С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"

Изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" пред Investor.bg
Обновена: 9 ное 2011 09:31 | 9 ное 2011 08:58,
152
С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"
Снимка: архив Булфото

„Изчисленията ни показват, че трябва да увеличим цената на застраховка „Гражданска отговорност“ през следващата година с 14 до 18%“, коментира за Investor.bg Румен Георгиев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“.

По думите му в момента това е застраховката, която единствено води до ръст на пазара като цяло.

„По всички други видове застраховки има спад и затова този вид застраховка е още по-значим и за компаниите, и за пазара“, каза Георгиев.

Още по темата

„Цената на тази застраховка у нас е много по-ниска от цената в Европа“, допълни той.

По отношение на цената на "Гражданска отговорност" той коментира още, че тя е достатъчна ако може качествено да покрива потребителските нужди и обезщетения, които са принудени да посрещат застрахователите.

Българинът не си плаща застраховката "Гражданската отговорност" толкова редовно, колкото изглежда, смята експертът.

У нас постоянно нивото на застрахованите автомобили пада, а в същото време застрахователните дружества трябва да се борят с европейски директиви, защото не покриват нормите, които са необходими.

На въпрос как приема идеята „Гражданска отговорност“ да се плаща еднократно и готови ли са хората за подобна мярка изпълнителният директор на застрахователното дружество каза, че всеки медал си има две страни.

"От една страна това ще улесни застрахователите и ще доведе до по-коректно отношение между застрахован и застраховател. От друга страна, това е неудобство за клиентите и изисква еднократното изразходване на по-голям ресурс, който не винаги тези домакинства са в състояние да отделят", твърди експертът. По думите му обаче това няма да доведе до спад на обхвата на застраховката.

Георгиев не смята, че плащането на застраховката наведнъж ще доведе до разделение на пазара, каквито опасения имаше.

„След като има нормативно изменение, не е възможно подобно разделение“, каза той.

Най-големите проблеми, които браншът среща при тази застраховка, са големите обезщетения, заради многото тежки пътно-транспортни произшествия и многото смъртни случаи.

„Тази застраховка, освен финансов характер, има и емоционален характер и затова не е лесна “, обобщи Георгиев.

Оше икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
10
 
! Отговори
Застрахован преди 12 години
Интересно, къде ли се дяна Застраховател, че не отговори на нито един (неудобен) въпрос зададен към него досега?Може би защото въпросите са риторични?
87
19
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
до 83Виж сега ***, ти притежаваш колата си целогодишно, а това че я караш две седмици в годината си е лично твой проблем. Друг въпрос е, че щом кола ти трябва само две седмици в годината, много по- изгодно ще ти бъде да си продадеш твоята и да си взимаш кола под наем за двете седмици в годината.
86
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да си скача ...аз няма да я плащам и готовоако никои не си направи , ще ни молят да ни застраховат и срещу 30лв
85
0
 
14
 
! Отговори
katilko преди 12 години
заплатите ни да не би да отговарят на тези в Европа,че Цената на тази застраховка да е на европейско ниво
84
0
 
13
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Е много ясно,прави са разбира се,знаеш ли,че кокошките отказват да снасят всеки ден,заради цената на бензина....ми прави са си я....логиката си е логика
83
1
 
10
 
! Отговори
философ преди 12 години
Обяснението на застрахователи е,че застраховката скача,защото цената на бензина скача.Логично нали? Бензина щом сказа значи и застраховката трябва да скочи.Мисля,че това е една доста добра логика.
82
5
 
10
 
! Отговори
Хихихихиии преди 12 години
Давай Бойко, мачкай комунистите и турците :-) Ахахахаааа, гласувахте, нали :-)))
81
0
 
15
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Така,светна ни,че застрахователните компании са частни ,както и,че водата,ако я нагрееш става топла,а аз да те светна ли,че в една нормална държава има закон за таван на цените на всички услуги,което се определя от висшестоящите,особено пък за нещо задължително..ти ще вземеш да ни "светнеш" сега,че по тяхно усмотрение,могат да направят гражданската 2 000 лв. и понеже е задължителна,няма на къде,ще я плащаме..брех,че си умен/а..дай координати,на следващите избори да гласувам за тебе...
80
2
 
14
 
! Отговори
Писна ми !!! преди 12 години
Гледай сега `Армеецо` - карам си колата точно две седмици в годината. Когато ходя на море. За това ти плащам тримесечна вноска. Разбира се, не ти плащам другите вноски. Защото автомобила ми седи паркиран, завит с брезент. Хайде направи застраховката да се плаща годишно и да видим ще вземеш ли и стотинка от мен. Избора си е твой. Или някакви парички един път в годината, или НИКАКВИ.
79
1
 
16
 
! Отговори
BRAVO преди 12 години
браво Дянков, браво Цветанов, вива ГРОБ !!
78
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо някой журналист не направи разследване да видим полицаите имат ли гражданска отговорност на личните си автомобили... а винетни стикери , много ми е любопитно дали едни са по граждани на тая скапана държава от други....
77
3
 
18
 
! Отговори
седесар преди 12 години
Аз не съм гласувал за ГЕРБ, мога да псувам с пълно основание!
76
2
 
18
 
! Отговори
Застрахован преди 12 години
Много съм притеснен ... като фалират всички застрахователи - къде тогава ще си плащам задължителните застраховки???Ами БДЖ-то също е на път да фалира! Нали и от тях искат застраховки?Ама аз май задавам много философски въпроси а?
75
0
 
14
 
! Отговори
ор преди 12 години
Колко ли хиляди румънци, карат автомобили, с българска регистрация и застраховки? Това са допълнителни клиенти, на застрахователите и е много глупаво и нагло да искат увеличение на цените си! Напротив! Взели са допълнителни клиенти и трябва да намалят застраховките! Румънците, поради намалялите си клиенти, трябва да увеличат цените си!
74
0
 
23
 
! Отговори
стига бе пиявици преди 12 години
Много ми е интересно как така всяка година изчисленията ви покозват НУЖДА ОТ ПОВИШЕНИЕ, що един път не намерихте начин да намалите застраховките. И си го налейте в празните тикви - колкото повече искате, толкова по-малко ще получавате, ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ и не го интересува Европа-та и техните нива, щото сме на светлинни години назад по заплащане на труда.
73
1
 
27
 
! Отговори
до Застраховател преди 12 години
На кого ще му вдигнат заплата тази година с 18 %,че искаш да ти плащам на тебе 18 % повече заплата или комисионна за застраховка.Като е криза,кризата е за всички!!!
72
1
 
15
 
! Отговори
Застрахован преди 12 години
До: ЗастрахователАз да те попитам един простичък въпрос Застрахователю, ако се увеличат пак застраховките за 2012 година, теб лично няма ли да те е страх като "мъкнеш охранения си ***" на работа с твоята лична кола, че няма да те удари някой ***, който няма нужната застраховка, въпреки че по закон е задължителна??? Мен лично ме е страх. Аз си я плащам, и като се увеличи пак ще я плащам, но със сигурност знам, че броят на незастрахованите расте всяка година!!! И ти го знаеш ...
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък помня как застрахователя се държа по делото с Мануела, която пострада от катастрофата със Ставийски и разбрах, че са мошеници! Такъв е и застрахователя, който пише по-долу!
70
0
 
9
 
! Отговори
lenin преди 12 години
Най-големите проблеми, които браншът среща при тази застраховка, са големите обезщетения...........nai golemiat problem e che tribva da si izpylniat dogovora iavno ......mi ako ne mojete hodete prodavaite gevrezi tam risk niamabokluzi ako moje samo da se vzema
69
0
 
27
 
! Отговори
Тиквеник преди 12 години
Алоууу "Застрахователя" ! Аз например давам по 500 лв на месец за бензин, за да си мъкна кльощавия *** до работното място, но не приемам доводите на застрахователите за такива драстични увеличения с аргумента, че видиш ли много Румънци си правили застраховка у нас, щото била по-евтина и после си катастрофирали на воля у тях. Направи си и справка колко са инвалидите в следствие на ПТП, които не са получили обезщетение от Вас. С неуважениеЕдин от онези тиквеници дето ти плащат заплатата !