Красивият глас на Финландия

Таря Турунен и нейната музика
12 окт 2009 14:24, Петя Славова
2
Красивият глас на Финландия
Снимка: БГНЕС

от paivakirja.blog.bg

Mисля че няма човек който да не е чувал за нея.

Красивият ангел на Финландия, сопрано певицата Таря Турунен за съвсем кратко време се превръща в едно от най- известните финландски лица в целия свят.

Тя е страхотен професионалист! Има стабилна вокална техника и плътен,въздействащ глас. Според мен излизането й от сянката на Nightwish е по-скоро положително събитие в професионалната и кариера и шанс да я развива все повече…

Родена на 17 август 1977 в Китее, Финландия още от малка се занимава се е с уроци по пиано, флейта, класическо пеене,музикален театър…

Учи е в една от най -известните музикални академии –„Сибелиус” – църковно пеене.Гласът й е драматичен сопран с диапазон 3 октави.Сама казва ,че за нея музиката е всичко- и хоби и работа.

В Nightwish е от самото създаване на бандата до 22 октомври 2005,когато останалите от групата обявяват чрез отворено писмо, че прекратяват работата си с нея.

Като причини те посочват промяна в отношението й към групата и към музиката изобщо и поставяне на материалните й интереси на преден план.

Това е голям шок за нея - тя е озадачена и разочарована от факта, че останалите членове са взели решение без да обсъдят проблема с нея.

Заедно с групата има 6 албума, и още 2 сингъла, 5 албума от които 1 с класическа музика и 2 с коледни песни, над 10 участия в странични проекти (песни, пиеси или проекти на други групи).

Последният и албум излезе на 19 Ноември 2007 под името My Winter Storm ,а на 28 Октомври 2008 г. изнесе първият си концерт в България.

След концерта всички бяха на едно мнение – тя е наистина много талантлива, много човечна и изключително отдадена на феновете сии  музиката. Ето едно мнение на феновете след концерта :

„Просто  незнам какво да кажа.  Първо такъв заряд на сцена рядко се вижда,второ толкова чувственост рядко се вижда...толкова е истинска! Раздаде се.Побърка ни и ние нея!

Накрая 5 минути целува българското знаме.Излезе два пъти на бис.

Пя два часа без да и мръдне гласа…скача,куфя,сменя тоалети.Изпя едни от най-яките парчета на Nightwish (явно на тях са и дали права).

И по супер приказен (и с декори и осветление) начин представи новите си парчета-а хората в залата ги знаеха на изуст и тя беше просто удивена от това.

Oще не мога да го осмисля!
Meга зареждащо беше!”

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има много хора, които не са чували за нея.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
велика е
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Таря е уникална :) Затова тази вечер пак ще сме там !