Ударите срещу Газа продължиха през нощта, "Хамас" екзекутира заложници

Нетаняху: Жестокостите на “Хамас“ нса като на “Ислямска държава“
297
Ударите срещу Газа продължиха през нощта, "Хамас" екзекутира заложници
Снимка: БГНЕС

Тази нощ продължиха ударите срещу Ивицата Газа. В ранните часове на деня над територията се издигна пушек. Почти никъде няма ток заради повреди по инфраструктурата. Районът е под пълна блокада и са спрени всички доставки на храна, вода и горива. Не е ясно дали може да бъде постигнат мир.

Високопоставен представител на „Хамас” заяви, че групировката е готова да води преговори за прекратяване на огъня, тъй като са "изпълнили целите си". По-късно обаче бойците заплашиха, че ще започнат да екзекутират заложници, ако ответният огън не бъде прекратен.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че жестокостите, извършени от "Хамас" по време на нападението срещу Израел, наподобяват тези, извършени от джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД), предаде БТА като се позова на Ройтерс.

По телевизията Нетаняху разказа как някои израелци са били убити по време на нахлуването на "Хамас", като заяви, че екзекутирани са били и вързани деца.  Според него това е било равносилно на бруталните убийства, извършени от "Ислямска държава".

Още по темата

"Зверствата, извършени от “Хамас“, не са виждани след зверствата на ИД. Вързани деца, екзекутирани заедно със семействата си. Млади мъже и жени, простреляни в гърба, екзекутирани. Други ужаси, които няма да описвам тук", каза Нетаняху.

"Винаги сме знаели какво  е “Хамас“. Сега целият свят знае. “Хамас“ е ИД. И ние ще я победим точно както както просветеният свят победи ИД. Този подъл враг искаше война и ще получи война", каза той.

Подобна оценка направи и високопоставен представител на отбраната на САЩ, предаде Ройтерс. Нападението на палестинската ислямистката групировка "Хамас" срещу Израел, при което загинаха стотици хора, беше "варварство на нивото на това на  ИД", заяви той. Представителят на САЩ добавил, че Вашингтон увеличава  подкрепата си за Израел, включително въздушна отбрана и боеприпаси.

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка групировка "Хамас" предприе атака срещу Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и извършиха масиран ракетен удар. Повече от 800 души бяха убити при атаки на "Хамас" в Израел. Ранени са над 2600. Около 150 души са били отвлечени от "Хамас“, съобщи пресслужбата на израелското правителство.

Сред убитите има и чужди граждани.

Израел официално обяви състояние на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 г. и отговори с въздушни удари срещу палестинския анклав, където загинаха 558 души и бяха ранени над 2800, по информация на здравното министерство там.

"Хамас" е в списъка с терористични организации на Израел, Европейския съюз, САЩ, Великобритания, Австралия, Канада и Организацията на американските държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още по темата: ХамасГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
1
 
! Отговори
Референдум преди 8 месеца
Защо няма право на референдум палестинския народ?
248
0
 
1
 
! Отговори
ахил преди 8 месеца
Грешка-не 440-окло 40 деца
247
3
 
0
 
! Отговори
ахил преди 8 месеца
Ако си спомняте,преди години,две млади наши момчета работещи на камиони,бяха обезглавени в Иран!Същите те сега,заедно с Русия,са им учители!И ако наистина е така,и имат пръст в обезглавяването на малки деца и бебета-повече от 440-завързани и мъчени преди това-за каква обич се пенявите и обяснявате на тях?????
246
1
 
5
 
! Отговори
Ами преди 8 месеца
до 264 - за сега питай. зза отношението на "управление" към българите спрямо украинците. българина го нямат за човек.
245
0
 
4
 
! Отговори
Анкета преди 8 месеца
Имало ли е Апартейд в България през Турско робство.
244
2
 
9
 
! Отговори
БИБИкатоЕРДОГАНиWWII преди 8 месеца
МОСАД не знаело за нападението на палестинците? Братското ЦРУ също? Само дето след десетки години се разбра, че за нападението на японците над Пърл Харбър през WWll с стотици жертви и унищожени военни кораби и самолети американците са знаели, но са мълчали, за да не се разбере, че декодират японските комуникации! За Биби заплашен от протести и съд това нападение дойде, като опита за преврат над Ердоган- с последвало искане за единение на нацията и за разчистване на сметките с политическия враг!
243
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Убийствата на цивилни са си убийства на цивилни, без значение Хамас ли ги извършват, Израел, НАТО, всички главорези са еднакво виновни пред човечеството. Не са създали израелските деца, нито пък чужденците намиращи се в Израел този концентрационен лагер за палестинци в Газа. Но нека си припомним друго: кой героизираше Хамас по време на войната в Сирия? Кой ги наричаше свързаните с тях ислямисти "легитимни бунтовници", кой ругаеше руснаците, че са ги избивали. А Косово? Кой я създаде?
242
0
 
13
 
! Отговори
до история преди 8 месеца
Абе не е точно така.Територията е много по голяма от факултета.Факт е че там живеят полуцивилизовано.Но също така е факт и че Израел непрекъснато тероризираше палестинците къде с основание къде не..Като цяло-този анклав няма и потенциал нито за производство нито за работа и само войни им дай.Изобщо Израел тази земя я откупи с злато и войни и никога не е имало мир.И въпроса е малко спорен.Има си предистория
241
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доста добра тактика..оставяш един изход за жени деца и мирни палестински араби, а терористите които останат - сеч. Няма мърдане, няма извинения за невинни вътре.
240
8
 
20
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 8 месеца
Много хора не знаят какво означава Ивицата Газа . Вижте картата - територията е голяма колкото Факултета в София , разликата е че има 2 200 000 роми .Катун .
239
13
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Дори и едно малко дете може да прозре, че религиозните юдейски ултраси употребиха "Хамас" за да подкопаят мирната политика на Израел и да осъществят със сила целта на всичките си ционистки планове - превземането на хълма Сион, в Йерусалим, и осъществяване строежа на Третия юдейски храм. Сегашните събития там са режисирани от крайните юдео-ционисти. Израел трябва да изглежда жертвата - за да получи международното съгласие да избие палестинците, защитавайки се. Дяволски хитро нагласена работа...
238
29
 
32
 
! Отговори
ККхн преди 8 месеца
Израел е терориста,не Хамас!
237
6
 
3
 
! Отговори
Горноница преди 8 месеца
Израел дава,но за това получава пари от ООН,от други страни донори към палестинците ,а те произвеждат и "продават" ,а не жават безвъзмездно! А между Египет и Газа има пропускателен пункт които в последните години-от 2017 насам също снабдява паестинците с храна.медикаменти и т.н. . Изоставаш от нещата..прочети и след това пиши.
236
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Горноница. А ти задаваш ли си въпроса защо тия в Газа получават всичко от Израел а не си го произвеждат. Ще ти кажа - защото са п.р.зити, искат само да се плодят и някой да ги храни. Още един въпрос защо другите арабски страни не щат така наречените палестинци?. По същата причина. Защо Египет е изградил военна блоката на границата си с Газа? По същата причина. Ти искаш ли ги за съседи тия - хем да ги храниш хем да търпиш терористи?
235
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че жестокостите, извършени от "Хамас" по време на нападението срещу Израел, наподобяват тези, извършени от джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД), предаде БТА като се позова на Ройтерс." ++++> ОК но всички отдавна знаят, че Ислямска държава (ИД, ИДИЛ) е групировка създадена от Мосад с любезното съдействие на ЦРУ. Значи пак излиза, че евреите сами си го направиха и този път отново.
234
18
 
8
 
! Отговори
Горноница преди 8 месеца
Във сектор Газа живееят 2.3 милиона араби-палестинци и почти всичко получаваТ от Израел ,които ПЪК получават парите...отт ООН, Вода , електтроенергия и храна СЕ ПОЛУЧАВА ОТ Израел и таз блокада означава ГЕНОЦИД на палестинкият народ!зам министър на отбраната Галант каза ,че Израел води война с "човекообразни",а не с хора.Много видео за 2-3 дни ,че имаш чуството че тази война траее 2 години и има и от Сирия кадри,типа в Израел.Имат ли право военнитте да наричат животОтни палестинците?
233
10
 
20
 
! Отговори
До Куку преди 8 месеца
Ислямска държава я създадоха щатите...
232
21
 
22
 
! Отговори
Куку преди 8 месеца
Истината е,че между ислямизма и путинизма няма никаква разлика и при двете доктрини,човешкия живот не струва и пукната копейка!
231
2
 
29
 
! Отговори
Куку преди 8 месеца
Зоро,голяма част от клетите хора се преместиха в Европа на широко и започнаха кланета на деца във Франция,Белгия,Германия даже до България стигнаха.Клети ислямисти
230
13
 
8
 
! Отговори
Zoro преди 8 месеца
различават в крайността на вижданията си от Хама или ИД, продължават да практикуват политика на насилствено отнемане на земи на палестинци в Западния бряг. Това е колониализъм, апартейд и фашизъм в едно! И медиите ни облъчват сега със клипове от страданието на евреите.....защо не покажат клипове как върху Газа се извършва килимно бомбене и че улиците на града са застеляни с обгорени, разпарчетосани тела на убити и умиращи хора, вкл много деца.....