Европа няма интерес да получава газ от Турция

Цената на горивото ще е висока заради дългото трасе, обясни Добрев
8 фев 2015 14:27,
130
Европа няма интерес да получава газ от Турция
Снимка: архив, Булфото

Европа няма интерес да получава газ от Турция. Това заяви за БНР председателят на парламентарната икономическа комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Още по темата

По думите на Добрев доставките през Турция не биха били изгодни за Европа, защото трасето на синьото гориво е изключително широко, а това ще увеличи значително цената му.

„За България процентът за транзитни такси е 35% от крайната цена на горивото. Дължината на трасето играе основна роля в това на какви цени Европа купува газ”, коментира той.

Добрев заяви още, че е вярна и другата теза, че европейските страни не се вълнуват откъде ще идва газа, стига да е на цените, които са договорили. „Тогава каква е логиката на руския инвеститор да строи трасе, което ще направи находищата, от които добива, по-малко печеливши?”, запита той.

Във връзка с утрешната среща на Групата на високо равнище за изграждане на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа Делян Добрев посочи, че целта е да се обсъдят двата големи енергийни проекти – „Южен поток” и идеята е за реализиране на газов хъб. „Какви ще бъдат заключенията, предстои да видим”, обясни той.

Делян Добрев припомни, че все още не е ясно дали проекта „Южен поток” е спрян или не. „Въпреки всички анонси, включително от вчера, че Русия през Турция ще доставя 47 млрд. кубика газ на ЕК, това бе съобщено от Газпром, все още няма нито едно правно действие за прекратяване на „Южен поток”, каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
12
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Между другото, днес обяви, Кипър разполагане на руски военни бази на своя територия.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2015А преноса и транзитните такси за чия сметка ще са ? За сметка на ЕС ? Те това не го вярвам. Когато ЕС започне да ни ги плаща тези такси тогава и "братята" ще ти смъкнат цената.Мама на тати без пари не дава.
51
2
 
4
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Да, за Бога! Нека една цена ще е за цяла Европа! Да изградим Европа тръбопроводи, компресори. А за тези, gazorov оди и компресори са собственост на Газпром - ЕС ще трябва да плащат за транзита услугата и цената, която се определя на Руската федерация. Не искам да? Нека всички си изгражда. В ЕС има милиарди за изграждане на нова инфраструктура? Тогава Бог ти помага.
50
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
делян добрев е майстор да проваля всякакви проекти и с това си гениално качество той е един кошмар за България
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво бе Добрев , от кога станахте умни?Кой незнае , че всички трасета, дето ви ги обясняват американците за дълги . От Турция , от Норвегия от Харватско ?А Плевнелиев се побърка да ни говори за деверсификацияна енергийните ресурси . Ще оставите България без собствена енергия и ще купувате от вън. И този отрасъл ще затриете , както всичко дтуго !!!
48
1
 
14
 
! Отговори
гошо тъпото преди 9 години
този е много умен. щом трасето е дълго да се преместим българите по близо някъде около р. Волга
47
1
 
31
 
! Отговори
искаме газ преди 9 години
Искаме газ, а не Добрев!
46
10
 
5
 
! Отговори
2015 преди 9 години
Знаете ли колко газови хъбове има в Швейцария? И пак са най-богатите в Европа. ЕС трябва да започне да договаря газ от името на целия съюз и тогава нашите руски "братя" няма да ни прозават най-скъпата газ.
45
4
 
16
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Добрев е за цяла Европа казва? Handsome! Е, ако скъпо - не купуват. които може да се направи? Купи за по-малко. Америка обеща? Нека дам евтин газ! Wanted "Третия енергиен пакет" на ЕС? Получавате и подпише! Гърците вече са преговори с Русия за газ и инфраструктура. И нека Добрев чака газ от Съединените щати.
44
0
 
5
 
! Отговори
bayazit преди 9 години
Abe ti ,glupav li si ,ili nas na ima6 za glupavi AXXXXX;Dobrev ,ax
43
0
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Абе, само управляващите ли не са разбрали още че няма да се строи "Южен поток"? Изглежда не са просто *** ами вдлъбнати!
42
10
 
4
 
! Отговори
bosnak преди 9 години
Гледайте и от хубавата страна помагаме на Украйна, хората са във война и ние сме солидарни
41
3
 
30
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
или с други думи сами си го начукахме с подкрепата на ЕС
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
европа има нужда от ***, араби, чистачи на тоалетни, монголоиди и деДО (дядовци и баби) гледачки!!!
39
6
 
32
 
! Отговори
:) преди 9 години
Русия има евтин и достъпен газ, а на Европа и трябва газ. Повече от ясно е, че Европа ще купува. Независимо от това какво мислят американците по въпроса... освен, ако не намерят начин да доставят на Европа по-евтина суровина, което е НЕВЪЗМОЖНО. Толкова по въпроса. България отново загуби милиарди, а Турция отново ще спечели. И всичко това, заради група продажници.
38
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрев не е лошо да консултираш Турция. Между другото , ти на един корен домати колче не можеш да забиеш , защото не знаеш как се полива, тръгнал си с газопроводи да се занимаваш.
37
2
 
22
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Разбира се ,че Европа няма интерес да получава газ от Русия , но тоговоа трябва да получава газ от САЩ в запалки -тъЙ ще е по-евтино и по интересно. Добри ,ти си на 2 место по изказванията на глупостите след Росен -той -1 в тези изказвания в който по-добре да си беше мълчал -умни щях те да изглеждате.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво, да приемем че е прав селския *** - от къде тогава е изгодно на Европа на купува газ?
35
4
 
25
 
! Отговори
Чукча читател преди 9 години
Добрееееев... тя Европа има откъде да си купува газ, ами ние, ниееее? Или първо гледаме господарите, какво ще кажат, както винаги и повтаряме, като папагали ?
34
4
 
7
 
! Отговори
х преди 9 години
,,за България процентът за транзитни такси е 35% от крайната цена " , щом през България ще се оскъпи ще купуват през Италия , ще има и други пътища.