Автомагистрала "Тракия" потъва

Може да се наложи мащабен ремонт на участъка Чирпан–Стара Загора
4 авг 2010 07:00,
159
Автомагистрала "Тракия" потъва
Снимка: БГНЕС

Има реална опасност да се наложи мащабен ремонт на най-новия участък на автомагистрала „Тракия” (Чирпан–Стара Загора). За това алармира пред „Труд” председателят на Браншова камара „Пътища” Румен Йовчев.

Според него чисто новият аутобан вече плаче за ремонт, за който са необходими поне 10-12 млн. евро.

„Проблемите са много. Насипите на всички надлези по трасето не са укрепени и заради ерозията устоите им са подронени. Освен това са се появили коловози от двете страни на трасето, а има и голяма вероятност пътят в последните километри преди Стара Загора да започне да потъва”, категоричен е Йовчев.

Затова според него не е виновен изпълнителят на строителството „Трейс Груп”, а зле подготвеният проект от държавата, който бил направен единствено с идеята да бъде възможно най-евтин.

От компанията сигнализираха навреме какви са проблемите, но бившето ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура” не им обърна никакво внимание, обясни шефът на браншовата камара.

Според специалиста по трасето вече има леко вибриране, което не застрашава движението, но след година-година и половина бабунките щели да станат над 1 сантиметър и да се наложи ремонт.

Тогава трябвало да се сложат и добавки, които предотвратяват появата на коловози.

„По приумица на бившия шеф на АПИ Веселин Георгиев беше отменено озеленяването на трасето. Казваше: „Дядо Господ си знае работата” и той щял да озелени, но докато това стане, ерозията си свърши работата”, посочи инж. Йовчев.

Също от криворазбрана пестеливост била отменена облицовката с бетонни плочи на насипите.

Според Йовчев поне 50% е вероятността последните километри на магистралата, които са в райони с оризища, да „потънат” поради липсата на втори отводнителен канал и да се наложи да бъдат строени наново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А аз не жалея,че пропада.Ами ,като не пропада ще ни съдерат от такси.
15
12
 
6
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Другарю,да беше написал и малко имена от вашите :) Ама те не са малко ! И стига си цитирал приказките, с които ви пълнят главите в БСП клубовете. Работа и плащане на данъците му е майката, а не заеми да чакаш. А Гърция......отдавна е потънал кораб.
14
9
 
17
 
! Отговори
кх преди 13 години
И ТОЗ МАФОТ БОРИСОВ МНОГО КРАДЕ ТАЗ ДЪРЖАВА Е ИМАЛО МНОГО ПАРИ ЩОМ 20 ВСЕ КРАДАТ ***.А НАРОДА Е ЕДИН *** ЩОМ ЗА 20 ГОДИНИ ИМА ЕДИН СМИСЛЕН ПРОТЕСТ ОВЦЕ НА КОИТО ИМ ХАРЕСВА ДА ВЗИМАТ ПО 200-300 ЛВ ЗАПЛАТА ДОБИТЪЦИ,А ГЪРЦИТЕ СА НАРОД КОИТО СИ ТЪРСИ ПРАВАТА ЗАТОВА ГЕРМАНИЯ ОТПУСНА 130 МИЛИАРДА ЕВРО ,А НА НАС СМЕШНИ СУМИ.ЗАЩОТО ВСИЧКИ ГАДОВЕ В ПАРЛАМЕНТА КРАДЪТ И ОСОБЕНО БОРИСОВ СИБАНК,ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ,ВИНЕТКИТЕ,СИК,РУМЕН НИКОЛОВ.ХАГСКИЯ ТИБУНАЛ ТРЯБВА ДА ГО НАТИКА В ПАНДИЗА ЗА ГЕНОЦИД
13
8
 
7
 
! Отговори
разгневен преди 13 години
Аз мисля че държавата не е виновна,а точно обратното.Проблема на България е че в нея живеят българи.
12
1
 
9
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Гошо,и сега къде ще караме Шевролетите и Кадилаците :)
11
1
 
18
 
! Отговори
прозрение преди 13 години
Крайно време е Българите да си сменим държавата! В този си вид т.нар. Република България е опасна за настощето и бъдещето-физическо и духовно, на Българския етнос!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми щом няма да има магистрала ще си купим хеликоптери.....:)))
9
2
 
13
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Ние един гвоздей не можем да направим а сме се захванали с майистрали.Виждали ли сте магистралата към Игуменица в Гърция?Това е само наша мечта която никога няма да се сбъдне.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами той ББ си пада по икономиите - нали трябва да има за него.Само преди дни се ФУКАШЕ, че проекта на старото правителство би за 1.1 мил. лв,а той щял да направи магистралата само за 100 000 лв.
7
3
 
14
 
! Отговори
Ivo111 преди 13 години
Тя държавата потъва, те за магистралата са се претеснили!
6
2
 
18
 
! Отговори
STIX преди 13 години
Нищо и няма на "АТМУСФЕРАТА" в БГ,просто сме разграден двор!А ще "МРЪТ" по пътищата хората,защото са я правили"КОМПИТЕНТНИ" вишисти като теб!!Сигурно имаш най-малко средно/на документ де/!!!!!!
5
3
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Под българското.....съзнание стоиш ти;научи се да пишеш граматически.....правилно и тогава давай.....акъл
4
7
 
21
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Да живее тройната крадлива коалиция и Турското строителство!!!
3
4
 
23
 
! Отговори
българче преди 13 години
ее, честно, губя надежда, че и с една магистрала не може да се оправим...обречени сме, баси резила....
2
6
 
20
 
! Отговори
тук там преди 13 години
Магистралата не направена с необходимата за атмусферата в Бг.правилна основа.Икономисан е много материал. за да могат другите след нас да си трошат главите и да мрът по пътищата, а ние да си прибереме парите.Контрола не се извършва от компитентни хора.всичко това стои под българското съзнание,Лек ви ден !
1
5
 
26
 
! Отговори
Смут преди 13 години
А така . Предните управници не да пестят пари, а да откраднат пари , затова са искали по-ефтино да излезе