САЩ с нов удар срещу Йемен, унищожиха ракета на хутите

Противокорабна ракета по-рано повреди петролен танкер в Аденския залив
27 яну 2024 08:21, Елка Василева
64
САЩ с нов удар срещу Йемен, унищожиха ракета на хутите
Снимка: архив, БГНЕС

Американските военни съобщиха, че са унищожили противокорабна ракета на хутите в Йемен, насочена към Червено море и готова за изстрелване, предаде Ройтерс.

Ракетата "представляваше непосредствена заплаха за търговските плавателни съдове и корабите на военноморските сили на САЩ в региона", заяви Централното командване на САЩ (СЕНТКОМ) в социалната мрежа "Екс".

Ударът е нанесен в 03:45 ч. местно време (00:45 ч. по Гринуич).

Противокорабна ракета повреди петролен танкер в Аденския залив по-рано вчера, но няма данни за пострадали, а военен кораб на САЩ оказва помощ на пострадалия съд, съобщиха американските военни, цитирани от Ройтерс.

Плаващият под флага на Маршаловите острови кораб "Марлин Луанда" е изпратил сигнал за помощ и е докладвал за щети, написа в социалната мрежа "Екс" Централното командване на САЩ (СЕНТКОМ). Американският ескадрен миноносец "Карни" и други кораби от международната коалиция оказват помощ на петролния танкер, допълни СЕНТКОМ.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам какво са унищожили но сащ са пред гражданска война. Щата Тексас не изпълнява заповедите на Байдън и прати националната гвардия на този щат да пази южната граница. Само да вметна Тексас е най богатия щат и иска да се отдели още от 70 год. и нещо друго през декември са влезли 300К нелегални емигранти. Айдахо също праща подкрепления на Тексас в битката с емигрантите и въпреки забраната на Байдън. Общо 25 губернатори подкрепиха Тексас и заявиха, че Байдън е опасен за националната сигурност.
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече 25 щата подкрепят Тексас.
10
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В контекста на този конфликт в Тексас се активизира Тексаското националистическо движение, чиято цел е постигането на пълна политическа, културна и икономическа независимост на Тексас от Съединените щати.Това движение се стреми към отделяне на държавата, което увеличава заплахата от гражданска война в страната.
9
17
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Даже времето се измерва по Гринуич, а бре защо не пише по Москва...
8
4
 
13
 
! Отговори
Поет преди 3 месеца
Един хут се наял с нахут. Взел буре с барут и гръмнал кораб натоварен с бут от мамут.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали сте гледали стар трек, как имаше едно съшество, с колективна памет и живот- боргите.Та то нападаше системи и светове, дорде ги зсимилираше в себе си.Това е исляма, днешна Европа е така заразена и е мутирала в ислямски вид. Просто нямаме нашия Жан Люк Пикар
6
17
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Диваците получиха поредната доза от лекарството "Томахоук".Скоро ще се излекуват от желанието си да атакуват кораби.Лекарството е силничко,но ефикасно.
5
6
 
14
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 месеца
Утре ни пишете ако унищожат кенеf тип клекало.Всичко искаме да знаеме
4
6
 
28
 
! Отговори
Робски страх преди 3 месеца
Защо ли у нас нищо не се побликува за събитията в Тексас?!
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре, че са американските кръстоносци, за да спират исляма.Иначе следва робство.Колкото до Байдън, той е ислямистки поитател като всеки *** от ДП.Има и *** в Америка, не е само добро, но ако има някъде добро то е само там.Европа е заразема от исляма и мутира.Бг незнам кое вече я държи, и тя е изкупена.
2
9
 
22
 
! Отговори
Ура преди 3 месеца
Независим Тексас
1
13
 
24
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
В САЩ започва гражданска война,губернатора е казал на Байдън да се разкара и е затворил границата и други щати са се разбунтували. Но у нас се крие истината.