Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
25
 
! Отговори
отвличане преди 12 години
Двойно убийство и глоба от 1 500 на прокурорското ***?! и после защо ги отвличали и ги режели парче по парче?Малко ви е ***! Дори тяхната милиция да ги пази в държавата ще почнат кървави вендети. Хората са вече отчаяни, няма какво да губят повече. А за близките на постаралите - една дума - Страсбург! Това *** не трябва да е на свобода - ще продължава да убива неумишлено!
43
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че не съм роднина на някой от убитите,щяхте да видите заглавие-"Роднина на единия от убитите,преби до смърт прокурорското синче".
42
2
 
21
 
! Отговори
гоги преди 12 години
Кво се палите, бе? Единия младеж е син на прокурор! Прокурооооор - това са тези дето повдигат и поддържат обвинение в съдебна зала. Кой би се съгласил да повдигне обвинение на дете на колега, ъм?!Но то затова цялата работа ни е такава...
41
1
 
28
 
! Отговори
Брайвик преди 12 години
Липсва ли ви синеокия норвежец с уреята?????
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гражданско общество
39
1
 
29
 
! Отговори
ЕКШЪН преди 12 години
ВСЕКИ ПОСТРАДАЛ ОТ ТЕМИДА ,УТРЕ ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА С ТОРБА КАМЪНИ !!ТЕЗИ ХОРА САМО ТОГАВА ЩЕ СЕ СТРЕСТНАТ. ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В АНГЛИЯ!!!
38
5
 
8
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Това е наследството на комунизма...
37
0
 
26
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Толкова ли струват два човешки живота.
36
3
 
26
 
! Отговори
състезателя преди 12 години
"С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха ..."Ако това е наистина така незнам кой *** ще пробутва версията за случаен инцидент ???Със 150км/ч освен гонка няма друго обяснение!!!Никой дори с ферари или порше не кара просто ей-така със 150км/ч по бул. България !
35
1
 
22
 
! Отговори
333 преди 12 години
Някой да е очаквал друго??????????????????????Пародияяяяяяяя. Убиваш двама и те пускат условно с глоба. ХАХАХАХХАХХА
34
13
 
29
 
! Отговори
РОДИНА! преди 12 години
Гласувайте за ГЕРБ, така шепа хора ще продължат да ви тъпчат и убиват !!!!!!БЪЛГАРИ ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО СТАВА В АНГЛИЯ, ЗАРАДИ ГРЕШКАТА НА ЕДИН ПОЛИЦАЙ!!!!
33
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе някой не може ли да информира европейския парламент за този случай,да се вдигне шум окло този случай,не може ти да убиеш 2-*** човека и да се отървеш само със условна присъда!!!
32
0
 
29
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Защо прокурорите и съдиите трябва да получават такива заплати от нашите данъци да не би да работят повече от другите държавни служители??? И оправданието, че имали привилегии е за да няма корупция не е така, защото на практика се вижда, че пускат всички бандити!
31
1
 
30
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Защо някой журналист от България не се намери да докаже, че случая се потулва, защото бащата на единия е човек с доста връзки и за това никой не казва, че е имало гонка, а реално е така!
30
0
 
24
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Не разбра ли,че там няма камери, защото минават богоизбрани от Бояна. Не мога да си обясня защо. Има камера само на бензиностанцията.
29
2
 
2
 
! Отговори
boiko преди 12 години
skoro ste vi smenq vsi4ki sadiii
28
3
 
26
 
! Отговори
ined преди 12 години
Нашата полиция ни пази...за да може някой да ни сгази...
27
0
 
14
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Това пък за 31 години откъде го измисли ? Ние имаме познат, който по непредпазливост бутна една баба през 1983г. и лежа в Казичане, работеше по строежите. Имаше си осъдени, но с по-лек режим.
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да вземат да прегледат камерите по булеварда и да видят дали са се гонили във въпросната вечер,отделно доколкото знам за убийство по непредпазливост също се лежи в затвора,какво е това нещо,само условна присъда и глоба,*** *** държава,да убиеш някого и да се отървеш само с условна присъда и глоба!!!
25
2
 
39
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО КАКВА ЩЕШЕ ДА Е ПРИСЪДАТА АКО УБИТИТЕ БЯХА ДЕЦА НО ПРОКУКОРИ И СЪДИИ!!! ТЕЗИ ПРОСТО СЪРЦА НЯМАТ!!! ДАНО И ТЯХ ГИ СПОЛЕТИ ТОВА НЕЩАСТИЕ!!!