Блестящи хулигани

Малко биография на Glam rock бандата Motley Crue, която ще гостува у нас на 1 юли
1 юли 2009 15:10,
4
Блестящи хулигани
Снимка: Калиакра рок фест

От: artdnes.blog.bg

 

Глем рок бандата Motley Crue е създадена през 1981г. в Los Angeles от емблематичния Nikki Sixx и не по-малко известния Tommy Lee.

 

След многократни раздели и събирания, напускания и отсъствия на различните членове и последвали завръщания в състава на бандата, четиримата оригинални - Vince Neil /вокали/, Mick Mars /китара/, Nikki Sixx /бас/ и Tommy Lee /ударни/ успяха да създадат своя девети студиен албум.

 

Saints of Los Angeles е записан през 2008 г. и е първи за бандата за последните осем години.

 

Следва Северноамериканското турне Crüe Fest tour през лятото на миналата година, а успехът му и най-вече срещата с публиката, тласка групата към Crüe Fest 2, който ще се стартира в края на м.юли.

 

В момента Mötley Crüe са на турне в чест на двайстата годишнина от излизането на албума Dr. Feelgood.

 

Той е издаден през 1989г и е единственият в историята на Mötley Crüe, достигнал върховете в музиканите класации и по-специално Billboard charts, с над 6 милиона продадени копия.

 

MOTLEY CRUE е не само най-вдъхновяващата банда за поколения рокери, но и за много от рок изпълнителите.

 

Още с първият си албум Too Fast for Love /1982г/, бандата жъне шеметен успех и е съпорт на Kiss в турнето им Creatures of The Night /1983г/.

 

По-късно същата година, хулиганите на американския рок се представят впечатляващо пред над 350 000 зрители на US Festival в Сан Бернадино, заедно с титани като Ozzy Osbourne, Judas Priest, Van Halen и Scorpions.

 

С особена лекота грабват публиката - с неподражаемото си излъчване и “хулиганското”, което постоянно витае около тях. Следват още пет супер успешни албума, които наред със скандалите около членовете на групата и бунтарския имидж, които безспорно е част от чара им, превръщат Mötley Crüe в истински звезди на световния Рок.

 

Славата им на лоши момчета и женкари е част от визитката на бандата - всеки един от тях е женен и развеждан многократно за едни от най-красивите жени в света.

 

Рокерите са магнит за топ модели, манекенки и актриси, дори озаглавяват един от най-успешните албуми в историята си Girls, Girls, Girls. Всеки от познатите герои има по няколко брака предимно с модели на Playboy, като безспорно най-известен е бракът на Томи Лий и “спасителката на плажа” – Памела Андерсън.

 

Скандалната двойка се жени през 1995г, познавайки се само от няколко дни, а серията шумни скандали и побои води барабаниста за 6 месеца в затвора, след доста бурен развод.

 

Още за бандата чети тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Клюкарката преди 14 години
А, преди Памела Томи Лий е бил женен за Хедър Локлиър (също известна актриса), която в последствие пък се омъжи за Ричи Самбора, ама и с него се разведе, заради Денис Ричардс (още една известна актриса). Абе, там май всички са баджанаци.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Taaaam smeeeeeeeeeeeee
1
0
 
0
 
! Отговори
Фан преди 14 години
Много яко, въпреки, че истинските глем рок банди си бяха известни през 70-те и 80.. тез младежи хич не откриват топлата вода..