Бокова: Младите могат да сложат край на бедността!

Те могат да се справят и с климатичните промени, смята тя
7 май 2016 08:43, Петя Славова
50
Бокова: Младите могат да сложат край на бедността!
Снимка: БТА
Младото поколение може да сложи край на бедността и на климатичните промени, заяви Ирина Бокова, генералният директор на ЮНЕСКО и българският кандидат за генерален секретар на ООН, предаде агенция Синхуа. Бокова изнесе лекция в университета Коменсиус в Братислава.
Още по темата
 
Днешните млади хора са първото поколение, което може да сложи край на крайната бедност и последното поколение, което може да реши проблема с климатичните промени, каза Бокова, цитирана от БТА.
 
Тя описа младото поколение като най-работливото, най-образованото и най-широкоскроеното, както и онова, което носи най-тежкото бреме на промяната.
 
Бокова подчерта, че около 1,5 милиарда души понастоящем живеят в обхванати от конфликти райони. От тях 40 процента са млади хора, каза тя. Бокова припомни, че има и 73 милиона млади хора по света, които са безработни.
 
Свидетели сме на разрушаване на културното наследство, както и на нова глобална война за сърцата и умовете на младите хора основно. Когато нашата планета и нашите ресурси бъдат изчерпани, ние можем да прибегнем до възобновяемите енергии на човешкия разум, каза Бокова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
висок преди 7 години
Тази като върла комунистка пак хнърля мъгла пред младите. Помните ли как родителите на тези червени аристократи така ни лъжеха като пионерчета, комсомолци, че.....утре идва комунизма, утре идват благата.... Долна червена зараза!
36
1
 
4
 
! Отговори
От 40 преди 7 години
Ако успеем да постигнем тези 2 цели,то тогава живота на хората ще се промени към по-добро,вместо да изразходваме енергия за да правим някой цър.вул богат,ще я насочим към това да усъвършенстваме започнатото и все повече да улесняваме живота си,което определено не се случва в тези дни,бачкаме все повече,трябва да плащаме все повече данъци и сметки,превърнати сме в тотално промити роби .
35
1
 
5
 
! Отговори
Да преди 7 години
Единствения начин да спрем бедността е да овесим на въжетата крадливите и алчни тюф.леци,да им вземем всичките окрадени пари и да ги вложим в неща които да са от полза на всички,като построяване на възобновяеми източници на енергия,която да стане безплатна за хората.След това започваме да мислим какво друго може да се направи за да облекчи живота на хората,влагаме в технологии за лесно отглеждане,обработване и произвеждане на екологични хранителни продукти,докато храната не стане безплатна.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ БОКОВА Е КОМУНИСТКА ТОВА ЗНАЧИ МНОГО
33
2
 
3
 
! Отговори
Kalai Mina преди 7 години
Tasi zanaiatchiika na laji zarabotva zaplatata si za proizvodstvo na laji.
32
1
 
11
 
! Отговори
флашпамет преди 7 години
На тази племеника не се ли бореше по комунистическия начин с бедността ,отнемайки чужди МПС и предоставяйки ги на други на ниски цени
31
3
 
2
 
! Отговори
А могат преди 7 години
също така да деградират с легални наркотици и да се сбабичосат до 22-23 години.
30
1
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 7 години
В България едва ли !!! След всичко ,което откраднахте с псевдодемократите...
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Младите могат да сложат край на бедността!"На думи добре звучи, ама как да стане като 10% от световното население, ние ги знаем от какъв произход - държат около 90% от световните финанси?На думи всичко може, за да се стимулират младите.Предизборна кампания на Бокова.
28
0
 
8
 
! Отговори
Кирчо преди 7 години
Президента на Полша Доналд Туск се срещна с МЕркел. Повода беше уговарянето на 60 000 работни места за млади поляци до 29 години със заплата 1 300 евро. КЪДЕ Е ПЛЕВНАЛИЕВ? С КОГО СЕ СРЕЩА ТОЙ? И ЗА КАКВО?
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам младото поколение какво може и какво не може, ама тая д...та комунистка е срам за България!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да 5:Да прав си.Нали се сещаш предишното поколение колко е било умно за да произведът чалголението. :)
25
1
 
9
 
! Отговори
ист преди 7 години
Само социалистите могат да променят климата.Могат да накарат земното кълбо да се върти на обратно.Явно госпожата е изперкала.
24
1
 
5
 
! Отговори
Phizi преди 7 години
Politiceski laji bezkrai...:-):-)kak ste slojish krai na nesto, koeto nema nachalo?!
23
1
 
4
 
! Отговори
Urko преди 7 години
Drugia mesec na referenduma za majoritarni izbori v bg ste vidim kakvo iskat i mogat mladite bulgarki...:-):-):-)
22
1
 
12
 
! Отговори
Евг.Бакар джиев преди 7 години
конфискация на всичко що е "приватизирано",демек -окрадено.И за да има справедливо възмездие ,всеки червен,бял,син,бенбян и пр.защото боите нямат край- капиталист,да доказва законния произход на богатствата си,но не и като наш Цвак с имането на неговия тъст.
21
0
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Бокова, това е бръщолевене без покритие. Баницата е отдавна разпределена. също така и нашето президентче ги дрънка подобни приказки. Нищо лично.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOMUNISMA NI. NABUTA V PANELKITE, STANAHME MLADI PENSIONERI I SI OTIDE.! SAMO JHIVKOV NEMOJHA DA SE PENSIONIRA MLAD- , TVOREZA NA SISTEMATA OT MILIONI SHAPKARI.
19
0
 
19
 
! Отговори
Евг.Бакар джиев преди 7 години
Младите действително могат да сложат край на бедността в България ,но само с революция,чрез която да пратят в затворите всички червени капиталисти, грабили и батисвали и продължават да батисват държавата през последните 25 години .Не са много на брой,може би около 10 хил.пладнешки разбойници,но като начало трябва да се оправят битовите условия, материалната база и условията за труд в затворите,за да не скучаят и да не мислят за глупости бъдещите пандизчии от някогашния ни елит.Национализация и
18
0
 
7
 
! Отговори
Mardash преди 7 години
Hem mogat, hem deistvat...kilometrichni koloni ot mladi hora se dvijat pesha kam centralna Europa i drugi privlekatelni turisticheski destinacii hiliadi kilometri, preodoliavat okeani, moreta, planini, ogradi...marshiruvat, pluvat, dvijat svobodno kapitalite si - tehnite tela - i gi prisaediniavat kam nepodvijnite paralizirani invalidizirani europeiski i drugi kapitali...life is life...

Спонсорирани публикации