Европа няма интерес да получава газ от Турция

Цената на горивото ще е висока заради дългото трасе, обясни Добрев
8 фев 2015 14:27,
130
Европа няма интерес да получава газ от Турция
Снимка: архив, Булфото

Европа няма интерес да получава газ от Турция. Това заяви за БНР председателят на парламентарната икономическа комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Още по темата

По думите на Добрев доставките през Турция не биха били изгодни за Европа, защото трасето на синьото гориво е изключително широко, а това ще увеличи значително цената му.

„За България процентът за транзитни такси е 35% от крайната цена на горивото. Дължината на трасето играе основна роля в това на какви цени Европа купува газ”, коментира той.

Добрев заяви още, че е вярна и другата теза, че европейските страни не се вълнуват откъде ще идва газа, стига да е на цените, които са договорили. „Тогава каква е логиката на руския инвеститор да строи трасе, което ще направи находищата, от които добива, по-малко печеливши?”, запита той.

Във връзка с утрешната среща на Групата на високо равнище за изграждане на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа Делян Добрев посочи, че целта е да се обсъдят двата големи енергийни проекти – „Южен поток” и идеята е за реализиране на газов хъб. „Какви ще бъдат заключенията, предстои да видим”, обясни той.

Делян Добрев припомни, че все още не е ясно дали проекта „Южен поток” е спрян или не. „Въпреки всички анонси, включително от вчера, че Русия през Турция ще доставя 47 млрд. кубика газ на ЕК, това бе съобщено от Газпром, все още няма нито едно правно действие за прекратяване на „Южен поток”, каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
36
 
! Отговори
непукист преди 9 години
"Европа няма интерес ... от Турция" този "експерт",ако си направи усилието да погледне картата много вероятно е да види че повечето възможни тръби ще минават именно през Турция . Дали някой ще получава нещо си е негов проблем ,ако може да се уреди от друго място прав му път.
12
2
 
38
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Не те разбирам, Деянчо. Нали Южен поток ти беше много скъп проект, ако минава през България. Сега за по-евтино ще минава през Турция. И това ли не те устройва? Ама ти май не знаеш какво искаш.
11
2
 
23
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Сетила се Мара да се побара, кланяй се пак на твоя "симпатяга" н.в. Б.Б !!! Еж п...о сирене !!!
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И газ ще ви да Путин и дърва!Но ако не слушате и се правите на велики ще карате на хляб,сол и вода.
9
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Късно е.Един ден Русия,Украйна и ЕС ще се разберат.А ние както винаги досега ще бъдем прецакани.Ине само с газ. И с туризма и с пазари и европейците ще казват като Чърчил: "Нека да изчакаме , коя позиция ще вземат Българите , та да ви кажа кои ще са победителите....."
8
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И както каза Путин на дърва ли ще се греете?Е ние имаме мнооого дърва в Сибир.Ще ви доставяме и дърва.Но българите ще гризнат дръвцето,заради изпълняващият длъжността президент водещ най-ожесточената анти българска,анти руска и анти европейска политика.Най-верният слуга,готов и майка си да продаде на американските си господари.
7
0
 
4
 
! Отговори
copy paste преди 9 години
Bulgaria may receive gas from Azerbaijna, Iran, Russia and Qatar through Turkey, Turkish Energy and Natural Resources Minister Taner Yildiz said at a meeting with MPs from the Balkan countries, who were in Turkey for an energy forum.
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A през Атлантика по-интресно ли е!?
5
2
 
13
 
! Отговори
Европа преди 9 години
ще получава газ от Турция, няма нужда да се правят никакви драми от това. Вместо да си мерим хъбовете, ние трябва да гоним икономическата си изгода. Вчера в Турция обявиха, че са готови да доставят също газ от Азербайджан, ако България поиска това. Колкото повече источници, толкова по добре за нас.
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва калъфче мамино що не се скрие?
3
2
 
54
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
Европа няма интерес да получава газ от Турция..............................................................................Европа може да няма интерес но Турция ще има!
2
3
 
4
 
! Отговори
q преди 9 години
nemskada industria e v turcia evtin gas za neia i skup za ostanalite ot evropa tova garantira na nemskia bisnez sprekrasna sreda za razvitie koi shte im bude konkurent na tiahnata idustria taka
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради вас се случва това!