С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"

Изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" пред Investor.bg
Обновена: 9 ное 2011 09:31 | 9 ное 2011 08:58,
152
С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"
Снимка: архив Булфото

„Изчисленията ни показват, че трябва да увеличим цената на застраховка „Гражданска отговорност“ през следващата година с 14 до 18%“, коментира за Investor.bg Румен Георгиев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“.

По думите му в момента това е застраховката, която единствено води до ръст на пазара като цяло.

„По всички други видове застраховки има спад и затова този вид застраховка е още по-значим и за компаниите, и за пазара“, каза Георгиев.

Още по темата

„Цената на тази застраховка у нас е много по-ниска от цената в Европа“, допълни той.

По отношение на цената на "Гражданска отговорност" той коментира още, че тя е достатъчна ако може качествено да покрива потребителските нужди и обезщетения, които са принудени да посрещат застрахователите.

Българинът не си плаща застраховката "Гражданската отговорност" толкова редовно, колкото изглежда, смята експертът.

У нас постоянно нивото на застрахованите автомобили пада, а в същото време застрахователните дружества трябва да се борят с европейски директиви, защото не покриват нормите, които са необходими.

На въпрос как приема идеята „Гражданска отговорност“ да се плаща еднократно и готови ли са хората за подобна мярка изпълнителният директор на застрахователното дружество каза, че всеки медал си има две страни.

"От една страна това ще улесни застрахователите и ще доведе до по-коректно отношение между застрахован и застраховател. От друга страна, това е неудобство за клиентите и изисква еднократното изразходване на по-голям ресурс, който не винаги тези домакинства са в състояние да отделят", твърди експертът. По думите му обаче това няма да доведе до спад на обхвата на застраховката.

Георгиев не смята, че плащането на застраховката наведнъж ще доведе до разделение на пазара, каквито опасения имаше.

„След като има нормативно изменение, не е възможно подобно разделение“, каза той.

Най-големите проблеми, които браншът среща при тази застраховка, са големите обезщетения, заради многото тежки пътно-транспортни произшествия и многото смъртни случаи.

„Тази застраховка, освен финансов характер, има и емоционален характер и затова не е лесна “, обобщи Георгиев.

Оше икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
26
 
! Отговори
асд преди 12 години
Значи, щом цената е по-ниска от тази в Европа, тя трябва да се повиши. *** ***, защо когато говорим за цени все гоним Европа, а когато говорим за доходи, никой дума не обелва за богатите "братя". Но тъй като става въпрос за законорегулиран рекет, защото по закон трябва да има такава застраховка, тези могат да правят каквото си поискат. Няма как да не си платим, така че могат да си вдигат колкото искат. Това е рекет протектиран от държавата.
67
0
 
21
 
! Отговори
Стоичков преди 12 години
Всяка година едно и също,все не им стигат парите за изплащане на обезщетения и решението е само едно - по скъпа ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка.Тая година румънците им са виновни,а когато им взимахте паричките що не сметнахте че в Румъния обещетенията са европейски.Ей,кожодери и тея дето плащаме са ви много,аз като ви плащам 15г. и не съм ползвал обещетение нито веднъж какво получавам - европейска заплата,бонуси за коректен водач......Така ще е докато в тая държава чакаме някой друг да ни оправи.
66
0
 
22
 
! Отговори
сашо преди 12 години
до засрахователя.абе *** нали сме в криза,нали за това доходите и заплатите не са мръднали откато Винету дойде на власт,как така за едни е криза,а за вас за булгаргаз за ерп,за производителите на олио, захар, за Лукойл няма криза,айй сиктер бе *** долни дано за свещи да ги давате тези пари,кожодери и обирджии.
65
0
 
22
 
! Отговори
ор преди 12 години
Тези, от Армеец, да мълчат! Фалирала фирма! Откъде на къде властта, ще ме задължава да давам едни пари, на едни застрахователи? За да живеят застахователите ли? Да! Защото за решаване на спорове, от памти века си има съд! Застраховането е незаконно и несправедливо! Гражданска отговорност, но не на гражданина, а на автомобила? Да си вземат "застраховките", от автомобилите! Хората, народът ни няма какво да яде, а те, ***, искат още и ощи, и още... Айде стига толкова!
64
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цената на тази застраховка у нас е много по-ниска от цената в Европа, допълни той.Средната заплатата на немец със средно оброзаование в германия е 2000-2500 Евро,като расте със стажа.За вишисти това е стартовата заплата.Минималната заплата е 800 Евро.400 евро е средната цена на ГО.В Бг средната заплата е 300 Евро.Застраховката е 100 Евро.Извод:ГО в Германия е 1/5 от заплатата,а в Бг 1/3.Кой цица повече от парите на хората,НЕМСКИТЕ или БГ застрахователите?
63
0
 
14
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Кучето скача според тоягата...нещо много лае народа.
62
0
 
15
 
! Отговори
до застраховател преди 12 години
Българинът се дразни най-вече от думичката "задлъжителна", същата, на която застрахователя най-много се радва, щото иначе ще ми хване...
61
0
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев до 50 преди 12 години
Като е толкова готино нещо това защо е задължително , и как така всички застрахователи вдигат цените едновременно, нали пазарна икономика или само за нас е пазарна икономика за вас е нещо като робовладелско - феодално общество което се опитвате да си изградите.И какви са тези тъпотии за ръста който трябвало да бъде постигнат и затова видиш ли ще го постигнем като увеличим "данъка" върху колите понеже това си е чист данък, имали били норми ***.
60
8
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
А да ви светна ли,че тези застрахователни компании са частни. Престанете с това гарантирано от тоя или ония.Правителството не е застраховател и не определя цените.Престанете да търсите отговорност за всичко от управлението(което и да е то) и си търсете правата където му е мястото.Ревете във форума по цял ден и после нямали пари.тука не дават пари.Искате да протестирате - отивайте където трябва, тук никой няма да ви чуе и помогне.Ама българина иска всичко на готово. Няма такова нещо.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро ме блъснаха и преди да закарам колата да я огледат за оценка се чудих кое да скрия и от къде да намеря някой счупен фар да сложа та поне да взема някой лев и бронята си дочупих защото *** ако не липсва половината броня макар и да не става за нищо те пишат за боядисване абе какво боядисване бе тя за нищо не става преди да ме блъсне вашия клиент да не беше лепена тази броня беше си напълно здрава щом е била здрава трябва да ми платят за нова абе мошенници пълни
58
0
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Бъдете сигурни, че ще се вдигне цената. Досега Бойко не е чупил хатъра на ***. Да сте чули да се говори въобще за *** откакто ГЕРБ е на власт? Все едно, че не съществуват.....
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЛЕД ИЗБОРНА ЧИСТИТКА , ТОВА Е ОТ ПЛАТА ЗА ИЗБОРИТЕ
56
0
 
7
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Като започнат да зачистяват застрахователните измами да се чудят защо става така.
55
0
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Армеец е фирма на ***. Човекъ много честно си казва защо искат увеличение на застраховката : По всички други видове застраховки има спад и затова този вид застраховка е още по-значим и за компаниите, и за пазара т.е. преизчисляваме я така, че да поеме всичките разходи на фирмите ни! Държавата им гарантира папкането!!!!
54
0
 
5
 
! Отговори
amart преди 12 години
Do 50 , g-n Zastrahovatel ne se pravi na ***, problema ne e samo zenata, a tova che ste edni falshivi zastrahovateli, Falshivi i ne pokriva nishto tazi zastrahovka. Az lichno sum patil i znam za kakvo stava vupros. Samo subirate pari g-n mosheniko.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еее до сега я плащах ама от сега нататък ще се зачудя
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
обирджии мръсни мамка ви *** обрахте народа с тея застраховки а като отидеш да ти изплащат щети оня ти вика ами стара ти е колата поизгнила е малко ми няма да ти дадем много пари да ви *** *** майна *** всички застрахователи в гробищата
51
0
 
9
 
! Отговори
nue преди 12 години
а моито изчисления показват, че цената не трябва да се променя, взимайки предвид икономическата ситуация в Нубиа, Пакистан и особенно борсата в Мексико.
50
0
 
17
 
! Отговори
kantara преди 12 години
S do 18 % SKACHA - Mi naroda i toi pochna da skacha , onia den edin ot svoge skochi ...... pod vlaka !
49
0
 
3
 
! Отговори
amart преди 12 години
Problema e che se pishe ,pishe i govori , a na praktika vsichki si plashtat kato popove. Taka che ot vashte komentari stava iasno samo edno - nikoi nishto niama da napravi i pak ste vi derat. Kazvam ste vi derat zashtoto az ne plashtam i niama da plashtam.