ИТАЛИАНСКО ИЗДАНИЕ: ЦЕЛТА НА ДЪРЖАВНИЯ ПРЕВРАТ В КИЕВ БЕШЕ САЩ ДА УСТАНОВЯТ КОНТРОЛ НАД КРИМ

Marin Kolev @kolevm38.blog.bg 2 юни 2014 18:03
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
47
8468
ИТАЛИАНСКО ИЗДАНИЕ: ЦЕЛТА НА ДЪРЖАВНИЯ ПРЕВРАТ В КИЕВ БЕШЕ САЩ ДА УСТАНОВЯТ КОНТРОЛ НАД КРИМ

„Държавният преврат, който беше извършен в Киев през февруари тази година, имаше конкретна цел: да неутрализира руския Черноморски флот, базиран в Севастопол, да го замени с американския флот…”- пише Маурицио Блонде в сензационната си статия, публикувана на 29 май 2014 г. на сайта effedieffe.com/index.php?op.
„На 22 февруари, в деня, когато Янукович беше свален от власт, американска групировка кораби бързо навлезе в Черно море през Босфора. Този флот трябваше да смени руския Черноморски флот на базите в Крим…”
Секретни руски източници посочиха каква е степента на заплахата за интересите на Москва в този район и стана ясно защо Путин побърза да завземе Крим и да го обяви за руски. Той имаше доказателства, че държавният преврат, извършен в Киев, има конкретна цел - да неутрализира руския Черноморски флот и да го смени с американския.
На 18 февруари т. г. украинският парламент беше завзет от въоръжени активисти на партиите „Свобода” и „Десен сектор”. На 22 февруари президентът Янукович беше принуден да напусне Киев; властта в Украйна взеха прозападните сили. За шеф на секретните служби на Украйна беше назначен Валентин Наливайченко – американски гражданин.
„Съвършено случайно” на 13 февруари една от четирите американски морски групировки начело със самолетоносача George Bush (CSG-2) напусна морската база в Норфолк и поема курс към Егейско море. „Джордж Буш” тежи 102 хиляди тона и има 90 самолета и вертолета на борда. Съпровождаха го 16 военни кораба, сред които крайцерът USS Philippine Sea, есминците Truxtun и Roosevelt и три атомни подводници.
На 22 февруари, деня, в който Янукович беше лишен от властта, американската групировка навлезе през Босфора в Черно море, което е нарушение на договора от Монтрьо от 1936 г., който гласи, че Дарданелите могат да преминават само военни кораби до 45 хиляди тона. Според турското списание Hurriyet турските власти дали разрешението за преминаването на американския флот.
Американците очакваха, че „Крим също ще избере „демокрацията” и с радост ще ги посрещне. Но хората излязоха на площада в Севастопол и след два дни обсада на парламента Автономна република Крим изгони премиера Анатолий Могильов, който заяви, че е верен на пучистите в Киев (въпреки че беше купил длъжността си от Янукович, като му подари луксозна вила в Ялта) и народът избра на мястото на Могильов Сергей Аксьонов, лидерът на проруските сили.
На 6 март парламентът на автономията заяви, че отказва да се подчинява на Киев и заяви, че иска референдум за присъединяването на Крим към Русия. Това провали американските планове.
Първата заповед, която получиха самолетоносачите, от 5 март, беше анулирана. Новата заповед гласеше групировката да се установи на турска база и там да чака. На разузнаване край бреговете на Северен Крим от 7 до 22 март бяха изпратени есминците USS Truxtun, USS Donald Cook и фрегатата USS Taylor, прикритието им бяха общи учения с България и Румъния.
Руските въздушни сили чрез СМИ посочиха, че USS Donald Cook е пристигнал в района, за да наруши функционирането на антените, свързани с Космическия център на Черноморския флот, и мрежата от военни сателити ELINT, които работят в електромагнитния сепкът. Тази сложна съвременна система позолява на Крим да получава данни от електронното наблюдение на радарите и навигационните системи на американския флот, за самолетите на борда и за ракетоносителите.
Руските военни самолети блокираха действията на USS Donald Cook. Два самолета Су-24МР единайсет пъти облетяха американския кораб на максимално ниска височина и използваха бордовата си блокираща система в честотите 12-18 Херца и неутрализираха радара на американския крайцер.
Руските служби знаеха, че на борда на американския кораб има шест групи командоси, всяка от по 16 души, готови незабелязано да стигнат до брега и да проведат саботажи в Крим и да създадат атмосфера на паника сред местното население. Акциите са можели да бъдат взривове в градския транспорт в пиковите часове, взривяване на административни сгради и др. Нагнетяването на страх и терорът в навечерието на референдума трябвало да доведат до намален брой гласуващи на референдума и до обявяване на резултатите от него за недействителни. За да изключат тази заплаха, „руснаците провели строг превантивен и непробиваем контрол”.
В един от кримските сайтове се появи информация, че са заловени някакви командоси от НАТО.
След като беше проведен референдумът в Крим, със зашеметяващите резултати – гласували 83%, от тях избрали Русия – 99,7%, американският флот начело със самолетоносача „Джордж Буш” получи заповед да прекрати мисията, напусна Егейско море и пое към Бахрейн.
За военните наблюдатели е ясно, че за руснаците най-важна е военната база в Севастопол. Доказателство за това е фактът, че неотдавна Черноморският флот беше усилен с нови 20 кораба, от тях шест подводници, фрегата-ракетоносител, които се специализират на блокирането на противника в областта на електронното поле. Флотът разполага с голяма групировка войски за бързо реагиране, която се състои от десантчици и морски пехотинци, които поддържа Четвърта въздушна дивизия и силите на противовъздушната отбрана. Освен това Отделната въздушна флотилия, в състав от 135 самолета Ан-22, Ан-124, Ил-76МД и Ан-12, гарантира прехвърлянето на 80 хиляди войници от 49-и и 58-и военен корпус. Тази групировка сили за бързо реагиране е пряко подчинена на Черноморския флот и има една цел – защита от тероризма в средиземноморския басейн,в Източна Африка и Средния изток до Персийския залив.
Невидимата част на флота е още по-мощна. Това е Центърът за управление на космическите полети, който съществува от съветско време. В историята му са вписани полетите на „Салют”, „Союз”, „Союз-Аполон” и лунохода. В момента Космическият център получава данни от радарите на ракетно-локационните системи „Воронеж-М” (в радиус 6 хиляди километра), монтирани в село Лехтуси, Ленинградска област, в град Пионерск, Калининградска област и в град Армавир. Центърът получава информация от сателитите за ранно оповестяване за тревога, които могат да откриват изстрелването на всякакъв тип ракети (крилати и балистични).
Една от главните цели на Пентагона е да срине функционирането на центъра, тъй като той е сериозно препятстви за хегемонията на САЩ и експанзията им в Централна Азия.
Според статията в италианското издание държавният преврат в Киев, който доведе на власт „демократичното” марионетно правителство, има за основна задача премахването на Космическия център.
Влизането на Украйна в НАТО е само вторична цел. Чрез изборите за президент на Украйна и за укрепването на „демократичната” власт Пентагонът се опита да принуди Путин да изостави военната база в Крим и постепенно там да бъде създадена американска военна база. Но бързането подведе американците. Те помислиха, че владеят положението и изпратиха в Днепропетровск цял ескадрон от безпилотни самолети за разузнавателни полети.

 
Снимка на Издателство "Распер".


21

47
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даааа ,няма вече герои като кап.Димитър Доврев,а има доларови банкоматаджии военни.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦОНКОако бяхме република на Русия Ердоган щеше да мълчи и да идва на крака в София и щяхме да сме 2 пъти по големи за сметка на съседите.а със цар немец предател виждате как сме.
42
0
 
2
 
! Отговори
аман преди 7 години
Тоя умора няма !
41
14
 
3
 
! Отговори
С преди 7 години
До тяВиновни американците, че заради тях гинат хора, а руснаци и чеченци дето се трепят невинни горките..
40
16
 
4
 
! Отговори
С преди 7 години
Звучи интересно, но и доста лекомислено.Що не стегнете багажа и към рая на земята Масква..
39
3
 
25
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Статията на г-н Колев е много интересна и наситена с доказателства. Добре че той има блог и тук може да я предложи. Има нещо абсурдно в това, че "официалните" български печатни медии и он-лайн издания не публикуват такива статии.
38
1
 
22
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Италия има добри медии и журналисти-анализатори. Аз пиша повече от 7 години в най-доброто италианско он-лайн издание girodivite.it Там авторите са напълно свободни и никой не " редактира" техните статии, както това се върши в България от неособено грамотни редактори.Естествено първо човек трябва да се докаже. У нас, ако покажеш ниво като външен автор, ставаш още по-нежелан, ти си конкуренция.Печатните ни медии се пълнят от Интернет и затова са пълни с грешки и глупости.
37
0
 
6
 
! Отговори
Nox преди 7 години
"тури един, два параграфа за разнообразие бе, Мартине!Заболчха ме очите от тая стена от текст..."За това пък статията си струваше.
36
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее съветския съюз. След такава статия няма как да не си пусна руския химн и да си ударя една злобарка, както впрочем доста хора са го направили, съдейки по коментарите по-долу!
35
0
 
39
 
! Отговори
Серго преди 7 години
Ясное че това е била целта. Знае се и колко са платили САЩ. Да обаче не стана. Русия си има свои разузнавателни служби които не се афишират както прави ЦРУ, но си гледат работата. Путин просто ги е пасял отдавна и е чакал удобния момент за да удари пръв. Направи го. Нека сега Украйна да оплаква съдбата си. Между впрочем и уна с ситуацията е подобна. Ние сме разграден двор и са нужни малко пари и продажници с висок политически рейтинг като Бойко , за да ни управляват.
34
1
 
34
 
! Отговори
тя преди 7 години
Как може край бреговете на Русия да плуват американски кораби? По време на Хрушчов това беше немислимо.
33
1
 
43
 
! Отговори
тя преди 7 години
Големи кроежи са правили американците под носа на Русия , но котка им мина път. За съжаление по тяхна вина в Украйна гинат невинни хора.
32
0
 
37
 
! Отговори
тя преди 7 години
Алчни американци ,къде са техните брегове , къде са дошли при руската граница Те ще допуснат ли руски кораби край бреговете си и руска военна база?
31
0
 
7
 
! Отговори
Nox преди 7 години
тури един, два параграфа за разнообразие бе, Мартине!Заболчха ме очите от тая стена от текст...
30
1
 
39
 
! Отговори
ЦОНКО преди 7 години
До Анонимен: МНОГО МИ Е ДРАГО ,ЧЕ ПИКАЕШ КРЪВ ЗАРАДИ КРИМ ,НО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ - СПРАВЕДЛИВОСТА ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА ! ЯСНО , ГОСПОДИН СЕДЕСАРО-ГЕРБЕР ? ПОБЪРЗАХТЕ И ДА ЗАПЛАШИТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ,ЧЕ МОЖЕ "ПАК " ДА СТАНЕ РЕПУБЛИКА НА РУСИЯ ! ГАДНЯРИ !
29
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние това го знаем. Добре разбираме, защо един женствен генерал на поредния американски кораб във варненското пристанище, лее глупости от екрана.Американците също като кумира ви Боко смятат българите за матриал.Американците нямат работа в Черно море!Украйна я бъзикат още от преди години, когато направиха оранжева революция, подобно на нашата "успешна" синя такава.Тези, пишещи отрицателно тъпи ли, слепи ли, зомбирани ли са?Или силно платени и наивни, да вярват, че няма по-разбиращи от тях?
28
3
 
31
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
Два самолета Су-24МР единайсет пъти облетяха американския кораб на максимално ниска височина и използваха бордовата си блокираща система в честотите 12-18 Херца и неутрализираха радара на американския крайцер...samoletut be edin,no sus sistema Hibini-koiato blokira elektronikata na koraba napulno.Prehvalenata Idzis be izkliucena, kakto se izkliucva televizor...Sled tova samoletut predprie 12 zahoda za priako napadenie na koraba.A dolu-kod kafiavo...iako se smeniaha pampersi...
27
1
 
49
 
! Отговори
Bubbles преди 7 години
До украинецТи маломен ли си бе?Каква мизерия те гони, какъв комунизъм, путинизъм и дъра-бъра...Я бегай да си пиеш лекарствата молА ти се!какво изкарват на запад украинците?Изкарват колко и наш'те гурбетчии един по дебел!Русия колкото и да не ви харесва на някои е била, е и ще бъде винаги по-добрия избор пред префарцунения запад, където освен Германия и Италия всички други гледат на нас като на *** и 4-та ръка хора!
26
1
 
48
 
! Отговори
Bubbles преди 7 години
Обаче жалките американци го издухаха и Крим вече е на мястото си при майка Русия!
25
1
 
20
 
! Отговори
22 преди 7 години
До ШопШопе, не на италианеца той има мангизи, на теб са платили брато -