета така бързо!
141
16
 
19
 
! Отговори
винаги е било така преди 4 години
Русия винаги е била с Турция. Просто пропагандата в БГ беше много силна и заглушаваше истината. През Кримските войни руснаците обезлюдяваха българските села. Когато Левски се опитваше да събере пари за 5000 пушки руснаците настояваха за обесването му. През 1918 обаче ленин дари 120 000 Манлихер и 5 милиона златни рубли на Кемал Ататюрк.Има ли разлика между думи и дела? - Голяма!
140
7
 
11
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Пука ми за това, колко сме останали.Важното е Аз и семейството ми да сме добре!Жалбите на ***.... на ***-20.
139
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ехх къде е сега Буш :( Събраха се една банда меки китки в целия свят ... стана анархия.
138
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само че,Турция ще плати повече,отколкото струват руските установки.
137
5
 
11
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Интересно ми е при следващото преброяване колко българи ще сме останали. Като гледам как вървят нещата за нас вече няма да има значение на коя страната ще сме по простата причина, че няма да нима. Самозатрихме се и все в чуждото канче гледаме.
136
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доналд как ли ще ги накаже този път?.Както обикновено. Ще чурулика в чуруликалника, т.е.никак.
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 139Ами Ти в Сирия НЕМОЖЕШ :) Значи не е всеки.
134
17
 
10
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 4 години
*** руски, хайде по спрете се бре. Дори За да пишете тук, ползвате западни технологии, но Русия, та Русия. А сега да ми възхваляват и Турция,.... Пълни родоотстъпници и профани. Българите сме имали държави, когато Русия не е била дори в зародиш...
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинското показно бе срещу томахавките. А демонстрацията бе насочена срещу Китай. По досетливите си спомнят, кой бе на гости на Тръмп.Останалото са пози, за съхраняване на самоуважение.А небето над Сирия, ще става все по затворено, дори и за Ф35.Иначе е много яко, да имаш най доброто оръжие, ама някак си отдолу, другите да постигат целите си. На това му се вика стратегия, останалото е: кучетата си лаят, кервана си върви. Дай пак темата кой батко е по як.
132
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доналд как ли ще ги накаже този път?
131
6
 
22
 
! Отговори
В Сирия всеки може преди 4 години
До Анонимен 138: В Сирия с всеки самолет можеше да се влезе. Нека американците влязат с Ф35 в Русия и тогава ще се види колко струва. Но няма да го направят, не са самоубийци.А Турците не си дават парите на вятъра. За да купуват С400 значи наистина си струват парите.
130
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 131Да да знаем..тв и ф16 не бяха доказани и 30 год ви ритат режимите по света. После и ф 22 щяхме да видим и те ви ритат ***, където искат. Сега и ф35 "неставал" утев ще ревете за горкияя браданн ...едно и също. Говорите ей така да се намирате на приизка.Влезе ли Израел в Сирия с Ф35 ? Влезе ! Бягай да си бършиш сополите другаде .