Срещу стената, като на кино

Култовият филм за историята на графитите Wholetrain – с прожекция и парти в София
Обновена: 22 мар 2011 16:01 | 22 мар 2011 16:00,
0
Срещу стената, като на кино
Кадър от филма. Снимка: Гьоте институт

От denews.blog.bg

"Гьоте Институт" София  кани всички почитатели на киното на прожекция на филма
Wholetrain.

Тя ще се състои на 31 март от 19.00 часа в кино Люмиер. След това събитието ще продължи с парти в Culture Beat, а входът и за двете събития е безплатен.

В своя удивителен и вече многократно награждаван кинодебют WHOLETRAIN Флориан Гааг разказва историята на четирима графити артисти - Давид, Тино, Елиас и Ахим, които са се отдали на графити изкуството с неговите йерархии, ценности, правила и кодове.

Нощ след нощ те напускат домовете си, за да украсяват с многобройни картини станциите на метрото, мотрисите и дори цял влак (wholetrain). Когато се появява друга група и предизвиква четиримата, се разгаря творческа надпревара, която променя живота им завинаги.

Един живот на ръба, винаги на границата на легалността, винаги преследвани от полицията, непресекващ стремеж за завладяване на градски пространства, за приятелство, страст и неукротима креативност.

WHOLETRAIN е заредена с напрежение емоционална драма, която за първи път се потапя дълбоко в тайната вселена на графити сцената.

Главните герои се люшкат между два свята – своето лично ежедневие и живота в групата.

Флориан Гааг съумява по неповторим начин да разкаже за произтичащите от това напрежения и неудачи, да нарисува многопластов портрет на своите герои и да ни доближи до една субкултура, която досега почти не е документирана.

Смел монтаж и грандиозна камера, стремителен саундтрак и великолепен актьорски състав – всичко това превръща WHOLETRAIN в забележително киносъбитие.

Още за филма, трейлър и целия постинг – тук!

Режисьорът Флориан Гааг и един от изпълнителите - Давид Майонга - ще са гости на събитието и след прожекцията в кино Люмиер ще се срещнат с публиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: WHOLETRAIN
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари