Европа няма интерес да получава газ от Турция

Цената на горивото ще е висока заради дългото трасе, обясни Добрев
8 фев 2015 14:27,
130
Европа няма интерес да получава газ от Турция
Снимка: архив, Булфото

Европа няма интерес да получава газ от Турция. Това заяви за БНР председателят на парламентарната икономическа комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Още по темата

По думите на Добрев доставките през Турция не биха били изгодни за Европа, защото трасето на синьото гориво е изключително широко, а това ще увеличи значително цената му.

„За България процентът за транзитни такси е 35% от крайната цена на горивото. Дължината на трасето играе основна роля в това на какви цени Европа купува газ”, коментира той.

Добрев заяви още, че е вярна и другата теза, че европейските страни не се вълнуват откъде ще идва газа, стига да е на цените, които са договорили. „Тогава каква е логиката на руския инвеститор да строи трасе, което ще направи находищата, от които добива, по-малко печеливши?”, запита той.

Във връзка с утрешната среща на Групата на високо равнище за изграждане на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа Делян Добрев посочи, че целта е да се обсъдят двата големи енергийни проекти – „Южен поток” и идеята е за реализиране на газов хъб. „Какви ще бъдат заключенията, предстои да видим”, обясни той.

Делян Добрев припомни, че все още не е ясно дали проекта „Южен поток” е спрян или не. „Въпреки всички анонси, включително от вчера, че Русия през Турция ще доставя 47 млрд. кубика газ на ЕК, това бе съобщено от Газпром, все още няма нито едно правно действие за прекратяване на „Южен поток”, каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GLUPAK BECHE -- TAKAV SI OSTANA !
32
1
 
13
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
До Анонимен 38Прав си, по-близо са. То и затова САЩ искат да махнат Асад и да сложат послушко, защото им трябва територията на Сирия.Иначе Делянчо не е ли чувал за т.нар. Южен енергиен коридор, *** и ТАНАП.
31
0
 
13
 
! Отговори
Много е ... преди 9 години
... подпухнал. Само глупости.
30
1
 
11
 
! Отговори
Край на Руск,влияние преди 9 години
Ако найстина се случи турски поток, това означава,че Русия е осъзнала че ни е изпуснала завинаги! И сме превърнали в малко американско пуделче!
29
1
 
21
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
Дилянчо, тия моабети за "скъпия газ минаващ през Турция" ... много приличат на оня лаф с киселото грозде, дето не може да се стигне ...нашите политици са уникални /от всички партии/ проиграха това, което на практика не може да се проиграе стратегическото положение на татковината ни. Всичко това се случи благодарение на желанието ни за слугинаж на Брюксел и чичо Сам! Само че грингосите си имат достатъчно газ, Германия си получава чрез "Северен поток".. ние да му мислим !
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това на снимката е непоправимо ***
27
0
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Колко по-дълго ще е трасето?Наи-много 400км при общо близо 3000км!Ама ще излиза в Турция където еврогеиски номера не минават!После през Гърция,дето също си пази интереса и т.н.Освен това се контрират и алтернативните тръбопроводи!Не берете кахър за Русия,а погледнете лаи.ната в които сме затънали!Пропуснахме в трудния за Русия момент да подобрим параметрите на Ю.Поток,така,че да ни е изгоден!Турция го направи вместо нас!
26
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
500 долара за газ-НЕ.Руски газ?????Да си го пият като водка.
25
0
 
20
 
! Отговори
До Шоп преди 9 години
Демек Турция възползвайки се от географското си положение ще направи мечтания от Гоце и проспания после от другите управляващи голям шлем. За нас остава някаква гола надежда и на това какво му се казва глупост или се използва някаква друга по-груба дума.
24
0
 
21
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 9 години
Заради вашите глупости потока ще минава още по далеч от Б-Я Играехте с РУСИЯ като в детската градина на "на ти куклата дай ми парцалите"Жалко за теб,че си младо момче и все още не можеш да се ориентиращ на къде духа вятъра...НИКОГА ПРОТИВ Р-У С И Я..
23
0
 
22
 
! Отговори
Краси преди 9 години
до38Аз лично нямам никакви претенции от къде ще е газа, нека да е от САЩ, но да не е по-скъп. До сега обаче по-евтин от руския няма. До сега получавахме и една част безплатно заради това, че транзитирахме газа, от сега на татък ще гризем дървото, защото нашите политици вместо нашата, правеха чужди сметки
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, бях ти препоръчал преди 2 дни да продължиш по задълбочено да учиш и да се пооглеждаш какво става по света. Пък и не е лошо да стъпваш и на кантара.
21
0
 
18
 
! Отговори
umoren преди 9 години
Така е - от Кувейт и САЩ е къде по-близо!
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрев да не би да иска да каже, че е по интелигентен от руснаците и турците?
19
2
 
27
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Разбира се в БНР, Добрев може да се прави на експерт по енергетика колкото си иска. Разбира се може да разчита (но до колко не знам) и на късата народна памет как по темата енергетика точно народа беше хванал тоягата в предишното управление на ГЕРБ. И разбира се на *** не му отърва да направи сметка какво загубихме от липсата на Южен поток, та е взел да прави сметка на руснаци и турци как ще продават газа.
18
3
 
27
 
! Отговори
Станински преди 9 години
Четейки премъдростите на този сополанко, у мен възникна естествен въпрос- къде ли ги намира Тиквата подобни умници! Или ги отглежда в Банкя. В градината с тикви!?
17
2
 
22
 
! Отговори
Мислещ преди 9 години
А защо този *** смята че трябва да има интерес.Не смята ли,че идеята е именно да и е по скъпо и да няма друг вариант.И ще кажат че през Украйна няма да минава , а който иска газ да се погрижи да си го достави от Турция.Който не иска-прав му път.
16
4
 
28
 
! Отговори
77 преди 9 години
БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ПРЕДВОЖДАНИ ОТ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ПОЛУЧАТ ПОТУПВАНЕ ПО ГЪРБА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ...ПРЕДАТЕЛИ...А ЕВРОПА ПАК ЩЕ ПОЛУЧАВА ГАЗ ОТ РУСИЯ САМО ЧЕ НЯМА ДА МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ...И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ НАЙ-БЕДНИ .НИКОЙ НЕ ОБИЧА СЛУГАРСТВОТО В ПОЛИТИКАТА
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопТака се приказваше и за СИН поток, ама е факт. Това, че такива продажници, като Добрев, просраха абсолютно всико си остава за наша сметка.
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТИГА ЛЪЖИ